Lokše bez brambor
Tyhle jednoduché placky jsou u nás doma v top žebříčku oblíbenosti. Jejich příprava je až směšně snadná, ale celé osazens...
Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky z vařených brambor získávají v poslední době zase na oblibě, protože z minima surovin uděláte vlastně b...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
Způsob, jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními silami, jimiž byli vystaveni o mnoho víc než my,...
Rozhovor s šéfkuchařem z Jam&co. Adamem Šínem
Dnes vám přinášíme rozhovor s šéfkuchařem Adamem Šínem z restaurace Jam & co. Za 6 let pobytu v Praze již měl možnost vař...
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč je lahodná směs sladkých a lehce nakyslých chutí. V rebarborové sezóně je to skvělý moučník ke k...
Rohlíky z bezlepkové mouky
Rohlíky z bezlepkové mouky jsou nejlepší úplně čerstvé. Ty kupované se s nimi nedají vůbec srovnávat. Domácí pečivo je pr...
Quinoa karbanátky
Tyto vegetariánské karbanátky jsou velmi chutné a snadno se připravují, navíc s čerstvým pestem a kozím sýrem chutnají sk...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Přesňáky – chutné dědictví našich předků znovu na našich stolech
Pro spoustu lidí jsou přesňáky cizí pojem, který nikdy neslyšeli a pod kterým si stejně jako my v redakci představí leda ...
Těstovinový salát s pečenými rajčaty
Mnoho z nás někdy zkoušelo studený těstovinový salát a mnoho z nás při těchto pokusech ztroskotalo. Zpytujíc svědomí jsme...
Koláč z tvarohového těsta s višněmi
Koláč z tvarohového těsta s višněmi je lehký a vláčný. Lehce nakyslé višně mu dodávají tu správnou pikantnost....
Pizza s kukuřicí a rozmarýnem
Pizza s kukuřicí a rozmarýnem má jedinečnou chuť hlavně díky spojení chutí sýrů s kořením. Tento recept je na jednu pizzu...
Jak na domácí těstoviny
Mnoho zkušených kuchařů a kuchařek si čas od času připraví domácí těstoviny, jelikož mají svou nezaměnitelnou chuť. Pokud...
Ovesné vločky pro naše zdraví
Jak se vlastně vyrábí? Ovesné vločky jsou obilným výrobkem. Vyrábějí se loupáním ovsa z napařovaných obilek. Nejdříve se ...
Kulaté bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. Vychladlé brambory...
Bramborové placky
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hla...
Bramborová polévka Bramboračka
Bramborová polévka je klasická česká polévka, která nesmí chybět v nabídce žádné pořádné kuchařky nebo kuchaře. Připra...
Tipy na netypické domácí koření, které si zamilujete
Vyrobit si vlastní domácí koření není tak těžké. Většinou stačí povzbudit vaši fantazii a předat vám pár nápadů. Nebojte ...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Perník
Perník je je populární český dezert, který se snadno upeče. Děti ho milují a rodiče také! Do mísy nasypeme mouku a při...
Domácí bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší. Pečenou kachnu nebo hus...
Pěna z uzeného lososa s kardamomem
Pěna z uzeného lososa s kardamomem je lahodný a aromatický předkrm. Přidáváme k němu většinou čerstvé pečivo. V mixéru...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Domácí dochucovadla: tipy, jak vyrobit vlastní bujonovou kostku
V soutěžích o vaření bývá bujonová kostka často zakázanou ingrediencí. To ale neplatí pro pastu plnou chuti vlastní výrob...
Cuketový nákyp
Cuketový nákyp je lehká a voňavá, lahůdka která vám jistě zachutná. Z čerstvé zeleniny a se svěží chutí a vůní bylinek, ...
Bramborové knedlíky od babičky
Bramborové knedlíky od babičky, připravené k pečené huse nebo kachně, jsou prostě nenahraditelné. Milujeme je samozřejmě ...
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta jsou jemné a určitě se po nich na talíři jen zapráší. Počítejte s tím, že jich ni...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Meruňkové kynuté knedlíky
Také vám ovocné knedlíky připomínají prázdniny? Zralé, voňavé ovoce, kterého je všude kolem nás plno. Knedlíky jsou hebou...
Drobenkový jablečný koláč
Drobenkový jablečný koláč je snadný a rychlý moučník třeba k čaji. Máme-li hrušky, můžeme si stejným způsobem upéci moučn...
Sýrové noky
Sýrové noky můžete připravit z eidamu, nebo třeba z ementálu. Použít je můžeme jako skvělou přílohu k masu, nebo samotné ...
Tvarohový nákyp
Tvarohový nákyp je výborný nápad pro milovníky sladkých jídel. A to jsou nejen děti, ale i mnozí dospělí....
Bramborové noky
Bramborové noky můžeme podávat jako přílohu ke všem pečeným masům. Také ale chutnají s masem v omáčce a hodí se i k dušen...
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt je hvězdou brunch stolu nebo si ho připravte jako snídaně. Skládá se z toustového chleba, který je pokryt ...
Hrnková borůvková bublanina
Hrnková borůvková bublanina je snadno a rychle upečený domácí moučník. Jednoduchý, ale vynikající. Stačí pak už jen uva...
Cuketová buchta
Vláčná litá cuketová buchta na plech. Připravte si tento jednoduchý dezert ze sezónních surovin a podávejte ho k odpoledn...
Rakytníkový koláč
Čas sklizně blahodárného rakytníku je tady. Zkuste si připravit svěží rakytníkový koláč s drobenkou. Pokud si chcete upéc...
Kimchi z bíle ředkve
Grandiózní korejský salát, který má blahodárné účinky na naše zdraví. Přivítejte do své domácnosti kimchi, které posílí o...
Nakládané ředkvičky
Pokud jste milovníci sladkokyselých chutí vyzkoušejte si doma naložit sezónní ředkvičky. Skvěle se hodí například do salá...
Bramborové knedlíky plněné zelím
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i va...
Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo
Tyto těstoviny s omáčkou a kuřetem si oblíbí především děti. Výborná sýrová omáčka, která se lepí na těstoviny, a k tomu ...
Cold Brew
Staňte se domácím baristou. Cold brew není to samé jako ledová káva. Namísto použití horké vody se vyrabí macerováním mle...
Zelený Hummus
Nejzelenější a nejčerstvější domácí hummus, který jste kdy jedli. Hummus patří jedno z nejuniverzálnějších jídel. Můžete ...
Čokoládový lávový koláč
Tento čokoládový koláč zažil po svém debutu v devadesátých letech velký rozmach. V dezertních nabídkách jej najdete v res...
Vařená majonéza
Vařená majonéza se vyznačuje tím, že je tento recept velmi tvárný, a tak si do vařené majonézy může každý přidat, co chce...
Maďarská plíčková polévka
Maďarské polévky a vůbec maďarská jídla se těší velké oblibě, což je fakt, kterému se díky výrazným chutím a osobitosti p...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Tofu poke bowl
Velmi rychlé a vydatné salát. Připravte si doma japonský salát Poke. Obsahuje jemné tofu a cibuli marinované v lahodné zá...
Domácí špecle se slaninou
Když doma přemýšlím co uvařit k obědu nebo k večeři, recept na špecle je většinou ten, po němž v nouzi sáhnu. Špecle se t...
Kuře na paprice s noky podle Kluci v akci
Oblíbené jídlo podávané trochu netradičně s noky. Ty lze koupit hotové nebo je připravit podle jednoduchého receptu, kter...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Hrube lokse recepty