Houskový knedlík v ubrousku
...koprovka i rajská je jako příloha skvělý houskový knedlík. Podávat se však dá i jako hlavní jídlo, třeba ... másle, obalený v rozšlehaných vejcích. Těsto na knedlíky je nutné dobře vypracovat, aby do něj vniklo co...
Houskový knedlík
...na dva kusy a z nich vypracujeme válcovitý knedlík. Připravené knedlíky dáme vařit do vařící ... vody. Vaříme cca 17-20 minut. Uvařený knedlík propícháme špejlí, aby se nám nepropadl. Knedlík můžeme hned podávat s jídlem nebo ho můžeme dát...
Knedlíky mohou být jednoduše obohacené o vlákninu a ochuzené o kalorie
...zkušenosti z reakcí cizinců je zřejmé, že kynutý knedlík je za hranicemi střední Evropy velká neznámá. A ... této specificky české přílohy – karlovarský knedlík, bramborový knedlík, houskový knedlík, kynuté knedlíky, tvarohové knedlíky a tak dál. Recept a všechny...
Top 10 příloh
...Třeba k pečené huse prostě nesmí chybět knedlík a zelí. A když jsme u knedlíků, třeba zrovna ... oblíbených a snad i nejznámějších. 1. Houskový knedlíkSamozřejmě nemůžeme začít ničím jiným než touto ... v našem výčtu chybět. 2. Domácí bramborové knedlíkyTřeba jen polité sádlem se škvarky a s cibulkou. ... pečené husičky nebo kachničky. Protože společně s knedlíkem, takto připravené červené zelí skvěle doplňuje...
Karlovarský knedlík
...obohacená čerstvými bylinkami, to je karlovarský knedlík, tradiční příloha k masovým pokrmům. Knedlík se ... pečené drůbeži i vepřovým výpečkům. Karlovarský knedlík by měl mít o něco tužší konzistenci než jeho...
Vařený květák
Vařený květák je velmi jednoduché jídlo. Přesto když ho podáváme například s čerstvě uvařenými brambory politými máslem, ...
Losos vařený v páře
Losos vařený v páře je jemný a lahodný. Jako přílohu podáváme třeba dušenou zeleninu....
Vývoj tradičního vánočního menu v průběhu času...
...Podával se s vánočkou či šiškami a později s knedlíky. Tento komplikovaný recept se postupně z české...
Top 10 nej omáček
...chutí, s dobrým masem a většinou s houskovými knedlíky je mezi omáčkami opravdovou královnou. 3. ... kopru, lehce nakyslá a lahodná. Kromě houskových knedlíků můžeme koprovku podávat i s vařenými brambory a...
Vařený květák s Nivou
Vařený květák s Nivou je zdravé a rychlé letní jídlo. Podáváme k němu brambory, uvařené nebo opečené na grilu....
Vařený chřest s holandskou omáčkou
Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho j...
Pomalu vařený lilek
Pomalu vařený lilek je skvělé jídlo ze zeleniny. Bude chutnat určitě nejen vegetariánům. Opečený plátek chleba je k tomut...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
...a bavorské kuchyně (např. dnes typický český knedlík českákuchyně převzala patrně od tyrolských horalů ... omáčky a přílohy, či velmi oblíbených ovocných knedlíků. Tento zjevný blahobyt přerušila 1. světová...
Jak na domácí aspik
Rosol nebo-li aspik se dá jednoduše připravit se želatinou, ale nikdy to nebude úplně ono. Pokud chcete vyzkoušet poctivo...
Pomalu vařený irský guláš
Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za t...
Houskový knedlík
...Uvařit domácí houskový knedlík není nic složitého. Nevěříte? Nebojte se a...
Domácí houskový knedlík se sušeným droždím
...houskový knedlík se sušeným droždím je jednoduchý, a protože mnozí...
Jedinečný mangold
Už jste ho zkusili? Pak choi neboli mangold je úžasná listová zelenina, která se na našem trhu neobjevuje zas tak často. ...
Chřestová sezona začíná
Chřestová sezona v Čechách začíná. Sklizeň bílého chřestu již začala, sběr zeleného chřestu začne o pár dní později. V ga...
Bramborový knedlík
...se podává i s dušeným zelím. Kromě klasického knedlíku můžeme podle tohoto receptu připravit i ... bramborový knedlík plněný...
Rychlý knedlík bez lepku a laktózy
Rychlý knedlík bez lepku a laktózy z mikrovlnné trouby uvaříte za 5 minut i s přípravou. Zkuste to, opravdu to stojí za t...
Bramborovo-česnekový knedlík
...na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro...
Bulgur jako příloha, ale i do salátů
...kterou můžete nahradit rýži, brambory nebo knedlíky. Vaše jídlo dostane nový rozměr. Další jeho...
Fenykl je koření králů proti nadýmání...
Velmi populární zelenina a bylina, často přezdívaná jako „koření králů“. V lidové medicíně se semena používají na povzbuz...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je netradiční příloha ke všem omáčkám. Je trochu jiný než klasický houskový, ale moc dobrý....
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je labužnickou přílohou ke kuřeti na paprice nebo třeba ke kachně se zelím. Jednoduchý a rychlý. ...
Bramborový knedlík
...uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá ... o průměru asi 5 cm. Voda by se už měla vařit a knedlíky do ní hned ponoříme. Jakmila začne voda znovu ... vařit, opatrně vařečkou knedlíky uvolníme pokud se přilepily ke dnu. Zvolna je ... vaříme za občasného pootočení 20 minut. Pak knedlíky pomocí naběraček vyjmeme a na okamžik ponoříme...
Hovězí falešná svíčková recept
...však využívá právě na tradiční českou svíčkovou. Knedlík, maso a jemná smetanová omáčka plná zeleniny...
Kuře v omáčce s knedlíky
...v omáčce s knedlíky je chutné a syté jídlo pro děti i dospělé. ... Nadýchaný a lehoučký domácí knedlík jistě všichni uvítají s radostí. Ve vysoké ... Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, knedlíky do ní ponoříme a vaříme je asi 7 až 8 minut. Pak ... oba knedlíky otočíme a vaříme dalších 7 minut. Hotové knedlíky na prkénku hned nakrájíme nití nebo kráječem a...
Vaječný salát s domácí majonézou
Vaječný salát s domácí majonézou můžeme připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec. Když si připravíme do...
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými bram...
Sváteční hrachová polévka
Sváteční hrachovou polévku můžeme podávat s opečenými krutony, nebo s topinkou. Můžeme ji na talíři ještě ozdobit třeba ...
Jak dlouho vařit taliány
Jak dlouho vařit taliány, to je otázka na místě. Nedovařený talián totiž není vůbec chutný a pokud ho jíte poprvé, může v...
Špenát
Zelenina nabitá chlorofylem, vitamíny a minerály, to je špenát. Vařený se dá podávat jako příloha k masu nebo přísada do ...
Kuřecí rolky
Skvělý způsob jak vyrobit působivé jídlo, je udělat rolku. V tomto receptu budeme balit ingredience do drůbežího masa, kt...
Bramborový salát
Variant svátečního bramborového salátu je mnoho a asi každá rodina má ten svůj osvědčený recept. Občas ale není na škodu ...
Smažený sýr
Sýr obalený v trojobalu a osmažený na tuku je prostě klasika, která chutná malým i velkým. Kdo si chce pokrm ještě vylepš...
Kapří podkovy pečené
Maso z kapra nakrájené na podkovy vypadá na talíři velmi dekorativně a způsobů, jak rybu upravit, je hned několik. Kdo ne...
Pomazánka z rybího filé
Pokud řešíte problém jak dostat do dětí trochu rybího masa nebo vám prostě pomazánky z ryby chutnají, pak vás tato nátěrk...
Kaše z květáku a čerstvého sýru
Bramborová kaše je klasika, která se nejčastěji podává jako příloha k masu. Brambory patří mezi základí potraviny našeho ...
Francouzský zapečený chřest s parmezánem
Francouzský zapečený chřest s parmezánem je rychle připravená lahůdka. Připravujte ji z čerstvého zeleného chřestu....
Marinovaný chřest s nivou
Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a ryc...
Pikantní květák s chilli a parmezánem
Pikantní květák s chilli a parmezánem je hotový za chvíli a rozhodně to není ani nudné ani fádní jídlo. Je to jen další z...
Kuře na paprice
...nic nezměnilo. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík, těstoviny nebo noky. Cibuli oloupeme a...
Ovocné kynuté knedlíky
...kynuté knedlíky, ať už jsou s jahodami, meruňkami, švestkami ... vložíme ovoce a vytvoříme z těsta kulaté knedlíky. Jednotlivé knedlíky vhazujeme do osolené ... občas děrovanou lžící obrátíme. Po uvaření každý knedlík propíchneme vidličkou, aby unikla pára. Na ... talíři knedlíky posypeme strouhaným tvarohem, trochou cukru a...
Roštěnky z hovězího masa
Roštěnky z hovězího masa jsou oblíbeným jídlem a na našem stole je vídáme poměrně často. Příprava je jednoduchá a s kva...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Hovězí na česneku
Hovězí na česneku z výborného předního hovězího masa je jídlo, které nemůžete pokazit. Díky přednostem tohoto masa je šťa...
Koprová omáčka se smetanou
Máte taky rádi omáčky? V chladnějších měsících si rádi uděláme voňavé, teplé omáčky s přílohou. Co třeba koprovou omáčku ...
Masové kuličky do rajské omáčky
Masové kuličky do rajské omáčky si můžeme připravit i předem a zamrazit je. Kdykoliv pak máme chuť, stačí už jen uvařit ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Knedlík vareny v foli recepty