Čokoládová pěna
Honí vás mlsná? Pak vyzkoušejte nadýchanou čokoládovou pěnu, protože tento dezert chutná přímo nebesky! Čokoládová pěna n...
Čokoládová pěna s jahodami
Čokoládová pěna s jahodami je sváteční moučník. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji úplně každý. Čokoládu zvolte kv...
Trpíte zimními chmury nebo sezónní afektivní poruchou? Víme co s tím...
Pokud vás chladné počasí a kratší dny trápí, nejste v tom sami. Je obvyklé, že během zimního období pociťujete únavu, smu...
Vaříte rádi, nebo jen proto, že je to nutné?
Když vidíme někoho vařit, hned na první pohled se pozná, jestli je to pro něj potěšení, nebo jen nutné zlo. A to nejen po...
Malinová pěna
Mezi oblíbené letní ovoce patří bezesporu i maliny. Z nich lze během chviličky vykouzlit skvělý dezert, kterým lze uctít ...
Šunková pěna
Lehká pěna má krásnou růžovou barvu a výborně chutná namazaná na čerstvém pečivu. Hodí se také do sendvičů a jako pomazán...
Pěna z uzeného lososa s kardamomem
Pěna z uzeného lososa s kardamomem je lahodný a aromatický předkrm. Přidáváme k němu většinou čerstvé pečivo. V mixéru...
Zeleninové polévky jako předkrm, hlavní chod, nebo svačina?
Jsou neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Tedy, alespoň by měly být. Z mnoha důvodů. Především jsou zdravé. Když s...
Jak je to s mlékem? Je pro nás přínosem, nebo škodí?
Máme i v dospělosti pravidelně pít mléko, protože obsahuje mnoho pro tělo potřebných látek, nebo bychom se mu měli spíše ...
Kávová pěna s ledovým mlékem
Kávová pěna s ledovým mlékem osvěží v horkých dnech kdy na horkou kávu nemáme ani pomyšlení. Místo skořice můžeme použít...
Polévka z bažanta nebo koroptve
Polévka z bažante nebo koroptve se dělá hlavně po honech, ale máte-li možnost někde pořídit bažanta nebo koroptev, zkuste...
Španělské kuře s chorizem nebo klobásou a rýží
Skvělé kuřecí jídlo, které bude chutnat célé rodině. Dobrý oběd i večeře. Vyzkoušejte Španělskou delikatesu. Rozpálíme...
Top 5 receptů na mořidla divočiny nebo svíčkové
...v létě nakládáme zvěřinu na 2-3 dny, za to v zimě (nebo v ledničce) můžeme maso nechat uležet i týden....
Jak zhubnout nebo alespoň nepřibrat, když jste pořád doma.
Ten, kdo byl za normálních okolností neustále v pohybu způsobem, ráno brzy do práce či do školy, odpoledne na kolo, na hř...
Polévka z kachních nebo husích drůbků
Tento recept je další variace na drůbeží polévku, tentokrát z kachních nebo husích drůbků. Polévka se vyznačuje výraznou ...
Maková náplň do buchet nebo do závinu
Maková náplň do buchet nebo do závinu může vystřídat vaši oblíbenou tvarohovou. Je také velmi dobrá....
Jablečná náplň do závinu nebo na koláče
Jablečná náplň do závinu nebo na koláče, taky ji můžeme použít když pečeme klasické buchty. Je jednoduchá a oblíbená....
Jste milovníci nebo zarytí odpůrci koprovky?
Žádné jiné koření snad tolik nerozděluje společnost na dvě poloviny jako kopr. Buď totiž kopr milujete, nebo ho nesnášíte...
Hodinový manžel, nebo řemeslník? Víte, koho si vybrat?
Máte recept , ale nemáte ho kde uvařit? Neodtéká vám dřez nebo vám kape kohoutek? Občas je doma třeba nějaká menší staveb...
Tvarohový krém do dortů
Upéct korpus na dort není až taková věda, ale čím ho naplnit? Kdo má raději lehčí dezerty a není fandou máslových krémů, ...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Bavorské vdolky
Potěšte se na podzim bavorskými vdolečky. Na podzim jsou nějaké ty kalorie povoleny a tak si dopřejte tuto tradiční delik...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.
Tepelná úprava zeleniny rozhodně není žádná velká věda. Ale také je pravda, že u různých druhů zeleniny se může dost p...
Mrkvový dort
Mrkvový dort je skvělý dezert, který bude chutnat celé rodině. Připravíme si formu na dort případně pekáč. Vymažeme ji...
Kynutá vánočka
Tradiční recept na sváteční pečivo, které je staré jako tato krásná tradice. Vyzkoušejte si letos tento osvědčený recept ...
Zeleninový vývar
Vývary ať už z masa či ze zeleniny by měly tvořit základ jídelníčku, protože dodají tělu energii i ho patřičně zahřejí. D...
Makronky
Makronky - slaďoučký, malinkatý sendvič, v podstatě jednohubka. Výborné ke kávě, čaji nebo jako dárek k různým příležitos...
Ledová káva ( frappé)
Čím si zpříjemníte víkendové odpoledne? Milovníci kávy si mohou udělat např. ledovou kávu - frappé....
Ghee - zdravé přepuštěné máslo
Už naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee neboli také přepuštěné máslo má mnoho kladných v...
Kluci v akci vánočka ze šesti
Letošní sváteční pečivo podle známé kuchařské dvojce - Kluci v akci. Královské vánočka ze šesti je krásně vláčná, a proto...
Třené těsto
Tento typ těsta se hodí pro přípravu moučníků jako jsou bábovky, biskupské chlebíčky, bublaniny, ovocné řezy, ale také do...
Rybí polévka
Tradiční rybí polévka nesmí na stole chybět v mnoha rodinách. Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás ...
Osvěžující ledová káva
Osvěžující ledová káva v létě chutná mnohem víc než ta klasická. Je prostě příliš horko....
Citronový koláč
Citronový koláč je lehký a svěže lahodný moučník. Ke kávě nebo k čaji jako výjimečný moučník bude skvělý. Vejce a cukr...
Vynikající ledové frappé se zmrzlinou
Horké letní dny nás lákají k lenošení na zahrádce. Dopřejme si něco, co nás příjemně ochladí. ...
Tiramisu
Tradici má hlavně v Itálii, výraznou oblibu si ale získalo i v Česku. Proto také vznikla celá řada lokálních variací, kte...
Mandlový koláč s jablečnou náplní
Mandlový koláč s jablečnou náplní je lehký a rozplývá se na jazyku. Navíc není vůbec složitý, zvládne ho i kuchař začáteč...
Pudinkový pohár s čokoládou
Pudinkový pohár s čokoládou si připravte den předem a pak ho jen ozdobíte čerstvým ovocem a šlehanou smetanou....
Smažený kapr
Smažený kapr je tradiční recept, který se pravidelně podává na Štědrovečerní stůl. Je to klasika, která nestárne. Kl...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Houbový kuba
Tradiční houbový kuba je jídlo, které si dáte rádi v zimě. Je to pokrm, který se u nás jedl vždycky. Skládá se z krup, uz...
Pravé italské parmazánové rizoto
Každý z nás, co někdy pokoušel zdánlivě jednoduchý recept na klasické rizoto, tedy tradiční severoitalský rýžový pokrm, n...
Slaný pudink s pórkem a sýrem
Díky tomuto receptu budete mít pocit, že pudink a chleba k sobě odjakživa patří. Což je dost divný. Ale sami uvidíte, že ...
Tofu poke bowl
Velmi rychlé a vydatné salát. Připravte si doma japonský salát Poke. Obsahuje jemné tofu a cibuli marinované v lahodné zá...
Buddha bowl s falafelem
Přinášíme recept na veganskou bombu zvanou Buddha bowl neboli Budhova miska. Doma připravený čerstvý falafel, se spoustou...
Jablečný závin z listového těsta
Kombinace jablek, skořice a ořechů je pro zimní období jako stvořená. Kdo má více času, může si připravit vlastní, domácí...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Teriyaki tempeh
Toto je zdaleka nejlepší recept na tempeh! Tempeh je vynikajícím doplňkem bílkovin do každého jídla. Myslíte si, že nemát...
Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky z vařených brambor získávají v poslední době zase na oblibě, protože z minima surovin uděláte vlastně b...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Fotky cabajkova pena (nebo uherakova) recepty