Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Smažený sýr
Smažený sýr obalený v těstíčku a strouhance je klasika, bez níž by se česká kuchyně asi neobešla. Takzvaný “smažák” je k ...
Crѐme fraîche v kuchyni. Čím se liší od zakysané smetany a jak ho vyrobit?
V regálu s mléčnými výrobky vás zaujal kelímek s nápisem crѐme fraîche a vy netušíte, co si o něm myslet, natož jak ho po...
Domácí lučina: proč jíst skutečné potraviny a jak čerstvý sýr vyrobit
Jednou ze zásad zdravé výživy je jíst potraviny bez zbytečné chemie. Konzervanty a látky zvýrazňující chuť potravin našem...
Smažený sýr
Sýr obalený v trojobalu a osmažený na tuku je prostě klasika, která chutná malým i velkým. Kdo si chce pokrm ještě vylepš...
Francouzský recept na zapečený sýr
Původní francouzská receptura pracovala s originálním francouzským sýrem s bílou plísní na povrchu o hmotnosti 450 g. Sýr...
Smažený sýr
Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáč...
Sýr halloumi vás svojí přeludnou existencí nepřestane okouzlovat
Určitě to také znáte. Něco vypadá, chutná a stojí stejně jako například... (doplňte podle libosti), ale skutečnost je úpl...
Máte rádi sýr? A umíte ho správně používat v kuchyni a skladovat?
Všechny sýry se vyrábí srážením mléka kyselinou mléčnou nebo syřidlem. Tento mléčný výrobek pak obsahuje tuky, mléčnou ky...
Domácí vegan-kešu sýr
Pokud máte intoleranci na laktózu či jste z jakéhokoliv důvodu přestali jíst mléčné výrobky a přitom milujete sýry, zkust...
Pečený sýr feta s ostružinovým kompotem
Pečený sýr feta s ostružinovým kompotem je výborný předkrm, nebo lehká malá svačina. Chuť kompotu a sýru feta je zvláštní...
Olomoucké tvarůžky: aromatický sýr pro štíhlou linii
Přírodní zrající sýr z nízkotučného tvarohu známý jako Olomoucké tvarůžky, je českou specialitou. Upoutá nejen krásně zla...
Návod, jak vyrobit domácí droždí z brambor, piva i datlí
Surovina, bez níž se pekaři a pekařky jen stěží obejdou, to je droždí. Pečení domácích rohlíků, housek i chleba si našlo ...
Sýr tofu s rýžovými nudlemi a kapustou
Sýr tofu s rýžovými nudlemi a kapustou je báječné jídlo na thajský způsob. Je lehké, lahodné a hodí se třeba jako rychlá...
Kozí sýr s jedlými květy
Tento kozí sýr je opravdu delikatesní a pikantní. Vynikající s čerstvým pečivem a dobrým vínem!...
Smažený sýr se šunkou
Smažený sýr se šunkou, obalený v kukuřičné strouhance můžete doplnit hranolky pečenými na sucho v troubě nebo vařenými b...
Jak si doma vyrobit máslo
Nechceme se přece v obchodech přetlačovat s davem a nakupovat předražené máslo do zásoby, protože co kdyby náhodou nebylo...
Hořčice, jedno z nejoblíbenějších dochucovadel na světě. Jak ji vyrobit doma?
Jemná, pikantní, nasládlá... Druhů hořčice je mnoho a dochucují se s ní teplé i studené pokrmy. Pro vylepšení chuti se po...
Jednoduché piškotové těsto
Pro jednoduché piškotové těsto najdeme spoustu uplatnění. Pomocí jakéhokoliv krému, nebo jen šlehačky a čerstvého ovoce, ...
Těstovinový salát s pečenými rajčaty
Mnoho z nás někdy zkoušelo studený těstovinový salát a mnoho z nás při těchto pokusech ztroskotalo. Zpytujíc svědomí jsme...
Domácí chléb s ořechy
Domácí chléb s ořechy je spíš moučník než obyčejné pečivo. Plátek chleba si namažte máslem, pokapejte medem a uvařte si k...
Kustovnice čínská: návod, jak vyrobit pesto s přidanou hodnotou
Plody kustovnice čínské, které jsou známé také pod názvem goji, platí díky svým účinkům na lidský organismus za superpotr...
Šípky jako bohatý zdroj vitamínu C. Návod, jak vyrobit sirup
Podzim představuje náročné období pro naši imunitu, proto je třeba ji posilovat, aby tělo snadněji odolávalo virovým onem...
Meruňkový pudink s polevou
Meruňkový pudink s polevou je pochoutka pro opravdové gurmány. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.Kovové formičky na pu...
Kuřecí rolky
Skvělý způsob jak vyrobit působivé jídlo, je udělat rolku. V tomto receptu budeme balit ingredience do drůbežího masa, kt...
Bezový sirup
Pokud milujete home-made výrobky a nebojíte se je sami doma udělat, určitě přijdete na chuť bezovému sirupu. Ten si doma ...
Domácí kečup bez vaření
Používáte často kečup jako přílohu? Zkuste si vyrobit doma svůj vlastní. Díky tomuto receptu můžete zkusit domácí kečup, ...
Kuře na víně
Snadno si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo pečenými brambory...
Zapečené nové brambory s čedarem
Zapečené nové brambory s čedarem je jednoduché a chutné jídlo, připravené pro celou rodinu v jedné zapékací misce. V sezó...
Krevetový salát s fenyklem a červenými pomeranči
Chuťové pohárky milovníků netradičních chutí pak zajisté potěší tento salát původem pocházející ze Sicílie, jenž v sobě m...
Vepřový bok na šalvěji se švestkovou omáčkou
Pikantní švestková omáčka perfektně doplňuje vepřové maso nebo kachnu. Můžete si ji připravit dopředu a uskladnit ve ster...
Domácí koprová majonéza
Domácí koprová majonéza se hodí ke všem pečeným, grilovaným nebo uzeným masům. Nebo ji můžete přidat do zeleninového či b...
Brambory se slaninou, kukuřicí a vejcem
Tento známý a oblíbený recept si oblíbili zejména lyžaři nebo další sportovci, jejichž sportovní aktivita spadá hlavně do...
Francouzské palačinky s banánem a čokoládou
Tento typ palačinek, kterým se ve Francii říká crepes, se dají naplnit prakticky čímkoliv. Servírovat je lze naslano i na...
Těsto na francouzské palačinky crépes
Palačinky jsou velmi oblíbený pokrm nejen u nás, ale také ve Francii, kde se tenké placky podávají se slanou nebo sladkou...
Houbová pizza
Tradiční italský pokrm obložený houbami chutná skvěle nejen na podzim, kdy je sezona hub. Pro ozdobu pizzy jsou vhodné hř...
Švestkový koláč s mandlovou drobenkou
Švestkový koláč s mandlovou drobenkou je lahodný máslový koláč. Tento skvělý zákusek ke kávě nebo k čaji určitě nadchne k...
Dýňový koláč se slaninou
Dýňový koláč se slaninou je skvělá teplá večeře, která bude určitě všem chutnat. Kromě pažitky můžeme klidně použít i jin...
Výborný rebarborový koláč se zakysanou smetanou
Výborný rebarborový koláč se zakysanou smetanou je vláčný zákusek, který vás určitě nadchne. Svou lehce navinulou chutí s...
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem připravíme snadno a hned, je to navíc hodně zdravé jídlo. Můžeme v receptu použít hrášek, ale nemusím...
Sušená rajčata
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce. Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata...
Makové raw kuličky
Můžete si vyrobit válečky nebo kuličky a dle chuti ještě ozdobit vlašským ořechem. Je to rychlé a snadné cukroví....
Bezinkový likér
Chcete na akcích a různých posezeních s přáteli zabodovat svým doma dělaným výrobkem, který bude mít říz? V tom případě v...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Pečený čaj černý rybíz
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic j...
Grepfruitový koktejl
Jemný drink ovocné smetanové chuti, vytvořený netradiční kombinací grepfruitu a mandlového mléka. Mandlové mléko si můžet...
Domácí proteinové tyčinky
Pokud nechcete kupovat předražené sušenky z obchodu, můžete zkusit tuto pochoutku, která vám sice zabere o pár minut déle...
Výroba droždí doma
V době koronaviru vzrostla popularita pečení domácího pečiva. Je finančně dostupnější a hlavně každý ví, co si do něj dal...
Domácí majonéza
Majonéza se používá k dochucení salátů, těstovin nebo třeba jako ozdoba na chlebíčky. Vyrobit si ji doma není nic složité...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Ja vyrobit domácí syr recepty