Červená čočka se zeleninou, uzeným masem a volským okem
Čočka je zdravá. Červená čočka spolu s mrkví, řapíkatým celerem, tvoří zajímavou a velmi chutnou kombinaci....
Čočka na husto
Kdo chce svůj jídelníček odlehčit od masa, jsou pro něj luštěniny díky vysokému obsahu bílkovin skvělou alternativou. Čoč...
Indická kuchyně je prostě jedinečná
Indické pokrmy jsou čím dál tím oblíbenější a v dnešní době není problém si zajít na dobrý oběd nebo večeři do indické re...
Čočka – nejen královna novoroční tabule
Cizrna, fazole, hrách, sója či čočka? Právě toto jsou ty nejpoužívanější luštěniny, které známe. A zrovna čočka je hojně ...
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo je jednoduché a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k...
Čočka s uzeninou a vejcem
Čočka s uzeninou a vejcem uvařeným natvrdo je moc dobré a snadno připravené jídlo. Kdo nemá v oblibě uzeniny, může je nah...
Čočka se zeleninou
Čočku si můžeme vylepšit. Pokud si chceme ušetřit čas koupíme čočku předvařenou. ...
Libanonská kuchyně
Je to trochu jiné, než u nás Libanonská kuchyně je vyhlášená a oblíbená po celém světě. Než si jí blíže popíšeme, zmíníme...
Cibule - královna naší kuchyně
A nejen naší, cibule je základní ingrediencí v kuchyních snad celého světa. Stejně tak jako je nemožné uvařit dobré jídlo...
Čočka se zeleninou
Čočka se zeleninou okořeněná bazalkou je výborná příloha ke grilovaným masům. Také s opravdu kvalitní klobásou bude chutn...
Čočka na husto
Čočka na husto doplňte na talíři například sázeným vejcem. Nebo zvolíte nějakou kvalitní uzeninu? Výborná je také s vařen...
Zeleninové kari s červenou čočkou
Indická kuchyně má velmi dlouhou tradici a charakterizují ji ostřejší a výrazně kořeněné pokrmy. Mezi oblíbená indická jí...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Kuchyně na míru – trendy v moderním designu
Kuchyně slouží a vždycky sloužily jako tepající srdce mnoha domácností. Není divu, obejme vás tam teplo, vůně a bezpečí. ...
Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami
Mezi oblíbená zeleninová jídla patří lečo. Vůně čerstvé zeleniny, bylinek a koření se budou linout z vaší kuchyně. Jedn...
Čočková polévka
Čočková polévka s uzeninou je sytá a hustá, takže ji můžeme uvařit k večeři. Stačí jen přidat čerstvý chléb. A luštěniny...
Čatní z rajčat a paprik
Čatní z rajčat a paprik je pikantní doplněk jídla původem z indické kuchyně. Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a hodí ...
Tři důvody, proč investovat do nákupu sektorové kuchyně
Ještě před několika lety se zdálo, že takzvané sektorové kuchyně jsou již minulostí. Většina lidí se při zařizování domác...
Pusťte barvy do kuchyně! 6 tipů jak si s barvami v kuchyni vyhrát
Barvy do kuchyně bezesporu patří. I když si možná zakládáte na moderním a čistém designu vaší kuchyně, neměli byste zapom...
Čočková polévka s anglickou slaninou
Čočková polévka s anglickou slaninou a kořenovou zeleninou zahřeje a zasytí. Luštěniny jsou zdravé. Oblíbenou čočku si n...
Výborná čočková polévka
Čočka je zdravá luštěnina. Její využití v kuchyni je široké. Výborná je polévka z čočky....
Treska s černou čočkou
Čočka beluga nebo také černá čočka obsahuje velké množství bílkovin, dokonce dvakrát vyšší než má tofu, a také spoustou v...
Barevná mexická kuchyně
Jakmile jednou ochutnáte originální mexickou kuchyni, už nikdy nebudete chtít přestat. Je velice návyková, hlavně milovní...
Japonská kuchyně
Estetika na prvním místě Japonská kuchyně se vyznačuje svou lehkostí, jednoduchostí a okrasným způsobem servírování. Opra...
Čočkový salát s červenou řepou
O zdravotních benefitech luštěnin už není třeba se dlouze rozepisovat, to je každému jasné. Klasická hnědá čočka byla dří...
Zeleninové lečo se selskou šunkou
Zeleninová jídla nám zpestří jídelníček. Můžeme je podávat s pečivem nebo bramborami....
Pikantní čočkový rendlík s brambory a mrkví
Další ze zdravých a velmi chutných zeleninových jídel, které připravíme snadno v jedné nádobě. Podáváme-li s chlebem, zís...
Pastýřský koláč s bramborovou kaší
Výborné a syté vegetariánské jídlo vhodné k obědu i k večeři. Zvláštní směs chutí a vůní vás určitě osloví. Nejprve uv...
Čočková polévka s kořenovou zeleninou
Čočková polévka s kořenovou zeleninou je hustá, sytá a báječně se hodí do sychravých podzimních dní. Uvařte ji k večeři...
Makrobiotická miska
Velmi zdravé a na vitamíny bohaté jídlo, které máte hotové za pár minut. Makrobiotická miska hraje všemi barvami a můžete...
Čočková polévka se zeleninou
Tento recept na legendu mezi polévkami z luštěnin je trochu ozvláštněn zeleninou pro bohatší chuť. Čočková polévka je obl...
Čočkový dhal
Tento pokrm se jí napříč jižní Asií a je přímo nabitý vlákninou, která udělá dobře hlavně našemu zažívání. Dhal je chutné...
Polévka z červené čočky s klobásou
Polévka z červené čočky s klobásou je hustá, zdravá a díky tomu, že červenou čočku nemusíme dlouho vařit, je i rychle hot...
Teplý čočkový salát se žampiony
Teplý čočkový salát se žampiony je samostatné jídlo. Můžete ho ale také použít jako výbornou přílohu k pečeným nebo grilo...
Novoroční čočková polévka
Novoroční čočková polévka nesmí chybět prvního ledna na stole. Nebo na tyto pověry nevěříte? Tak si alespoň pochutnáte....
Kuřecí Enchiladas
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání. Zapneme si troubu na 180°C. Na nep...
Italská polévka s klobásou
Pro milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme fazole do studené vo...
Libanonský hovězí guláš
Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních resta...
Bramboračka
Bramboračka je jednou z notoricky známých a oblíbených polévek. S čerstvým chlebem je to výborná večeře. Hodí se i do veg...
Kapoun na víně
Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je už vlastně klasika, mnozí ji pamatujeme již ze 70. let minulého století. Ale pořád je pro mnohé králov...
Vajíčkový salát
Vajíčkový salát patří do klasické české kuchyně. Je to výtečná pomazánka na chlebíčky nebo s čerstvým pečivem nahradí kl...
Chlebíček s mozzarellou a bazalkovým pestem
Chlebíček s mozzarellou a bazalkovým pestem přinese na váš stůj závan itálie a středomořské kuchyně....
Výborná gulášová polévka
Gulášová polévka patří ke klenotům kuchyně. Její chuť je nezaměnitelná....
Bramboráky plněné kuřecím masem
Každý kdo vejde do bytu a ucítí vůní bramboráku s kuřecím masem, zamíří do kuchyně. Ideální jako sobotní oběd nebo večeře...
Kuře Tandoori
Pokud patříte mezi milovníky indické kuchyně, rozhodně by jste měli vyzkoušet tento tradiční recept na pečené kuře. Kuře...
Sépiové špagety s krevetami a rajčaty
Pojďte ochutnat něco nového z italské kuchyně. Sépiové špagety vás okouzlí na první pohled svou sytě černou barvou, která...
Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Indicka kuchyne zluta cocka recepty