Kokosky
...výběru vánočního cukroví v mnoha rodinách jsou i kokosky. Někteří mají klasický recept schovaný už po ... následujícím postupem: Naučte se připravit kokosky jako od babičky Kokosky patří k tradičním...
Kokosky
...mírné troubě (140 stupňů) dorůžova. Pokud kokosky uložíme na čas do chladna, zvláční a chutnají...
Top 10 vánoční cukroví
...čokoládovou polevou, ale není to nutné. 5. KokoskyCukroví, jehož důležitou součástí je strouhaný ... trochu s předstihem. Po nějaké době, kdy jsou kokosky uloženy v chladnu, získají svou pověstnou...
Čaje na snížení vysokého krevního tlaku
Diagnóza – HypertenzeVysoký krevní tlak je v posledních letech diagnostikován každému třetímu člověku, avšak dvakrát čast...
Kokosky
...přemýšlíme, co upečeme. Dobrým nápadem mohou být kokosky. Těmito kokoskami by nepohrdli ani Kluci v akci...
Kokosky
Kokosky jsou rychlé cukroví kterým pohostíte i celiaky. Můžeme je jíst hned, nebo je necháme nějaký den uležet....
Advent v naší kuchyni
...Po nich přichází na řadu linecké, sádlové, kokosky, vanilkové rohlíčky, pracny, ořechy a mnohé další...
Perníčky bez čekání. Ověřený recept na oblíbené cukroví
Už je to tady! Doba adventu je v plném proudu a s tím je spojený úklid i pečení vánočního cukroví. Mezi první dobroty, kt...
Kokosky
Velmi jednoduchý a přitom chutný recept, který ocení všichni milovníci kokosu. Zvládnou ho jak velcí, tak malí kuchaři!...
Zdravé kokosky
Varianta oblíbených kokosek, ale tentokrát bez cukru a vajec. Ideální cukroví pro ty, co si chtějí o Vánocích udržet štíh...
Domácí kokosky
Domácí kokosky jsou stejně dobré jako ty kupované. A opravdu nedají mnoho práce....
Jak si zpříjemnit předvánoční čas aneb Těšíme se na Vánoce!
Venku se snáší poslední lístky stromů k zemi, snad jim již sekundují i první sněhové vločky, teploty se pomalu sunou k nu...
Máte rádi sýr? A umíte ho správně používat v kuchyni a skladovat?
Všechny sýry se vyrábí srážením mléka kyselinou mléčnou nebo syřidlem. Tento mléčný výrobek pak obsahuje tuky, mléčnou ky...
Makronky
...století. Původní makronky připomínaly trochu víc kokosky, ale bez kokosu, s rumovo-mandlovou chutí....
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka je asi nejznámější českou omáčkou vůbec. Nesmí chybět na žádném slavnostním rodinném obědě. Důkladně o...
Co je hedvábné tofu? Vyzkoušejte recept na čokoládovou pěnu!
V asijských zemích jako jsou Čína a Japonsko je tofu ceněno jako bohatý zdroj bílkovin a jeho příprava zde má více než dv...
Kouzlíme s jablky v kuchyni
S pomalu nastupujícím podzimem se také přibližuje čas, kdy budeme ze stromů sbírat naši úrodu - jablka. Ještě je nemáme v...
Staročeská husa s červeným zelím
Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podáva...
Pomazánka s avokádem
Oblíbená pomazánka s avokádem přijde vhod na svačinu nebo na večeři. Tuto pomazánku jistě ocení i dospívající děti....
Polévka z hovězí oháňky
Tato polévka z hovězí oháňky je starý recept, který dříve dělaly babičky po celé republice. Oháňku seženete u dobrého řez...
Kaki neboli Diovo ovoce
Sladké ovoce výjimečné chutiKaki nebo také churma či tomel, je plod ovocného stromu tomelu japonského a pochází z jihovýc...
I vaše kuchyně může být moderní a praktická
Kuchyně bývá mnohdy jediné místo v celém bytě, kde je rodina alespoň na pár minut pohromadě. Jak ji zařídit dostatečně pr...
Ujháziho slepičí polévka
Ujháziho slepičí polévku uvaříme velmi podobně jako jinou maďarskou slepičí polévku. Rozdíl je ve větší štiplavosti, kter...
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka je nezaměnitelná svou lehce nakyslou chutí, kterou jí dodávají naložené okurky. Tento recept je s vepřo...
Kuřecí prsa se zeleninou
Kuřecí prsa se zeleninou, to je lehká a rychle připravená večeře. S opečenou topinkou nebo s čerstvým pečivem....
Kuře na kari
Kuře na kari bude asi nejlepší s dušenou rýží. Ale přílohou mohou být třeba i brambory nebo čerstvé pečivo....
Perníčky
Perníčky a jejich vůně neodmyslitelně patří k Vánocům. Upéct je však musíte s předstihem, aby do Vánoc stihly změknout. I...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Pomalu pečená jehněčí plec
Pomalu pečená jehněčí plec je sice trochu náročnější na náš čas, ale jemné a měkké maso nám to bohatě vynahradí.Jako příl...
Ruský boršč
Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borš...
Česnečka
Česnečka je česká tradiční polévka, která nejenže skvěle chutná, ale je vhodná i pro léčbu nachlazení nebo kocoviny. C...
Pečené (americké) brambory
Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo...
Bramborová polévka s vejci
Domácí bramborová polévka s vejci je opravdová pochoutka. Je hustá, voňavá, se spoustou zeleniny, můžeme ji klidně podáva...
Jemné máslové sušenky
Jemné sušenky z másla a Hery jsou klasické pečivo k čaji nebo ke kávě, které můžeme mít připravené třeba pro nečekané ho...
Kuře na paprice
Kuře na paprice je gastronomická stálice oblíbená v našich domácnostech. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky. ...
Perníčky
Perníkové srdce na Valentýna, Čert a Mikuláš, nebo velikonoční perníčky pro malé koledníky. To vše si doma snadno upečeme...
Italská polévka s klobásou
Pro milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme fazole do studené vo...
Chilli Con Carne
KLasické mexické jídlo Chilli con Carne je skvělý oběd nebo večere pro milovníky ostřejších jídel. Pokud nepoužíváme f...
Brambory na kari s žampiony a lilkem
Toto chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. Nejdříve v...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Karibský hovězí guláš
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pa...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Tuniský hovězí guláš
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady...
Jarní losos s mátou
Jarní losos s mátou je zdravé a lehké jídlo, navíc velmi chutné. Nemáme-li mátu, klidně můžeme použít třeba kopr nebo baz...
Bramborová polévka s vejci (kulajda)
Bramborová polévka s vejci (kulajda), je tradiční jihočeská bílá polévka. Máme-li, můžeme do ní přidat i houby, pokrájené...
Kuře na rozmarýnu
Kuře na rozmarýnu je výborné a krásně křupavé jídlo z drůbeže. Jeho příprava je snadná a výsledek velmi chutný. Omytá ...
Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem
Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem je plná zelených bylinek. Je voňavá, rychle připravená a může klidně nahr...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kokosky mekke recepty