Hrušková povidla na frgály
Pečená povidla jsou na koláče nejlepší, tvrdí Dana Vašková z Písecka, která se o recept své babičky podělila v rozhlasové...
Hrušková povidla
Hrušková povidla si bez problémů doma uvaříme sami. Použít můžeme zralé i lehce přezrálé hrušky....
Domácí švestková povidla podle Rettigové
Patří mezi pozdně letní ovoce a jejich sběr právě vrcholí. Modrofialově zbarvené plody slivoně švestky mají využití ve st...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Hrušková povidla na frgály
Hrušková povidla na frgály se připravují hlavně na Valašsku. Ale nic nebrání tomu, uvařit si je i doma....
Povidla pečená v troubě
Povidla pečená v troubě se doma hodí vždycky. Třeba na povidlové buchty, nebo babiččin trhanec politý teplými povidly....
Pečená hrušková povidla
Podzim a hrušky jsou parťáci a uchovat si alespoň trochu úrody ovoce pro pozdější potřebu, je příjemné. Z hrušek lze přip...
Dýně může být královnou naší podzimní kuchyně
Nejen proto, že právě nastal čas její sklizně, ale také hlavně proto, že její konzumace má na náš organizmus blahodárný v...
Tipy na zdravé jídlo k posezení s přáteli
Pořádáte večer párty nebo jste jen pozvala pár kamarádů a nechcete si kazit jídelníček chipsy a popcornem? Pak můžete zvo...
Švestková povidla
Švestková povidla připravená doma na plotně jsou báječná a ve spíži nám vydrží klidně rok. I když nejspíš je spotřebujeme...
Bezinková povidla
Švestková povidla jsou klasika, ale co vyzkoušet ta z bezinek? Tmavé plody černého bezu dozrávají na konci srpna a jsou d...
Jablečná povidla
Jablečná povidla používáme jako náplň do domácích buchet či koláčů. Hlavně moravské koláče se bez jablečných povidel pros...
Bezové mámení začíná. Startuje sezona oblíbené léčivky!
Bez černý je tradiční léčivkou, která se používá už po staletí. Lidé ve středověku mu připisovali čarodějnou moc a věřili...
Top 10 vánočních jídel
Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, procházek zimním zářivým městem. Čas na setkáván...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Pečená krůtí stehna
Pečená krůtí stehna servírujte třeba s opečenými bramborami. Výborná budou i s bramborovou kaší a se zeleninovými salá...
Pečená zelenina s cizrnou, quinoa pestem
Pečená zelenina s cizrnou a pestem je plná bílkovin a výborně chutná. Toto vegetariánské jídlo je velmi zdravé a neuškod...
Podzim v našem jídelníčku
Podzim je pro některé lidi oblíbené roční období, pro jiné přímo nenáviděné. Přibývá deštivých dní, ochlazuje se a už se ...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Pečená kachna
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. ...
Pečená husa
Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než...
Pečená kachna
Pečená kachna je lahůdka, musíme si ale dát s její přípravou na čas. Důležitá je doba pečení a ta bývá kolem 4 až 5 hodin...
Černý bez - bezinka neboli zázračný lék
Černý bez neboli latinským názvem Sambucus nigra je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějším přírodním léčivem u nás. Ta...
Zabijačka v restauraci Jam&co. 10.11.2018
V naší oblíbené restauraci Jam&co. se chystá v sobotu 10.11.2018 zabíjačka. Přijďte ochutat zaručeně perfektní zabijač...
Pečená krkovice
Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se...
Pečená vepřová plec s červenou řepou
Pečená vepřová plec s červenou řepou je dobrý tip na oběd nebo večeři. Předehřejeme si troubu....
Pečená prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou
Pečená prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou je lehké a dobré jídlo. ...
Telecí roláda pečená v alobalu
Telecí roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší. Koření a bylinky do náplně můžeme obměňovat podle ...
Vepřová krkovice pečená na zelenině
Vepřová krkovice pečená na zelenině bude nejvíce chutnat s bramborem. Pozor, v tomto receptu nepoužíváme kmín, jak je u ...
Pečená krkovička se sýrem
Pečená krkovička se sýrem a cibulí je křehká a voňavá. Přílohou mohou být třeba brambory, pečené nebo vařené....
Mořská štika pečená v troubě
Mořská štika pečená v troubě je přesně to jídlo, které vaříme, když jsme příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a zbyte...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Pečená treska s rajčaty
Pečená treska s rajčaty bude nejlepší s pečenými brambory. Nebo s hranolky....
Vepřová krkovice pečená v alobalu
Vepřová krkovice pečená v alobalu společně s brambory je výtečné jídlo připravené bez zbytečného nádobí. Maso v alobalu z...
Pečená jablka
Pečená jablka s ořechy jsou jednoduchým moučníkem který zvládne i nezkušený kuchař. ...
Pečená vepřová krkovička vcelku
Pečená vepřová krkovička vcelku je šťavnatá a upečené maso je báječně měkké. Doplnit ji můžete třeba klasicky zelím a kn...
Pečená kotleta v troubě
Pečená kotleta v troubě s bramborovým knedlíkem a se zelím. Nebo s jemnou bramborovou kaší a kyselou okurkou. Můžete si v...
Pečená husí stehna
Pečená husí stehna můžeme podávat klasicky se zelím a knedlíky. Také jsou ale výtečná třeba s opečenou bramborovou kaší....
Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu
Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu jsou docela dietní. A když k nim přidáte vařené brambory nebo kaši, určitě si po...
Pečená treska s kořením
Pečená treska s kořením bude nejlepší s vařenými bramborami politými máslem. Přidejte salát z čerstvé zeleniny a budete m...
Pečená treska s hořčicí
Pečená treska s hořčicí je jemná a pikantní, a třeba s čerstvě uvařenými bramborami bude chutnat výborně. Také třeba s du...
Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou
Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou, a s přílohou podle vašeho výběru bude rozhodně chutnat. Je to lehce pik...
Kuřecí prsa pečená se smetanou
Kuřecí prsa pečená se smetanou jsou opravdu smetanově lahodná. Zároveň s nimi upečete v jednom pekáči i brambory, což je ...
Plněná cuketa pečená v troubě
Plněná cuketa pečená v troubě je rychle připravený skvělý oběd, stačí přidat čerstvé pečivo. Nebo třeba bramborové hranol...
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě je jednoduché lehké letní jídlo. Podávejte ji teplou a nejlépe s vaším oblíbeným dipem....
Pikantní pečená cizrna
Pikantní pečená cizrna je výborná příloha k masu nebo k salátu z čerstvé zeleniny. Můžete použít i cizrnu naloženou, poku...
Kuřecí stehýnka pečená v troubě
Kuřecí stehýnka pečená v troubě jsou lehce pikantní a přílohou může být zeleninový salát, bramborová kaše, nebo pečené či...
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Pečená vepřová panenka se špenátem
Pečená vepřová panenka se špenátem je jemné maso s lahodnou přílohou. K tomu si uvařte ještě třeba bramborové noky....
Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou
Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou je rychlý oběd nejen pro vegetariány. Zeleninu můžete obměnit podle toho, kterou mát...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Hrušková.povidla pecena recepty