Jahodová marmeláda
...Vytvořenou pěnu průběžně odstraňujeme a jakmile marmeláda dostane správnou konzistenci, odstavíme ji z...
Domácí kečup bez zavařování
...kečup bez zavařování je přece jen lepší, než ten kupovaný. Máme...
Jahodová marmeláda: jak ji mlsají na jihu a severu Evropy?
...cukr a kyselinu citronovou nebo citron. Marmeláda se však dá připravit v mnoha variacích a my si ... jsou Italové platí jahody za top ovoce a italská marmeláda nabízí zajímavé chutě. Milovníci těstovin a pizzy ... povařit a naplnit do skleniček. Skandinávská marmeláda I v severských státech se těší jahodová marmeláda značné oblibě. Ale podobně jako v Itálii, i ve...
Hurá, jahodová sezóna je tu!
...Uvaříme je doma docela snadno a taková domácí jahodová marmeláda nám přece bude chutnat od podzimu až do...
Jahodová omáčka
...ale i do koláčů, na dezerty nebo ke zmrzlině. Jahodová omáčka a její recept je k přečtení zde...
Dýňová marmeláda
...chuť. Místo citronů můžeme použít pomeranče a marmeláda bude chutnat zase jinak. Dýni omyjeme a...
Marmeláda z rajčat
...rajčátek, stojí za to tenro recept vyzkoušet. Marmeláda se totiž v kuchyni vždycky hodí...
Několik rad pro zavařování
...výživách.Zavařovat nutně nemusíte. Jelikož zavařováním se ovoce opět zahřívá a může přijít o další ... vyzkoušejte to. Výborná je například meruňková marmeláda s levandulí nebo meduňkou. Nebo také jahodová s...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a ... zajásá, někdo zatne zuby, ale dáme se do toho. Zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a ... a stále zdokonalovaných nádob a nástrojů na konzervování, ale praktické zkušenosti našich babiček všichni ... stále a rádi využíváme. Zavařování je základní způsob, jak nejlépe konzervovat ... a rychlejší. Mražení je asi nejjednodušší konzervování, ať už jde o ovoce, zeleninu, houby, zelené ... kompoty, naloženými okurkami, houbami, povidly, marmeládami a nakládanou zeleninou je krásný pohled. A v...
Jednoduchá rybízová marmeláda
...rybízová marmeláda je pikantní a zároveň sladká. Jako dělaná na...
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá a často ji používáme na promazávání sladkých dortů, nebo klasického lineckého pečiv...
Mražená jahodová dřeň
Mražená jahodová dřeň je osvěžující zvláště v horkých letních dnech. V mrazáku ji můžete mít pro tyto příležitosti stále ...
Sezona zavařování je v plném proudu. Na co si dát pozor?
...je letošní úroda poměrně bohatá, přichází na řadu zavařování. Metoda, která umí prodloužit ovoci a zelenině ... metoda opět velký boom a důvodů je hned několik. Zavařování je konzervační metoda, která je určená pro ... 1. Nepodceňovat přípravu Než se člověk pustí do zavařování, měl by si promyslet jak velké množství potravin ... a znehodnotit. Než začnete se samotným zavařováním, je důležité připravit si sklenice, do nichž se ... nerezu. 2. Čistota Alfou a omegou úspěšného konzervování potravin je čistota. Sklenice je nutné předem ... i kontrola. Čisté musí být i nástroje, které k zavařování používáme. Zapomínat nesmíme ani na naše ruce, i ... by mohly jeho obsah kontaminovat. 3. Samotné zavařování Ovoce či zelenina jsou nachystané, sklenice i ... víčka jsou sterilní a zavařování může začít. Začátečníkům se doporučuje používat ... teploměr. Při přípravě ovoce a zeleniny i při zavařování postupujeme dle návodu. U marmelád plníme...
Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů
...neví, co s třešněmi, může z ovoce vyrobit sladké sirupy nebo likéry. Recept na likér Ingredience: 500...
Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodová zmrzlina se musí nechat chladit alespoň 24 hodin. Takže při její přípravě s tím musíte počítat....
Jahodová omáčka
Moučníky jsou samy o sobě velká laskomina, ale když je polijete čokoládou a/nebo ovocnou omáčkou, dostanou se na další ch...
Jahodová bublanina
Jahodová bublanina je lehoučký a opravdu velmi jednoduchý moučník. Samozřejmě že jahody můžete nahradit i jiným ovocem. H...
Letní úvahy nad zavařováním
...století zkoušel uchovávat potraviny konzervováním varem v plechovkách a tím nejspíš položil ... základy k dnešnímu zavařování. Plechovky byly časem nahrazeny skleněnými ... mikrovlnné nebo horkovzdušné troubě. Zavařování je velmi jednoduché a zvládne to rozhodně každý. ... můžeme mít kompoty, marmelády, džemy, šťávy, sirupy. Důležité je, aby plody byly čisté, omyté , ... čerstvé a zralé. Nezralé a přezrálé ovoce se pro zavařování nehodí. Musíme mít na paměti, že zavařovací ... nebo do zavařovacích plechovek. Houby na zavařování jsou nejlepší tvrdší, střední velikosti, ... s digitálním ovládáním, všem milovníkům zavařování jen srdce zaplesá. Dále budeme potřebovat ... zavařovací plechovky používáme především k zavařování masa a hotových jídel a jsou k nim speciální ... nezbytné, ale dost nám práci usnadní. Při zavařování musíme dbát několika důležitých zásad. Vždy ... polévky, hotová jídla, okurky a podobně. K zavařování nebo k výrobě láku potřebujeme už jen vodu, cukr,...
Sezóna sladkého ovoce je tu! Jahody prospívají zdraví, zvyšují sexuální apetit a báječně chutnají
...kilogramů. Z tohoto ovoce se dají vařit džemy, sirupy, výborné jsou v moučnících, ale i jen čerstvé. ... A co z těchto báječných plodů připravit? Jahodová bublanina 150 g změklého másla, 150 g...
Jahodová limonáda z čerstvých jahod
Jahodová limonáda z čerstvých jahod je osvěžující perlivý nápoj do parného léta. Je ještě navíc plný vitamínů. Podávejte ...
Jahodová omáčka
...na zmrzlinu, dorty, koláče, lívance i palačinky. Jahodová omáčka je navíc krásnou dekorací, protože upoutá...
Jahodová omáčka na zmrzlinový pohár, lívance apod.
Jahodová omáčka na zmrzlinový pohár, lívance apod. je velmi snadná a v ledničce vám vydrží i do druhého dne. Také malé tv...
Dýně, cukety a patizony
...vydrží velmi dlouho. Klasickým způsobem konzervování dýní jsou skvělé dýňové kompoty, dýňová marmeláda...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
...v zimě bude hodit. Možná se budete divit, ale zavařování nemá zase tak hluboké kořeny. Ve světě začal se zavařováním okolo roku 1800 francouzský kuchař Nicolas ... první konzervárnu. U nás se hospodyně učily zavařováním uchovat úrodu až okolo roku 1900, se zavařováním ... V tom případě je musíme dodělat při samotném zavařování. Při teplotě 100°C sterilujeme maso ve sklenici 1 ... 5 - 2 hodiny, podle druhu masa. Pro zavařování mohou být použity všechny druhy masa, ... směsi, čalamády a čatní. Další možností zavařování jsou zeleninové protlaky a kečupy. ... ovoce - např. strouhaná jablka na závin. Základem zavařování je cukr, případně další umělá sladidla, koření v ... kompotové směsi, ovocná pyré, zvláštní kapitolou zavařování jsou marmelády a džemy. SpecialityPopulární jsou ... feferonky, chilli papričky. Oblíbená specialita k zavařování jsou také houby. Zavařují se v kyselých a ... sladkokyselých nálevech. Všechny houby nejsou pro zavařování vhodné. Zavařovat se dá i samotné koření a ... bylinky - např. kopr a zelený pepř. Způsoby zavařování Princip zavařování je poměrně jednoduchý. Do ... Buď v tom klasickém, nebo v hrnci přímo určeném k zavařování, ke kterému je přiložený teploměr. Do hrnce ... alespoň 30 minut, nejdéle asi 60 minut. Délku zavařování upravíme podle typu ovoce. Tvrdší zavařujeme déle ... se bude vypařovat, a tak je potřeba ji v průběhu zavařování dolévat. Na co si dát pozor Nejdůležitější ... při zavařování je dodržování hygieny. Sklenice a víčka musí být ... hotového jídla s omáčkou nepřidávejte při zavařování mouku ani smetanu, doplňte je až při přípravě. ... horším potížím. Velkou výhodou konzervace zavařováním například proti zamražení je i jednoduchá...
Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodová zmrzlina osvěží v parných dnech. A stačí ovoce, mléko nebo smetana, trochu medu nebo čekankového sirupu....
Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodová zmrzlina je lahodná a voňavá. Z čerstvých jahod a kvalitní smetany si připravíme opravdu pochoutku. Ja...
Jahodová zmrzlina
Jahodová zmrzlina je ta pravá osvěžující pochoutka v horkých letních dnech. Stačí mít čerstvé jahody a pár nezbytných pří...
Domácí jahodová vodka
Domácí jahodová vodka vám vydrží v lednici velmi dlouho. Můžete ji tak později použít k přípravě různých koktejlů nebo tř...
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá, hodí se k promazávání dortových korpusů, nezastupitelná je při pečení lineckého cukr...
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda namazaná na čerstvé pečivo s trochou másla je báječná. Stejně tak ji můžeme použít při přípravě dortů...
Marmeláda z rebarbory
Marmeláda z rebarbory je na rozdíl od jiných marmelád příjemně nakyslá. Proto se tak skvěle hodí jako náplň do buchet i ...
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda je velmi jednoduchá. Mimo třešňovou sezónu se vám bude hodit jako náplň do ovocných knedlíků, na lívan...
Cibulová marmeláda
Marmeláda z cibule? Nenechte se zmást! Cibule povařená s vínem a balzamikovým octem skvěle chutná například jako příloha ...
Domácí jahodová zmrzlina
Léto si bez osvěžující zmrzliny umí představit jen málokdo. Připravte si báječnou zmrzlinu sami doma. Její obrovskou výho...
Domácí bezová marmeláda
Otrhejte zralé bobule černého bezu a uvařte si lahodný domácí džem se spoustou vitamínů. Marmeládu můžete vylepšit ještě ...
Malinová marmeláda
Maliny jsou úžasné ovoce, které dozrává od července do září. Nasbírat je můžete v lese nebo vypěstovat na zahrádkách. Mal...
Sladká nadýchaná omeleta
...si na ní všichni milovníci sladkých jídel. Marmeláda může být z jakéhokoliv ovoce co máte zrovna po...
Pohankové lívance
Pohankové lívance můžete připravit i těm co mají bezlepkovou dietu. Jsou nadýchané a dobré. Máme-li čerstvé ovoce a šleha...
Piškotová roláda s jahodami
Piškotová roláda s jahodami je lehký moučník , třeba ke sváteční snídani. Nemáte-li zrovna jahody, stejně dobře poslouží...
Rychlý dezert
Spižírna zeje prázdnotou a za dveřmi stojí návštěva nebo vás honí mlsná? U nás dost běžná situace, a proto mám v záloze n...
Bezový sirup pro nápoj Hugo
...Z bezinkových květů se totiž připravují skvělé sirupy, které lze použít pro přípravu limonád, ale také ... trochu jiné chutě než nám známé klasické bezové sirupy....
Rychlý nálev na okurky
...se neomylně blíží, tím i sezóna zavařování okurek. Stane se, že nám uprostřed zavařování...
Jahodový kompot
...lze moučníky, dezerty nebo třeba nápoje. Díky konzervování si můžeme sladké plody léta vychutnávat i v zimě....
Jablka ve vlastní šťávě
...použijeme pro přípravu koláčů a dalších dezertů. Konzervování ve vlastní šťávě je velmi snadné a rychlé. Pro...
Mrkvový sirup
...do formy sirupu. Malinové, bezové nebo jahodové sirupy už mají mnozí z nás dobře vyzkoušené, ale co...
Bezinkový ocet
...uleví při nachlazení, ale dají se z vyrábět také sirupy nebo třeba ocet, který se hodí k obkladům nebo...
Láďa Hruška jablečný koláč recept
...na jablečný koláč cukr nahradit přírodními sirupy nebo sladidly, jako je stévie či čekankový sirup...
Nakládané houby se zeleninou
...Naskládáme do zavařovacího hrnce. Doba zavařování je 20 minut na 100 °C. Tuto českou dobrotu...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Jahodová marmeláda zavařování konzervování sirupy ... recepty