Hovězí líčka na červeném víně podle davida slavnostní ... recepty, fotografie a články


Vše co jste chtěli vědět o Hovězí líčka na červeném víně podle davida slavnostní ... . Ať už je to recept, článek nebo fotografie týkající se Hovězí líčka na červeném víně podle davida slavnostní ..., tak jistě skvěle poslouží jako inspirace pro přípravu nebo zdroj informací o Hovězí líčka na červeném víně podle davida slavnostní ... zde koupíte rychle a výhodně bez složitého prohledávání jednotlivých eshopů.

Hovězí líčka na červeném víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka na červeném víně

...Tradiční jídlo francouzské kuchyně, které budete navěky zbožňovat...

Hovězí líčka na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka na víně

...líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší ... výsledek za to rozhodně stojí. Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji opečeme osolená a opepřená hovězí líčka ze všech stran. Pak je dáme stranou na ... talíř. Očistíme celer, mrkev a petržel a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu nasypeme do ... hrnce a na oleji ji osmahneme dozlatova. Pak k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek a dále za ... asi půl hodiny. Pak do hrnce přidáme opečená líčka a hovězí vývar, přiklopíme pokličkou a zvolna ... dusíme v troubě předehřáté na 130 stupňů asi tak 2 hodiny, až jsou líčka měkká. ... vyndáme z hrnce, omáčku přecedíme přes síto a podle chuti okořeníme solí, cukrem nebo mletým pepřem. ... Pak maso vrátíme do omáčky. Hovězí líčka na víně skvěle chutnají s bramborovou kaší. Zdroj...

Vše o víně, co by jste měli znát
Uložit recept!
článek
článek

Vše o víně, co by jste měli znát

...pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v ... restauraci objednáte kvalitní víno a číšník najednou začne mluvit cizím jazykem a jednotlivá vína představovat pomocí pojmů, ve kterých se ztrácíte ... A proč mi obsluha v případě objednávky bílého vína nabízí jakýsi claret Modrý Portugal? S vínem se ... termínů a cizích slov, které ho popisují. Jejich znalost vám pomůže s výběrem, navíc se již před ... nebudete cítit trapně. Nechte si proto poradit od Davida Krále, sommeliera společnosti BOHEMIA SEKT. ... AlkoholAlkohol vzniká ve víně fermentací vinných hroznů. Cukr v hroznech se ... přeměňuje na alkohol a oxid uhličitý a vytváří energii (teplo) ... . To, jak bude víno silné, závisí proto na cukernatosti, tedy obsahu cukru v hroznech. Čím později ... tím je možné vytvořit silnější víno. Jakostní vína mají běžně okolo 11 % alkoholu, zatímco například ... vytvářející alkohol umírají. Pokud chce vinař vytvořit sladší víno, může fermentaci uměle ... zastavit. Barva vínaZákladní rozdělení na bílé, červené nebo růžové víno je třeba dále ... rozvíjet odstínem a hloubkou barvy. Pro bílá vína platí, že výrazná či tmavá intenzivnější barva ... může znamenat starší vína. Naopak vodově bledé a zelenkavé odlesky jsou znakem ... mladých vín. Červená vína se vyznačují nejtmavší barvou, pokud jsou mladá, postupem ... zrání ztrácejí ze svých tónů fialové, purpuru a nachu a přecházejí do sytě červených, rubínových a ... granátových odstínů. Růžová vína se jako mladá projevují světle růžovou barvou, ... která se během vyzrávání postupně mění na lososovou a meruňkovou. BarriqueVína, která jsou ... označená jako barrique, zrají minimálně tři měsíce v ... o objemu 225 litrů. Tyto sudy se pro uložení vína mohou použít pouze třikrát. Podle původu ... použitého dřeva přecházejí do vína tóny oříšků nebo vanilky. Díky zrání v sudu se ... víno zakulacuje, třísloviny se zjemňují a barva nabírá na intenzitě. CuvéeOznačení cuvée naleznete ... z více odrůd, nejvíce však ze tří. Může se jednat jak o bílá, tak i červená vína. Míchání odrůd ... před zpracováním hroznů, nebo až po vyrobení vína. V České republice, na rozdíl od zahraničí, není ... zcela běžné pít vína z více odrůd. I u českých vinařů však můžete nalézt vynikající cuvée, za ... vyzkoušení stojí například bílé víno z Habánských sektů Cuvée Jacob ... roce 2013 a skládá se z Tramínu červeného, Chardonnay a Ryzlinku rýnského. ClaretClaret je bílé víno, ... se však vyrábí z modrých hroznů. Ty se po sběru namelou stejným způsobem jako u červeného vína, jen ... Ve vinných lístcích se můžeme také setkat s označením blanc de noirs. Od českých vinařů můžete ... vyzkoušet například Víno Mikulov Sommelier Club Selection ... depotu, a také se provzdušní, čímž se chuť vína rozvine. DepotDepot je přírodní usazenina ve víně, která je zcela nezávadná a vyskytuje se ... technolog zabývající se kvalitou vinné révy a vína, má ve vinařství svou nezastupitelnou roli. ... Provádí analýzy hroznů a vína, je zodpovědný za zpracování vinné révy a ... i uměle zastavit, díky čemuž vzniknou sladší vína, která nejsou tolik alkoholická. ... vodě a alkoholu je to nejzastoupenější látka ve víně. HrozenHrozen je plod vinné révy, ze kterého se ... víno. Od žádného profesionálního sommeliera ani vinaře neuslyšíte, že se víno pěstuje. To se pouze ... Z jednoho kilogramu hroznů se průměrně vyrobí jedna lahev vína. ChuťChuť vína neboli sapor je ... klíčová vlastnost pro jeho výběr. Je ovlivněna jak odrůdou hroznů, tak i půdou a klimatickými ... podmínkami, ve kterých byla vinná réva pěstována. Znamená to tedy, že např. Ryzlink rýnský chutná ... jinak z moravských strání, například ze Bzence, a jinak v Porýní, odkud tato ... odrůda pochází. Zároveň také jedna a ta samá odrůda z jednoho vinařství může chutnat ... každý rok jinak, což způsobují klimatické podmínky. Pro určení ... chuti je velice důležitá teplota podávaného vína. Pokud je moc vysoká, uvolňují se některé těkavé ... intenzita a charakter chuti, ale i to, co víno na jazyku zanechává po jeho spolknutí, tzv. ... či dochuť. IndividualitaKaždé víno je originál, na jeho chuť má vliv mnoho faktorů. Například z jaké ... Stejně tak i každý člověk má jiné chutě – někdo například preferuje sladká vína, jiný dává přednost ... sušším. Na to je tedy při výběru vína nutné myslet, protože ani nejlepší víno ověnčené ... mnoha oceněními nemusí chutnat všem. Jakostní vínoVína rozdělujeme na obyčejná ...na (dříve stolní), zemská a jakostní. Toto dělení ... cukru. Za jakostní se mohou považovat pouze ta vína, ve kterých bylo minimálně 15 kg cukru na 100 ... litrů moštu. Tato vína jsou vyráběna z kvalitních hroznů, musejí také pocházet pouze z ... jedné země a na lahvi musí být uveden původ hroznů, ročník a ... odrůda. Jakostní vína se dále dělí na odrůdové, známkové a s přívlastkem. ... – dotváří jeho charakter a chuť. Bez ní by vína byla fádní a mdlá. Nejčastějšími kyselinami ... zastoupenými ve víně jsou kyselina vinná a jablečná, nicméně můžeme nalézt, byť v ... Dlouhé zrání hroznů má za následek sladká těžší vína, která se nejčastěji používají jako digestiv, ... nejčastěji v lahvích o objemu 0,2 litru. Ledová vína obvykle patří mezi nejdražší vína z produkce ... daného vinařství, protože při sklizni je objem hroznů menší ... než například u pozdního sběru, a vyrobí se ho tedy méně ... Pro vinohradníky je navíc poměrně riskantní nechat hrozny na keřích ... a v posední době také zlodějů. MaceraceMacerace znamená proces louhování hroznů a slouží k extrakci ... moštu. Je důležitá hlavně pro výrobu červeného vína, protože právě díky tomu získává jedinečnou barvu ... a zároveň typickou chuť tříslovin. Naopak při přípravě bílých vín trvá macerace jen ... několik málo hodin, poté je již namletá směr hroznů lisována a zbavována pevných ... nožík je nástroj, který slouží k otevírání vína. Jedná se o menší otvírák, který má v sobě ... vývrtku, ale i krátký nožík na odstranění kapsle na lahvi (obal hrdla lahve). Slangově se tomuto ... vybraných restauracích setkat neměli. Oblast (vinařská)Na některých, často kvalitnějších vínech, nenajdete pouze stát, ze kterého víno pochází, ale ... také vinařskou oblast, podoblast či obec. Česká republika ... se například dělí na dvě oblasti – Čechy a Moravu – a šest podoblastí, ... cukru. Hrozny musejí pocházet z jedné podoblasti, například Mikulovska, a víno musí být vyrobeno ... odrůd vinné révy. Další dělení přívlastkového vína udává cukernatost (kilogramy cukru na 100 litrů ... moštu) či způsob výroby vína. Přívlastková vína rozdělujeme na kabinetní (min. 19 kg cukru na 100 ... litrů moštu), pozdní sběr (min. 21 kg cukru na 100 litrů moštu), výběr z hroznů (min. 24 kg ... cukru na 100 litrů moštu), výběr z bobulí (min. 27 kg ... cukru na 100 litrů moštu), výběr z cibéb (min. 32 kg cukru ... 100 litrů moštu), ledové víno (min. 27 kg cukru na 100 litrů moštu) a slámové víno (min. 27 kg cukru ... a poté se lisuje, díky čemuž oddělí pevnou, nadbytečnou část rmutu od tekuté, ze které se dále ... příprava. Zralé hrozny se nejdříve dají minimálně na tři měsíce usušit na slámu, odtud pochází název ...na. Během sušení se z hroznů odpařuje voda a plody ... získávají na cukernatosti. Každý hrozen i bobule je potřeba pravidelně ... kontrolovat a ty špatné ihned vyhazovat. Jinak by se mohla rozšířit hniloba a plísně a víno by ... mošt, který má v sobě minimálně 27 kg cukru na 100 litrů. TříslovinyTřísloviny, jinak řečeno ... taniny, jsou látky, které se nacházejí především ve slupce a peckách hroznů. Tyto ... terroir pochází ze slova terre – země – a značí souhrn vlivů na pěstování vinné révy – ... révy, stejně tak jako její zpracování a přeměnu na víno. Například Ryzlink rýnský je znám svou ... kořenitou vůní, chutí zelených jablek, ananasu či banánu. Pokud však ochutnáte Ryzlink rýnský například z viničních tratí ve Bzenci, ucítíte ve víně i lípu. Proto se tomuto vínu říká Bzenecká lipka, ... která je mezi vinaři právě pro svou jedinečnost velice oblíbená. ... Uchovávání vínaVíno by mělo být uchováno ve tmavém, chladném a ... vlhkém prostředí, pro tento účel se tedy hodí například sklepní prostory. Lahve by se měly ... skladovat ve vodorovné poloze. Na některých etiketách také najdete, jak dlouho by ... v lahvi, aby mělo část dostatečně uzrát. Vůně vínaVíno obsahuje až osm set rozličných vůní, které je ... oblastí, skupin a podskupin. Můžete cítit květnatou vůni, kořeněnou, ovocnou, rostlinnou, jako například rozkvetlou jarní louku nebo čerstvě ... Vonné složky by se měly projevit i v chuti vína. Po napití tedy hodnotíme aroma znovu v ústech, ... vlastností. Vedle barvy je důležitá i viskozita vína, což značí zjednodušeně to, jak se víno chová ve ... zbytkového cukru či obsahu extrahovaných látek. Naopak při rychlém stékání, které nezanechává žádné ... stopy na stěnách sklenice, se jedná o řídké víno, což je ... Zbytkový cukrCukry v hroznech se přeměňují na alkohol, zároveň je však možné, například díky ... umělému zastavení kvašení, nechat ve víně i tzv. zbytkový cukr, který poté dotváří chuť. Vína rozdělujeme na suchá (nejvýše 4 g zbytkového ... cukru na litr), polosuchá (4–12 g zbytkového cukru na litr ... , polosladká (12–45 g zbytkového cukru na litr) a sladká (minimálně 45 g zbytkového cukru na litr)...

Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Uložit recept!
článek
článek

Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child

...po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento recept sice patří do vysoké ... a zima jsou ideálním obdobím, kdy se pustit do hovězího masa, které se pomalu vaří ve víně a vývaru. Ve ... staletí vylepšovaly a my si dnes můžeme pochutnat na lahůdce jako je Boef Bourguignon, která se ze ... selských usedlostí propracovala až na menu špičkových francouzských restaurací. ... Lahůdka z regionu vína Jak název pokrmu napovídá, za historií Boef Bourguignon se budeme ... muset vydat do Francie, konkrétně na východ země do regionu, kterému se historicky ... přezdívá Burgundsko. Oblast nese název podle germánských kmenů Burgundů, kteří ji na počátku ... pátého století osidlovali a dnes platí za mekku vinařství. Dnes je s turisticky oblíbeným regionem ... spojené především vinařství, protože zde nalezneme jedny z nejstarších vinic na světě i mnoho ... dlouhou vinnou stezku. Návštěvníci zde mohou ochutnat jedinečné druhy červených i bílých vín, navštívit lokální vinařství, kláštery, zámky, ... Protože je Burgundsko úzce spjato s vinařstvím, není divu, že víno, konkrétně červené, ... nechybí ani ve slavném receptu. A není ho tam zrovna málo! Kdo se rozhodne pustit do vaření hovězího ... po burgundsku, ten musí zapomenout na pokyny z tradičních českých receptů, kdy v návodu ... Tady se totiž nebude jen podlévat, ale maso se ve víně pěkně vykoupe! Žena, která změnila přístup ... Američanů k vaření První zmínka o receptu na Boef Bourguignon, který dnes patří ke klenotům ... gastronomie, pochází z roku 1903. Předpis na delikátní pokrm sepsal ve své kuchařce šéfkuchař ... téměř laik se zapsala do kurzů pro profesionály na věhlasné kuchařské škole Le Cordon Bleu. ... se tím o pořádný poprask, ale vyplatilo se. Julia nalezla lásku k vaření a o svou vášeň pro vaření ... pokrmů se později podělila v dnes již nadčasovém díle Umění francouzské kuchyně. Na...

Hovězí líčka
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka

...líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí....

Hovězí líčka podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka podle Pohlreicha

...líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné,...

Vepřová líčka
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová líčka

...líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou...

Několik tipů pro stylově prostřenou slavnostní tabuli…
Uložit recept!
článek
článek

Několik tipů pro stylově prostřenou slavnostní tabuli…

...se našimi tipy a proměňte fádní stolování na výjimečný nejen kulinářský zážitek. Připravte se na letošní sváteční sezónu. Užijte si příjemné ... si neumíme vůbec představit. Pořiďte si někde na bazaru nějaký stylový vintage svícen který může ... být dominantou stolu. Útulnou atmosféru doplní také vkusná ... přírodní barevnou paletu a vyhněte se kombinacím z více než tří barev. Méně znamená více, a ... proto je dobré nepřehnat to s kombinováním vzorů a materiálů. Při nákupu ... z jakých jsou materiálů, přírodní materiály a nadčasový design vám vydrží věky a nebudete muset ... každý rok investovat do nových doplňků. Na sváteční tabuli se budou krásně vyjímat materiály ... ve třech variantách. Nejčastěji to jsou sklenice na víno, vodu a případně likér. Umístit je můžete ... nebo klidně do tvaru trojúhelníku, kreativitě se na sváteční tabuli meze nekladou. Nezapomeňte, že na ... každý druh vína se používá jiný druh skla, červené naopak patří ... číší, aby se rozvinulo jeho aroma. Pro šumivá vína a sekty jsou pak ideální úzké sklenice s dlouhým ... každé hostiny. Stále více do popředí se dostává nadčasové nádobí z keramiky. Tradiční bílý porcelán ... by měl být základní výbavou každé kuchyně. Slavnostní atmosféru doplníte servisem se zlatými či ... stříbrnými detaily. Na stůl nejdříve patří nejlépe textilní ubrousek, ... který na stole leží po celou dobu stolování a na něj se pokládají jednotlivé chody servírované na ... talíři. Na slavnostní menu potřebujete minimálně čtyři typy talířů ... (podkladový, mělký, hluboký a dezertní). Naleštěné příbory Podle toho kolik chodů budete ... by měly být od sebe zhruba půl centrumetu, podle toho jak jdou chody po sobě. Nejdále od talíře ... jsou jako první. A protože to nejsladší patří až na konec, příbory na dezert mají své specifické ... místo nad talířem, vidlička směřuje hroty doprava, ... dezertová lžička je položená naopak. Vše je o detailech Jednou z dalších ... nezbytností, které by rozhodně na svátečním stole neměly chybět jsou etažér na ... servírování vánočního cukroví a chladící nádoba na šumivá vína. Pokud nechcete aby vám z vína ... bublinky, pořiďte si také originální uzávěry nana, které fungují také jako efektní dekorace. Pro ... si připravte originální servírování jako jsou například břidlicové tácy a podnosy z tropických...

Mezinárodní den kuchařů – slavnostní jídlo trochu jinak. Fakt jinak
Uložit recept!
článek
článek

Mezinárodní den kuchařů – slavnostní jídlo trochu jinak. Fakt jinak

...20. 10. bude ve znamení vaření! Proběhne Mezinárodní den kuchařů, ... profíkům, poloprofíkům i nám všem domácím gastronautům, kteří střeží rodinné minisvěty. Oslavte ... tento svátek jak jinak než něčím božsky dobrým, vytancujte z kuchyně s ... gastronomické reality vybraných zemí, ve které naše týrání kaprů vypadá jako ta nejněžnější zvířecí ... západní svět si u štědrovečerní tabule pochutnává na jejich smaženém kuřeti. A tak Japonci milující ... stojí dlouhé fronty před fastfoodem, aby měli na Štědrý den (který stejně neslaví, neboť nevychází ... i prapodivnější speciality, do kterých by snad nešel ani Chuck Norris. Úhoř na stole je pro ... událost. A tofu koláč s mladými úhoři Dojo-nabe je událost pro všechny zúčastněné. Fakt pro ... všechny. Recept na tyto sváteční úhoře je vlastně docela jednoduchý. ... bolestivá muka, a tak jim jako útočiště nabídnete těsto na koláč, které rozprostřete v pánvi ... se teplem jejich jed rozkládá. Ingredience na tento recept – jedna velryba Obyvatelé severních ... Čukčové nebo Jupikové, slaví své svátky, zejména vánoční, pro našince poněkud surrealisticky. ... nás může, že stejně jako my rádi usedají ke slavnostní tabuli. Smysly nazpátek zjitří podávaná pochutina ... tuk. Čili muktuk nebo maktak. A ne ledajaký. Jak na to? Nejprve ulovte jednoho kytovce. Uštvěte ho ... harpunami (ach, tak cituplná a inteligentní zvířata), ... vytáhněte na břeh a ostrými čepelemi dodělejte, i když velryba ... definitivně umírá až při porcování. Vyhnat z tak velkého těla život vyžaduje dlouhotrvající ... pod kterou má savec zásoby tuku. Poté krájejte na menší a menší kousky a kostičky, až dostanete ... Dobrou chuť! Tento pokrm měl velký dopad na život komunity. Ten, kdo byl k takovému jídlu ... připuštěn, s tím se počítalo i na jaře. Díky tuku, který překvapivě obsahuje nadměrné množství vitaminu C, mohl přečkat tu ... se takového privilegia nedostávalo, neboť podle mínění ostatních jejich šance na přežití zimy ... maso z domácích zvířat. A když třeba zůstala jedna slepice, radost neznala mezí. Jedna slepice je ... ale na rodinu málo, a tak když se jich nastřádalo víc, začalo se s přípravami jídla, které ... tibetská drůbeží polévka – thukpa. Zde je recept na větrem sušené slepice. Nejprve slepici oškubejte ... (zaživa). Potom jí nařízněte kůži v oblasti žaludku a začněte ji plnit ... vaší skvělé nádivky potom zašijte a pověste ven na vysokou tyč. Ledový vítr slepici konečně zabije a...

Dušený králík na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušený králík na víně

...králík na víně je jemné masíčko v delikátní omáčce. Přílohou ... může být dušená zelenina nebo bramborové noky...

Hovězí ragú na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí ragú na víně

...ragú na víně podávejte třeba s houskovými knedlíky. Také se k...

Pomalu dušené hovězí na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu dušené hovězí na víně

...dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či ... zeleniny. Je to lahodné jemné maso a ten čas na přípravu se rozhodně vyplatí. Dobře omyté a ... trochu oleje, rozpustíme v něm máslo a maso na něm krátce ze všech stran opečeme. Nyní maso ... snížíme teplotu a přikryté pokličkou maso zvolna dusíme hodinu až půldruhé hodiny. Pak do hrnce ... přidáme mrkev a brambor, vše nakrájené na menší kusy a dusíme do změknutí masa a zeleniny. ... odstraníme nové koření a bobkový list a maso nakrájíme na porce...

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Uložit recept!
článek
článek

Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.

...že by to bylo příliš složité, ale spíše proto, že na to potřebujeme poměrně hodně času. Sice nemusíme ... je rozhodně nutná. Důležitý je i výběr masa. Na hovězí vývar se hodí především krk, plec, hruď nebo i ... do studené vody. Kosti ještě před vařením naskládejte do pekáčku vymazaného olejem a pečte je ... alespoň čtvrt hodiny v troubě předehřáté na 200 stupňů. Když se zbarví dozlatova, vložte je ... var vaše úsilí o kvalitní vývar zničí. Když se na povrchu vývaru začne tvořit pěna, což jsou ... vysrážené bílkoviny, naběračkou ji důsledně odstraňujte. Díky tomu bude ... polévka krásně čirá. Asi po půl hodině se pěna tvořit přestane. Kvalitní hovězí vývar se takto ... zvolna vaří (táhne) několik hodin. Ve druhé polovině ... opatrní, dáte-li jí hodně, získá vývar příliš nasládlou chuť. Cibuli omyjte a vložte do vody i se ... Dále pokračujte v pomalém vaření a až zelenina změkne, z vývaru ji odstraňte. Pokud se vám zdá, ... čirou tekutinu. Už ho nevařte, ochutnejte ho a podle chuti osolte a opepřete. Do hotového vývaru ... můžete přidat trochu nasekané zelené petrželky, kousky uvařeného masa, ... zvlášť uvařené knedlíčky nebo nakrájenou zeleninu. Kvalitní vývar má na naše ... zdraví blahodárné účinky. Zahřeje, nasytí, zlepšuje náš spánek, pomáhá při nemocech,...

Silný hovězí vývar je všelék
Uložit recept!
článek
článek

Silný hovězí vývar je všelék

...celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posilování imunity a na to jak zůstat zdraví. ... Troufneme si však tvrdit, že bez hovězího vývaru se při této snaze prostě neobejdete. ... při sychravém podzimním počasí zahřeje a z beznadějné kocoviny vytáhne, ale obsahuje velké ... pár rad a tipů, které možná neznáte.   Silný hovězí vývar Silný hovězí vývar není nic tak složitého ... jste slyšeli o mnoha úspěšných pokusech o silný hovězí vývar, a možná máte obavy, abyste to zvládli také ... voňavý a co nejsilnější vývar uvaříme především z hovězího masa, které může být i tužší a méně ... spolehlivě změkne. Ideální se touto optikou jeví například tzv. péra, hovězí žebra, hovězí hrudí nebo ... a krku. Jediné kritérium, které vedle čerstvosti na maso klaďte, je skutečnost, že maso by nemělo být ... ve vývaru, nezapříčinil nepříjemnou chuť. Čirý hovězí vývar Krásně čistého a silného hovězího vývaru ... dosáhneme zejména pomalým vařením, či lépe a přesněji táhnutím. ... Tento způsob přípravy znamená, že voda pouze probublává, sem tam se na ... bílek samozřejmě nesrazil. Vaječný bílek do sebe nasaje veškerou „nečistotu“ z vývaru a vy tak budete ... mít pěkně čirý a proklatě silný hovězí vývar.Další varianta zakládá na tom vývar ... přejít varem. I tímto způsobem lze získat výborný hovězí vývar.U hovězího i drůbežího docílíte zlatavé ... předsmažené cibulky, nebo když cibulku vložíte na chvíli do trouby, aby získala potřebnou barvu, ... předá vašemu super vývaru. Pár netradičních rad nakonec Chcete-li chuť vašeho hovězího vývaru ještě ... ale perfektně to funguje. Pokud jste se zaměřili na kuřecí vývar, který bývá obvykle slabší povahy a ... který se snadněji zakaluje, použijte spíše než kuřecí maso ... krůtí. Když se v něm vyskytnou nějaké kosti, znamená to pro váš vývar plusové body. Kuřecí vývar ... s bohatou vůní a plnou chutí.Menší bratříček hovězího vývaru je vývar určený na podlévání masa. Ten ... připravujte naprosto jednoduše ze zbytků zeleniny. Dřevna... chuti přidáním jedné červené ostré feferonky. Na kocovinu ten nejlepší lék.Vývary z telecího masa ... a málo průzračné. Proto je raději používejte na polévky se zavářkou...

Hovězí Wellington
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Wellington

...v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambory, dušenou ... s jemnou bramborovou kaší to bude skvělý oběd. Hovězí maso omyjeme, osušíme a po celém povrchu opepříme ... a osolíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Potom ho ... přendáme na talíř. Pokrájenou cibuli a houby rozmixujeme v ... kuchyňském robotu najemno. Do již použité pánve přidáme lžíci oleje a ... houbovou směs s cibulí na něm dusíme asi 5 minut.Když se veškerá tekutina ... plotny a její obsah necháme trochu zchladnout. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto do ... většího obdélníku. Na rozválené těsto rovnoměrně rozprostřeme houbovou ... Roládu potřeme rozšlehaným vejcem a položíme ji na pekáč vyložený pečícím papírem který jsme lehce ... by měla dosáhnout šedesáti stupňů . Jinak se řídíme barvou těsta, které by mělo mít ... středně hnědou barvu.Upečené maso necháme před nakrájením na jednotlivé plátky na prkénku 10 minut...

Krevety na bílém víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Krevety na bílém víně

...na bílém víně v jemné omáčce jsou hotové za pár desítek minut....

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
Uložit recept!
recepty
recepty

Vydatný hovězí guláš v holandské troubě

...chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 ... křehké a velmi aromatické. Toto vydatné dušené hovězí maso z holandské trouby je delikátní zimní jídlo. ... Dušené hovězí maso pečené v troubě je vydatné, křehké a velmi ... chutné. Omáčka je dokonale hustá a zelenina je křehká a sytá. A dnes vám prozradíme všechna ... abyste si mohli připravit ten nejsytější klasický hovězí guláš vůbec. Tak se do toho pusťte! Chutě jsou ... hluboké a přitom na přípravu je to tak jednoduché. Vše začíná ... Hnědé kousky, které po něm zůstanou, jsou navíc plné chuti. Po odležení se hnědé kousky uvolní ... masa je základem chuti tohoto vydatného dušeného hovězího masa worcesterská omáčka, rajčatový protlak, ... červené víno a mletý česnek. Přidejte bylinky: Například čerstvý tymián a sušené bobkové listy. ... Vařte v troubě: Tento snadný dušený hovězí pokrm dokončete v troubě při teplotě 325 °C po ... Existuje mnoho způsobů přípravy dušeného hovězího masa: pomalý hrnec, sporák, tlakový hrnec atd. ... Ze zkušenosti je nejlepší maso nejprve připravit na sporáku (v holandské troubě) a pak ho vařit v ... skvělá nádoba pro vaření velkých jídel, jako je například dušené hovězí maso. Za prvé, použití ... vytváří nezaměnitelnou chuť. Příprava dušeného hovězího masa v holandské troubě je dokonalá - od ... a komplexnosti chuti prostě nedosáhnete, když vše naházíte například do klasického neboli pomalého ... po dobu asi 2 hodin opravdu pomáhá spojit chutě a hovězí maso je mimořádně křehké. Zde je několik ... skvělých tipů na přípravu: Maso opékejte po částech na prudkém ... nechat maso v klidu, dokud se krásně nepropeče - snažte se ho příliš brzy neotáčet. Neuspěchejte ... přípravu na sporáku a nechte dejte si načas, aby se všechny chutě rozvinuly. Hlavními ... tymián není stejný. Používejte pevné brambory, například zlaté nebo červené. Vyhněte se ruským ... bramborám, protože se snadno rozmačkají....

Jíst či nejíst hovězí maso?
Uložit recept!
článek
článek

Jíst či nejíst hovězí maso?

...Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se tvrdilo ... maso jako takové vynechat, je důležité si nastudovat, které suroviny našemu organismu dodají ... některých látek, vitamínu a minerálů muže mít na naše zdraví fatální následky. Přes vypadávání vlasů, ... únavu, vyšší nemocnost, špatnou funkci srdce, ale i ... mozku, aj. Proč hovězí maso vyřadit z našeho jídelníčku? Jednou z nevýhod hovězího masa je ... tučnější části. Tento živočišný tuk není pro naše tělo příliš zdravý. Snadno se totiž ukládá na ... cholesterolu v krvi. Další nevýhodou je, že hovězí maso může obsahovat zdraví nebezpečné bakterie. ... bakterii E. coli. Proto oblíbený tatarák je pro naše zdraví opravdu rizikový. A poslední co můžeme ... zmínit je nezdravé tepelné zpracování masa. Hovězí maso nejčastěji pečeme, smažíme, restujeme nebo ... způsobovat rakovinu tlustého střeva. Proč si hovězí maso naopak dopřát? Hovězí maso je zdrojem ... kterých se náš organismus neobejde. Podílejí se na růstu, stavbě svalů, správném vývoji mozku, ... imunitního systému, apod. V tomto druhu masa najdeme také množství minerálních látek a vitamínu ... jako je např. vápník, hořčík, draslík, sodík, ale také...

Dieta podle krevních skupin
Uložit recept!
článek
článek

Dieta podle krevních skupin

...J. D'Adamo s teorií, že je dobré stravovat se podle své krevní skupiny. Od té doby tuto dietu podle ... krevních skupin předávají a doporučují, nebo naopak bagatelizují a zatracují, mnozí odborníci na ... a správné stravování. Přestože moderní medicína tuto dietu odmítá, dieta má i spoustu zastánců, ... Dr. D´ Adamo vychází z toho, že každá krevní skupina obsahuje genetické stopy našich dávných předků, a ... různým krevním skupinám buď prospěšná, nebo jim naopak nevyhovuje. Každá krevní skupina obsahuje ... odlišný antigen, který odlišně reaguje na cizorodé látky. Potrava, která jedné krevní ... skupinu nevhodná. Proto je tato dieta založena na tom, že pro každou krevní skupinu existují ... potraviny vhodné a naopak  potraviny nevhodné. Pokud se dietou těmto ... zdravotních problémů. Doporučený jídelníček podle krevních skupin: Krevní skupina 0 - lovci: Lidé ... Proto jsou jim téměř všechny druhy masa, jako např. kuřecí, krůtí, hovězí, jehněčí, skopové, ... telecí a zvěřina, doporučovány. Stejně tak jsou pro ně vhodné ryby ... kozí mléko, kozí sýry a rýže. Nevhodné jsou například mléčné výrobky, mléko, ořechy a obiloviny. ... ze všech krevních skupin, a tudíž tendenci snadno přibírat na váze. Krevní skupina A - ... vypěstovat, tedy potraviny rostlinného původu. Naopak by se měli zdaleka vyhnout červeným masům a ... a výrobky z ní, luštěniny, ořechy, bylinky, zelenina a ovoce. Dále kozí sýr, jogurt s ovocem, ... římský salát, mangold. Velmi se doporučuje ananas. Lidé s krevní skupinou A by se měli věnovat ... klidným relaxačním cvičebným technikám, například je pro ně velmi vhodná jóga. Krevní skupina B - kočovníci: Kočovníkům nejméně ze všeho ... zelí, ovoce, houby, vejce, játra, zelená zelenina. Lidé s krevní skupinou B by měli aktivně ... sportovat. Vhodná je pro ně jízda na kole, tenis, plavání. Krevní skupina AB - vzácná ... a nepříliš častá krevní skupina (2 až 5% obyvatelstva): Zdálo by se, že pro ty, ... pro všechny druhy potravin. Velmi nevhodné jsou například nakládané potraviny, červené maso, pohanka ... tofu, mořské plody, mořské řasy, mléčné výrobky, ananas, tuňák, makrela, mořská štika, hejk, sardinky, ... aktivity pro krevní skupinu AB jsou jóga, jízda na kole, tenis. Pokud uvěříme teorii, že každá ... krevní skupina tráví potravu jinak, a pokud vyzkoušíme tuto dietu podle krevních ... skupin s úspěchem, klidně v ní můžeme pokračovat. Podle některých odborníků prospěšnost této diety vůbec ... nesouvisí s krevními skupinami a hubneme-li, je to jen výsledek toho, že tělo...

Kuře na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuře na víně

...si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo ... olej a polovinu másla. Kuřecí stehýnka opékáme na rozpáleném tuku po každé straně asi 5 minut ... Do tuku přidáme zbylou polovinu másla a cibuli nakrájenou na kousky. Dusíme dalších 5 minut dokud ... Vložíme kuřecí stehýnka zpátky do omáčky a zvolna dusíme pod pokličkou asi hodinu. Pak maso vyjmeme ... omáčku asi 10 minut vydusit do zhoustnutí a podle chuti dochutíme. Vložíme kuřecí stehna zpět do...

Drůbeží játra na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Drůbeží játra na víně

...játra na víně jsou rychlou minutkou. Maso je jemné a omáčka...

Rybí filety na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Rybí filety na víně

...filety na víně s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, to by...

Dieta a stravování podle krevních skupin – zatracovaná alternativa?
Uložit recept!
článek
článek

Dieta a stravování podle krevních skupin – zatracovaná alternativa?

...máte krevní skupinu? Ne? V tom případě zajděte na nejbližší transfuzní stanici nebo požádejte o ... letech americký lékař Dr. Peter D’Adamo, který navázal na práci svého otce Jamese. Dr. James D ... Adamo byl lázeňský lékař, který při své praxi narazil na to, že přísná vegetariánská strava ... se jejich stav zhoršuje. Proto se doktor D’Adamo snažil pátrat dál a dopátral se k příčině v podobě ... vytváří protilátky (antigeny), z nichž většina ke své tvorbě potřebuje stimulaci v podobě ... infekce, případně očkování, a podobně. Naproti tomu protilátky proti krevním skupinám jsou ... že tuto stimulaci nepotřebují. Tvoří se v těle od narození a liší se v závislosti na krevní skupině. V ... momentě vstupu cizího antigenu do organismu ho na sebe naváží krevní antigeny a tím ho zničí. Této ... reakci se říká aglutinace neboli shlukování. Stravování podle krevních ... skupin je založeno na jednoduchém předpokladu, že některé potraviny ... být škodlivé pro krvinky jedné krevní skupiny, naopak krvinkám jiné skupiny prospívají. Zdroj: P.J. ... vhodné pro jednotlivé krevní skupiny Krevní skupina 0: -pravděpodobně nejstarší krevní skupina na ... světě, vznikla v Africe,-její označení je „lovec“,-organismus s nulkou zvládá ... Vhodné potraviny: -veškeré červené maso: hovězí, telecí, skopové, jehněčí, zvěřina, ale i krůtí, ... -vnitřnosti: játra, srdce, plíce,-listová zelenina a rajčata,-mléko a sýry pouze kozí,-rýže a ... výrobky,-obiloviny,-vejce,-ořechy. Krevní skupina A: -druhá nejstarší krevní skupina na světě, ... vznikla v Asii a na Středním Východě,-její označení je „pěstitel“,-její organismus přetěžují ... potraviny živočišného původu,-naopak trávení je přizpůsobeno potravinám původu ... mořských plodů,-kysané mléčné výrobky,-zelenina a ovoce v hojné míře,-luštěniny, sója, tofu, ... mléčné výrobky,-obiloviny (pšenice). Krevní skupina B: -krevní skupina původem z himálajských ... velehor,-její označení je „kočovník“,-potřebují mírnou aktivitu, ... vhodná je jízda na kole, chůze, a podobně.-Jejich organismus špatně ... výrobky, skopové, jehněčí, drůbeží, ryby, zvěřina,-mléko a mléčné výrobky, vejce,-obiloviny: oves, ... zelí, houby, křen, zázvor,-ovoce a listová zelenina. Nevhodné potraviny: -mořské plody,-sója, ... obiloviny s lepkem,-kuřecí maso. Krevní skupina AB: -nejmladší krevní skupina, vznikla ... promícháním skupin A a B,-její označení je „vzácná“,-má vysoce odolný imunitní systém ... a mléčné výrobky, nejlépe zakysané,-listová zelenina, ovoce, ananas,-luštěniny, oves, proso, sója, ... -pohanka, kukuřice,-kyselé potraviny. Stravování podle krevních skupin rozhodně není zázračnou metodou ... jak zhubnout a udržet si stálé zdraví. Je to jedna z alternativ, která se nabízí a rozhodně je dobré ... brát ji s nadhledem a dogmaticky se nevyhýbat potravinám, ... Rozhodnutí zda této teorii uvěřit či ne, nechám na vás. Každopádně za vyzkoušení to stojí, co říkáte...

Omývat potraviny před vařením? Podle odborníků je to u některých druhů velká chyba.
Uložit recept!
článek
článek

Omývat potraviny před vařením? Podle odborníků je to u některých druhů velká chyba.

...je lepší u některých druhů potravin zapomenout na jejich omývání tekoucí vodou před vařením. ... mýt před vařením všechny suroviny není podle mnohých odborníků dobré. Existuje několik druhů ... potravin, u kterých je to naopak naprosto nevhodné. V první řadě jsou to ryby. ... bude chutnější a méně slizká. Ale je to jinak. Pokud je ryba příliš cítit, měli bychom se jí ... Pokud rybu myjeme, bakterie které jsou na jejím povrchu nám ulpí na rukou, na dřezu a jeho ... Tepelnou úpravou se všechny škodlivé bakterie na rybě zničí, ale ty, které jsme si přenesli jejím ... ostatní potraviny a kuchyňské pomůcky. Vepřové, hovězí, telecí, jehněčí, vlastně raději všechno červené ... totéž, bakterie, které se při mytí kuřete zachytí na vašich rukách nebo v okolí kuchyňského dřezu nám ... mohou způsobit zdravotní potíže, například se snadno můžeme nakazit salmonelózou. Při dostatečném ... se všechny bakterie spolehlivě zničí. Většina z nás to asi nedělá, ale jsou tací, keří omývají ... před vaření či nakládáním i houby. Tady opravdu stačí houby za ... Bakterie tu nejspíš nehrozí, ale houby vodu nasáknou a změní svou typickou chuť. A to určitě ... ochrannou vrstvou, která má zabránit kontaminaci jiných potravin. Pokud před rozklepnutím vejce ... děláme už tak dlouho a automaticky, že nás ani nenapadne, že by to mohlo být špatně. Většinou to tak ... není, ale v některých případech je lepší dát na radu odborníků a ve vlastním zájmu svoje návyky...

Pečený losos na másle a víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečený losos na másle a víně

...losos na másle a víně je jemný, šťavnatý a přidáme k němu třeba opečené brambory s...

Pomalu vařená krůtí prsa na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Pomalu vařená krůtí prsa na víně

...vařená krůtí prsa na víně s jemnou zeleninovou omáčkou jsou lehká a přitom ... všech stran osolíme, opepříme a obalíme v jemně nasekaném tymiánu. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej ... přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a roládu na ní ze všech stran opečeme. Opečenou roládu ... přendáme na talíř a do pánve nasypeme mrkev nakrájenou na kostky, cibuli nakrájenou nadrobno a ... zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu a pak zvolna při nižší teplotě vaříme 3 až 4 hodiny. ... Hotovou roládu opět přendáme na talíř a zeleninu se zbylým vývarem rozšleháme na ... vody omáčku zahustíme a už jen krátce povaříme. Podle potřeby ještě omáčku dosolíme a okořeníme pepřem. ... Roládu zbavíme provázku a nakrájíme ji na plátky. Podáváme společně s omáčkou...

Hovězí Stroganoff  se širokými nudlemi
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi

...Stačí mít pohromadě všechny ingredience a čas na vaření. Je to klasika a s máslovými nudlemi ... opravdu moc dobrá. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme k němu nakrájenou mrkev, bobkový list, 3 snítky tymiánu, ... Vše přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a zvolna maso vaříme, částečně přikryté, jednu až dvě ... hodiny, dokud nezměkne. Mezitím na pánvi rozpustíme polovinu másla v olivovém oleji, ... přidáme nakrájené houby, česnek, zbývající tymián a dusíme, ... zakysanou smetanu, hořčici a petržel. Zamícháme a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do ... nich zbylé máslo. Podle chuti je také přisolíme nebo opepříme. Hovězí...

Hovězí falešná svíčková recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí falešná svíčková recept

...a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české ... kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně každý. Jedinou nevýhodou je v případě ... pravé svíčkové její cena. Proto ji spousta lidí nahrazuje svíčkovou falešnou. Není to na škodu. ... Recept a hovězí falečná svíčková má nejen podobný vzhled, ale i ... vlastnosti – je jemná, měkká a šťavnatá. V kuchyni najde falešná svíčková, která ... i grilovat. Nejčastěji se však využívá právě na tradiční českou svíčkovou. Knedlík, maso a jemná ... můžete si ji samozřejmě dopřát i ve všední den. Na první pohled se její příprava může zdát ... složitější, ale uvidíte, že to nic není. Hovězí falešná svíčková a její recept je časově sice ... se vám v tomto případě mnohonásobně vrátí. Na konci vašeho úsilí vás totiž čeká vynikající oběd ... si všichni strávníci budou pochvalovat. Recept a hovězí falešná svíčková je prostě skvělá...

Dušené hovězí s hříbky
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí s hříbky

...s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu ... náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. ... Italskou omáčku marinara si připravíme zvlášť v míse, kde postupně ... sušená rajčata bez nálevu,která jsme rozmačkali na malé kousky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený ... česnek, natrhané listy bazalky, olej, cukr, oregano, sůl a ... do horké vody a necháme je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme ... odležet v pokojové teplotě 15 minut. Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso ... minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni nasypeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a ... maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky marinara, rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí vody. Vše uvedeme do varu ... a pak zvolna dusíme přikryté asi 3,5 hodiny. V polovině této ... doby maso obrátíme. Nyní přidáme naložené cibulky a ještě vaříme odkryté 10 minut, ... maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na menší ... svaříme mléko s 5 hrnky vody. Začne-li vařit nasypeme do ní instantní kukuřičnou polentu, osolíme ... opepříme. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Nakonec přidáme máslo a strouhaný sýr a mícháme ... se oboje nerozpustí. Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s hříbky a s polentou...

Hovězí váleček
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí váleček

...váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z ... mnoha způsobů jak hovězí váleček použít...

Kuřecí maso na víně s shiitake
Uložit recept!
recepty
recepty

Kuřecí maso na víně s shiitake

...maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského ...na s japonskou houbou shiitake. S kuřecím masem jde ... o výtečnou kombinaci, protože shiitake je perlou mezi houbami právě ... chuť a výrazné aroma. Kuřecí maso lehce naklepeme mezi dvěma plastovými foliemi, oslolíme a ... opepříme. Na velkou pánev s rozpáleným olejem pak jednotlivé ... Pak je vyndáme z pánve a uložíme do tepla. Na pánev nyní přidáme trochu oleje a houby shiitake nakrájené na kousky. Dusíme za stálého míchání asi 2 ... minuty. Pak do pánve přidáme část nakrájené zelené cibulky a víno. Přivedeme k varu, ... kuřecího masa a důkladně vše promícháme. Na servírovací mísu naskládáme kuřecí maso s houbami ... a posypeme zbylou nakrájenou zelenou cibulkou. Jednotlivé porce pak...

Kapoun na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Kapoun na víně

...na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud ... před pečením ještě povařit nebo podusit. Kapouna omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou. Na ... položíme plátky slaniny, kousky citronové kůry a na to připraveného prošpikovaného, osoleného a ... opepřeného kapouna. Troubu předehřejeme na 170 stupňů a kapouna v ní začneme péct. Jakmile ... pečení ho stále poléváme vínem. Po upečení kapouna naporcujeme. Jako příloha je vhodná bramborová...

Králík na víně s žampiony
Uložit recept!
recepty
recepty

Králík na víně s žampiony

...na víně s žampiony je pikantní a zároveň velmi jemný...

Treska na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Treska na víně

...na víně je lehké a rychlé jídlo. Podáváme s brambory, ... nebo vařenými. Přílohou mohou být i hranolky nasucho opečené v troubě...

Krevety na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Krevety na víně

...na víně jsou jemné a lahodné. Můžete je připravit jako ... pro posezení s přáteli, nebo jako předkrm k slavnostnímu obědu...

Vepřová panenka s třešněmi v portském víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Vepřová panenka s třešněmi v portském víně

...panenka s třešněmi v portském víně je jídlo, které můžete připravit pro celou rodinu ... třeba salát nebo opečené brambory. To už je ale na vás. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V malé ... přivedeme k varu portské víno. Vaříme ho zvolna asi 10 minut, až se trochu vyvaří a v pánvi ho ... odstraníme z plotny. K horkým třešním přidáme nasekaný tymián. Ve zvláštní misce smícháme pepř, ... panenku. Ve velké pánvi zahřejeme olej a maso na něm opékáme asi 8 minut dohněda. Velký pekáč ... a necháme stát 10 minut. Nyní hotové maso nakrájíme na plátky a ozdobíme snítkami tymiánu...

Hovězí guláš podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí guláš podle Pohlreicha

...guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. ... Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak rozhodně nic nezkazíte...

Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole

...mletého hovězího masa a sýra potěší hlavně vaše děti. Jednoduché ... jídlo na přípravu po kterém se jen zapráší. Místo mletého hovězího masa můžete použít také nadrobno nakrájenou ... pro doplnění vitamínů. Inspirujte se z některých našich receptů na saláty. Recept na Guacamole najdete také v našich receptech. Použijte jakýkoliv...

Hovězí zadní kýta
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní kýta

...hodin je křehká a maso se vám bude rozplývat na jazyku. Třeba s bramborovými knedlíky a červeným...

Hovězí přední
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí přední

...se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu...

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volb...

Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí roštěná podle Pohlreicha

...v tzv. papiňáku. Recept známého šéfkuchaře na hovězí roštěnky je inspirovaný švédskou kuchyní, a díky ... některým ingrediencím jako jsou například kapary nebo sardelová pasta, má velmi...

Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu

...pečené na česneku a rozmarýnu je jemné maso v pikantní...

Plněná hovězí roláda
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněná hovězí roláda

Plněná hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše....

Hovězí Stroganoff
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí Stroganoff

...svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso. Podle wikipedie, se stroganoff poprvé ... 19 století. Dost pravděpodobně jej pojmenovali podle nějakého význačného člena rodiny Stroganoff. Na velké pánvi na střední teplotu, rozehřejeme 3 ... lžíce másla. Přihodíme kousky hovězího a zároveň přidáme na teplotě. Osolíme, opepříme ... a jakmile nám maso na všech stranách zhnědne, tak maso vyjmeme a dáváme ... pánvičce, s opět staženou teplotou, dáme smažit nasekanou šalotku. Děláme asi 2 minutky tak, aby se ... nám obalila ve výpeku z hovězího. Poté dáváme také stranou. A opět v té samé ... další 2 lžíce másla, kdy znovu přidáme na teplotě, tentokrát na středně vyšší. Přidáme ... estragon a muškátový oříšek. Stáhneme teplotu na minimum a přidáme zakysanou smetanu. Opatrně ... kaši. Já si pamatuji, že můj táta tím zaléval na půl uvařené brambory, nakrájené na kolečka v...

Hovězí pupek podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí pupek podle Pohlreicha

...pupek podle Pohlreicha je výtečné maso na gril. Příprava je jednoduchá, jen je třeba...

Libanonský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Libanonský hovězí guláš

...libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních ... si ho můžeme připravit i doma. Do vysoké pánve nalijeme olivový olej, když se zahřeje, přidáme nakrájené hovězí maso a po všech stranách ho opečeme ... Pak přidáme utřený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Opékáme na oleji tak dlouho, ... se všechny přísady pěkně spojily. Přidáme kostky hovězího vývaru, mražené fazolky a zalijeme vodou. ... Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna dusíme asi 2 hodiny, až maso změkne. Podáváme podle chuti s rýží, s knedlíky nebo s pečivem...

Hovězí na hořčici
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí na hořčici

...knedlíkem nebo vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso vhodné na...

Dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí

...a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky nebo s...

Hovězí s houbovou omáčkou
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí s houbovou omáčkou

.... Jako přílohu volíme rýži. Nemáme-li zrovna po ruce čerstvé houby, klidně použijeme sušené...

Hledejte dál

Když nikde, tak na internetu budou Hovězí líčka na červeném víně podle davida slavnostní ... recepty

Kde najít informace



×