Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není ...
Druhy skopového a jehněčího masa
Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České republice příliš oblíbené. V posledních letech ...
Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.
Už od středověku se zvěřina pravidelně objevovala na stolech české šlechty, a to mnohem častěji než je tomu u nás dnes. ...
Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Vepřová kýta v zeleninové omáčce
Vepřová kýta v zeleninové omáčce bude výborná s jakoukoliv přílohou. Ať jsou to vařené brambory, rýže nebo třeba noky....
Tipy na zdravé jídlo k posezení s přáteli
Pořádáte večer párty nebo jste jen pozvala pár kamarádů a nechcete si kazit jídelníček chipsy a popcornem? Pak můžete zvo...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Vepřová kýta
Vepřová kýta se v naší kuchyni objevuje poměrně často. Existuje totiž spousta receptů, podle kterých ji, pokaždé jinak, m...
Hovězí zadní kýta
Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...
Vepřová kýta ořech
Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto rece...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
V minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu domácích uzenin, ovšem takové doby jsou, bohužel, dávn...
Nejlepší fastfoody v ČR
Leckdo se nad tímto druhem stravování ušklíbá, ale i pořádný a poctivý fastfood může být skvělým gurmánským zážitkem. Jak...
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...
Pečená krůtí stehna
Pečená krůtí stehna servírujte třeba s opečenými bramborami. Výborná budou i s bramborovou kaší a se zeleninovými salá...
Pečená zelenina s cizrnou, quinoa pestem
Pečená zelenina s cizrnou a pestem je plná bílkovin a výborně chutná. Toto vegetariánské jídlo je velmi zdravé a neuškod...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
Plátek telecího masa zabalený v trojobale, osmažený na přepuštěném másle či sádle, to je tradiční rakouský pokrm, známý p...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Pečená kachna
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. ...
Pečená husa
Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než...
Pečená kachna
Pečená kachna je lahůdka, musíme si ale dát s její přípravou na čas. Důležitá je doba pečení a ta bývá kolem 4 až 5 hodin...
Top 10 vánočních jídel
Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, procházek zimním zářivým městem. Čas na setkáván...
Podzim v našem jídelníčku
Podzim je pro některé lidi oblíbené roční období, pro jiné přímo nenáviděné. Přibývá deštivých dní, ochlazuje se a už se ...
Povidla pečená v troubě
Povidla pečená v troubě se doma hodí vždycky. Třeba na povidlové buchty, nebo babiččin trhanec politý teplými povidly....
Pečená krkovice
Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se...
Pečená vepřová plec s červenou řepou
Pečená vepřová plec s červenou řepou je dobrý tip na oběd nebo večeři. Předehřejeme si troubu....
Pečená prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou
Pečená prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou je lehké a dobré jídlo. ...
Telecí roláda pečená v alobalu
Telecí roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší. Koření a bylinky do náplně můžeme obměňovat podle ...
Vepřová krkovice pečená na zelenině
Vepřová krkovice pečená na zelenině bude nejvíce chutnat s bramborem. Pozor, v tomto receptu nepoužíváme kmín, jak je u ...
Pečená krkovička se sýrem
Pečená krkovička se sýrem a cibulí je křehká a voňavá. Přílohou mohou být třeba brambory, pečené nebo vařené....
Mořská štika pečená v troubě
Mořská štika pečená v troubě je přesně to jídlo, které vaříme, když jsme příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a zbyte...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Pečená treska s rajčaty
Pečená treska s rajčaty bude nejlepší s pečenými brambory. Nebo s hranolky....
Vepřová krkovice pečená v alobalu
Vepřová krkovice pečená v alobalu společně s brambory je výtečné jídlo připravené bez zbytečného nádobí. Maso v alobalu z...
Pečená jablka
Pečená jablka s ořechy jsou jednoduchým moučníkem který zvládne i nezkušený kuchař. ...
Pečená vepřová krkovička vcelku
Pečená vepřová krkovička vcelku je šťavnatá a upečené maso je báječně měkké. Doplnit ji můžete třeba klasicky zelím a kn...
Pečená kotleta v troubě
Pečená kotleta v troubě s bramborovým knedlíkem a se zelím. Nebo s jemnou bramborovou kaší a kyselou okurkou. Můžete si v...
Pečená husí stehna
Pečená husí stehna můžeme podávat klasicky se zelím a knedlíky. Také jsou ale výtečná třeba s opečenou bramborovou kaší....
Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu
Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu jsou docela dietní. A když k nim přidáte vařené brambory nebo kaši, určitě si po...
Pečená treska s kořením
Pečená treska s kořením bude nejlepší s vařenými bramborami politými máslem. Přidejte salát z čerstvé zeleniny a budete m...
Pečená treska s hořčicí
Pečená treska s hořčicí je jemná a pikantní, a třeba s čerstvě uvařenými bramborami bude chutnat výborně. Také třeba s du...
Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou
Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou, a s přílohou podle vašeho výběru bude rozhodně chutnat. Je to lehce pik...
Kuřecí prsa pečená se smetanou
Kuřecí prsa pečená se smetanou jsou opravdu smetanově lahodná. Zároveň s nimi upečete v jednom pekáči i brambory, což je ...
Plněná cuketa pečená v troubě
Plněná cuketa pečená v troubě je rychle připravený skvělý oběd, stačí přidat čerstvé pečivo. Nebo třeba bramborové hranol...
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě je jednoduché lehké letní jídlo. Podávejte ji teplou a nejlépe s vaším oblíbeným dipem....
Pikantní pečená cizrna
Pikantní pečená cizrna je výborná příloha k masu nebo k salátu z čerstvé zeleniny. Můžete použít i cizrnu naloženou, poku...
Kuřecí stehýnka pečená v troubě
Kuřecí stehýnka pečená v troubě jsou lehce pikantní a přílohou může být zeleninový salát, bramborová kaše, nebo pečené či...
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Pečená vepřová panenka se špenátem
Pečená vepřová panenka se špenátem je jemné maso s lahodnou přílohou. K tomu si uvařte ještě třeba bramborové noky....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kancí kyta s divočaka pečena recepty