Pomalu dušené hovězí
Pomalu dušené hovězí je pokrm vynikající chuti. Doba vaření je sice delší, ale právě dlouhé vaření dodá jídlu tu báječnou...
Pomalu dušené hovězí na víně
Pomalu dušené hovězí na víně podáváme třeba jen s chlebem, nebo i samotné, či s kouskem dušené zeleniny. Je to lahodné je...
Domácí švestková povidla podle Rettigové
...a spisovatelkou. V roce 1826 jí poprvé vyšla Domácí kuchařka, která byla zároveň i jejím ... údaje, protože se to podle ní těžko ustanovuje a kuchařka se prostě musí řídit tím, jak sladká chce povidla...
Kniha Staropražská kuchařka – klasické recepty ze staré Prahy
...tématu je i výpravně pojatá kniha Staropražská kuchařka, která se zabývá obdobím, jemuž historikové ... začala všímat svého jídelníčku a kdy vyšla slavná kuchařka M. D. Rettigové. Nicméně právě koncem 19. století...
Hovězí kližka na česneku
Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...
Hovězí krk
...právě z tohoto kousku masa se připravuje slavné, pomalu dušené hovězí po burgundsku! Hovězí krk je...
Thajské hovězí kari
...exotický pokrm, který stojí za to ochutnat. Toto pomalu dušené hovězí, doplněné patřičným kořením je...
Kuchařka Vánoční cukroví ke stažení
...Když se začne přibližovat advent, každý kuchař či kuchařka začne hledat osvědčené, tradiční a rodinné ... i současnosti tradice pečení vánočního cukroví. Kuchařka Vánoční cukroví obsahuje jak recepty na klasické ... cukroví zdarma! Související odkazy: E-book Kuchařka Vánoční cukroví Recepty na vánoční...
Vánoční kuchařka ke stažení
...tradici, české i světové vánoční kuchyni. Vánoční kuchařka obsahuje většinou recepty na klasická sváteční ... příštím roce. Doufáme, že Vás náš e-book Vánoční kuchařka zaujme. Jsme rádi že navštěvujete náš web...
Hovězí přední
Krk nebo kližka z hovězího dobytka patří do skupiny tzv. hovězího předního masa. Hodí se k dušení, vaření a dá se i dobře...
Hovězí guláš
Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejt...
Bujón čili hovězí vývar
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jed...
Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
...obdobím, kdy se pustit do hovězího masa, které se pomalu vaří ve víně a vývaru. Ve světě tento výtečný...
Jak na domácí těstoviny
...kuchařů a kuchařek si čas od času připraví domácí těstoviny, jelikož mají svou nezaměnitelnou chuť. ... vodě, po vyjmutí promastit máslem. Přípravu domácích těstovin vám může usnadnit strojek. Vytvoří ... rozkrájíte na čtverečky. Obměny nudlového těsta Domácí těstoviny mají mnoho obměn, můžete vyzkoušet ... Těstoviny, které si děláte do zásoby, sušte pomalu na sítu nebo na pečícím papíře. Uskladněte na...
Polévka z hovězí oháňky
Tato polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řez...
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Jak na domácí aspik
...úplně ono. Pokud chcete vyzkoušet poctivou, domácí variantu, připravte se, že to bude časově a ... je naopak příliš tuhý, přilijte vroucí vodu. Z domácího aspiku můžete připravit i huspeninu – přidáte...
Silný hovězí vývar je všelék
Heslo dne zní: Posilte imunitu! Způsobů jak toho dosáhnout existuje celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posi...
Hovězí pečeně se zelenými bylinkami
...pečeně se zelenými bylinkami pomalu pečená v troubě je voňavá a křehká. Můžeme ji...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Jíst či nejíst hovězí maso?
To je otázka pro fundované Mnoho odborníků a lékařů se rozchází v názorech na to, zda jíst či nejíst hovězí maso. Co se t...
Už jste vyzkoušeli domácí majonézu?
...tím hladší, hustší a lesklejší bude. Naše domácí majonéza vydrží v ledničce i několik dní, ale ... s trochou hořčice nebo lžící horké vody. Pomalu vmícháme. Majonézu můžeme také odlehčit přidáním...
Domácí majonéza
Domácí majonéza se hodí nejen do bramborového salátu. Můžeme ji použít třeba k přípravě různých pomazánek a těstovinovýc...
Pomalu vařený irský guláš
Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za t...
Karibský hovězí guláš
...je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pak...
Tmavá hovězí polévka
Další varianta jednoduché a snadné polévky z hovězího masa představuje tato tmavá hovězí polévka, kterou můžete vzít za z...
Domácí kremrole
...a rychle připravený moučník jsou domácí kremrole. Kromě uvedené náplně můžeme upečené...
Domácí vanilková zmrzlina
...vítězí vanilková a čokoládová. Jak na poctivou domácí vanilkovou zmrzlinu? Recept je snadný...
Domácí česneková majonéza
Domácí česneková majonéza se hodí ke všem pečeným, grilovaným nebo smaženým masům, ale samozřejmě také k zelenině. Je pik...
Domácí majonéza s wasabi
Domácí majonéza s wasabi je opravdu hodně pikantní. Báječně se hodí k letnímu grilování, ať už grilujete maso, ryby, nebo...
Domácí škvarky
...sádla, mírně osolené, a k nim krajíc čerstvého domácího chleba. Nebo raději chleba namazaný čerstvým...
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka je výhodná hlavně v tom, že si ji kořením a bylinkami můžete upravit přesně podle své chuti a víte...
Domácí karamel
Domácí karamel se hodí při přípravě ovocných, zmrzlinových a pudinkových pohárů. Recept je velmi jednoduchý, je však tře...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Dušené hovězí s hříbky
Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročně...
Thajský hovězí guláš
Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud mož...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Hovězí zadní maso
Je méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zad...
Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi
Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi je v podstatě jednoduché jídlo. Stačí mít pohromadě všechny ingredience a čas na v...
Grilovaná hovězí pečínka
Grilovaná hovězí pečínka s červenou paprikou a cibulí je nejlepší třeba s brambory opečenými v troubě nebo s bramborovou ...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Tuniský hovězí guláš
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady...
Indický hovězí guláš
Bohatá chuť a podmanivá vůně indických jídel je pro nás vždycky lákavá. Indický hovězí guláš je jedním z nich. Nejprv...
Kentucké dušené hovězí
Kentucké dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně sto...
Hovězí mleté maso se zeleninou
Těšíte se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Karolína domácí kuchařka pomalu tažená hovezi klizka recepty