Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Bramborák se škvarky
Bramborák se škvarky má trochu jinou chuť než ten, co je jen z brambor. Ty škvarky jsou tam znát a rozhodně ho mohou jen ...
Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.
Už od středověku se zvěřina pravidelně objevovala na stolech české šlechty, a to mnohem častěji než je tomu u nás dnes. ...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Domácí škvarky
Domácí škvarky z vepřového sádla, mírně osolené, a k nim krajíc čerstvého domácího chleba. Nebo raději chleba namazaný ...
Jidáše se škvarky
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ...
Drbáky se škvarky a s cibulkou
Drbáky se škvarky a s cibulkou se trochu podobají chlupatým knedlíkům. Hodně se vařily na Písecku a Táborsku. Je to skvě...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Jak vařit při cukrovce
Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správnou koncentraci krevního cukru (neboli...
Škvarkové placky
Křupavé a voňavé placky se škvarky jsou poklad staročeské kuchyně, který se naštěstí dochoval až do dnešních dob. Báječné...
Šípková omáčka
Legendární šípková omáčka se neobejde bez pořádného kusu zvěřiny. Kančí na šípkové omáčce musí ochutnat každý. Recept zde...
Škvarkové placky se zelím
Škvarkové placky se zelím jsou hodně oblíbené v jihočeském kraji. Suroviny k jejich přípravě jsou ale samozřejmě dostupné...
Masopust v roce 2020
Začátek masopustu je každý rok stejný. Začíná hned po svátku Tři králové, takže 7 ledna. Jeho konec je ale pohyblivý, pro...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
Škvarkové placky podle mé babičky
Se škvarkovými plackami mám spojený podzim, kdy na ně vždycky dostanu velkou chuť. Zakousnout se do placky plné křupavých...
Pikantní škvarková pomazánka
Pikantní škvarková pomazánka na nasucho opečeném plátku chleba je sice trochu nedietní, ale proč si ji občas nedopřát. Tř...
Bramborové placky
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hla...
Čtyři kuchařské knihy, které by vás neměly minout
Roman Vaněk: Poklady české klasické kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila Předmluvu kuchařské knihy Romana Vaňka...
Jarní počasí nás inspiruje k tomu, pozvat si jaro i do bytu
Konec mrazivých a šedivých rán, konec mlhavých plískanic přes den, odložíme kabáty a péřovky a začneme se chystat na jaro...
Škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka se hodí pokaždé, když máte nečekanou návštěvu. Třeba k tomu pivu či vínu, co jí nabídnete....
Škvarkové placky
Škvarkové placky jsou jedním z typických masopustních jídel. Ale nemusíte čekat až na začátek masopustu, upečte si je hne...
Škvarková pomazánka podle Pohlreicha
Škvarková pomazánka podle Pohlreicha je pikantní díky česneku a chilli koření. Na topinky k pivu bude chutnat skvěle....
Škvarkové placky mé babičky
Škvarkové placky mé babičky jsou jednou z mých největších pochoutek. Sice trochu pracnější, ale věřte, že to stojí za to....
Škvarkové placky
Škvarkové placky pekly už naše babičky. A byla by škoda si tuhle pochoutku občas nepřipomenout....
Škvarková pomazánka na chleba
Škvarková pomazánka namazaná na kvalitním pečivu je báječná. Můžete si i ten chléb upéct podle našich receptů jednoduše...
Bramborové placky pečené v troubě
Bramborové placky pečené v troubě můžete podávat se sladkým tvarohem, ale i s horkými škvarky. Záleží jen na tom, jestli...
Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky z vařených brambor získávají v poslední době zase na oblibě, protože z minima surovin uděláte vlastně b...
Pečené škvarkové placky
Pečené škvarkové placky jsou nejlepší z domácích škvarků. Tohle jídlo, které znaly už naše babičky, se výborně hodí k hor...
Bramborové šišky polité sádlem
Bramborové šišky polité sádlem známe jistě z receptů našich babiček. Nevadí, když je trochu oprášíme....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kanci skvarky recepty