Kandované ovoce
Nevyhazujte kůru z citronů a pomerančů. Vyrobte si kandované ovoce, které můžete jen tak mlsat, nebo jej použít od pečení...
Skvělé borůvkové muffiny
Jakmile se borůvky objeví na pultech obchodů, je skoro svatokrádež nechat je utopit v těstu a upéct je – stejně jako s ma...
Tipy na netypické domácí koření, které si zamilujete
Vyrobit si vlastní domácí koření není tak těžké. Většinou stačí povzbudit vaši fantazii a předat vám pár nápadů. Nebojte ...
Kdy sbírat černý bez a co všechno umí?
Bez černý patří v lidovém léčitelství mezi ty rostliny, u kterých se využívá více jejich částí. V případě černého bezu js...
Kuřecí polévka s pórkem a rýží
Snad nikdo z vás není nemocný, snad se doma „jenom“ nudíte kvůli karanténě nebo kvůli nějakému směšnému fitness videu. Mo...
Dominikánské pomerančové košíčky
Dominikánské pomerančové košíčky jsou moučníky vonící po pomerančích. Se sněhovou čepičkou a marmeládou z exotického ovoc...
Tradiční buchty
Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty...
Podzimní detox: Zbavte své tělo nahromaděných toxinů...
Připravte se na přicházející náročné zimní období a důkladně pročistěte své tělo od nahromaděných toxinů. Podzimní detox ...
Vyzkoušejte: Jablečný ocet s jeho blahodárnými účinky…
Jablečný ocet se báječně hodí do salátů a nejčastěji se používá zejména kvůli jeho blahodárným účinkům na náš organismus....
Jemné máslové sušenky
Jemné sušenky z másla a Hery jsou klasické pečivo k čaji nebo ke kávě, které můžeme mít připravené třeba pro nečekané ho...
Dýňový koláč
Ideální pochutina na podzimní počasí Dýňový koláč. Celá rodina si moc pochutná! Připravíme si korpus, který vytvoříme ...
Ořechový koláč
Skvělý ořechový koláč. Pokud máte rádi ořechy moc si pochutnáte! Vypracujeme hladké těsto z mouky, másla, cukru, 1 vej...
Dejte jednou provždy sbohem plísním a přemnoženým kvasinkám...
Kvasinky jsou přirozenou součástí našeho organismu, problém však nastává, když se přemnoží. Nejčastější příčinou je oslab...
Úklid bez chemie: domácí univerzální čisticí prostředek
Ani v létě se bohužel nevyhneme úklidu domácnosti a je jasné, že bez potřebných čisticích prostředků jde očista domovů je...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Citronový koláč s pudinkem
Citronový koláč s pudinkem je rychlý moučník. Snadno ho připravíme a můžeme podat jako dezert po jídle, nebo jako zákusek...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Top 10 kuřecích jídel
Mládě kura domácího, hovorově slepice, všichni známe. Kuře můžeme péci, smažit, vařit, dusit, grilovat. Kuřecí maso obsah...
Perlivá citronová limonáda
Perlivá citronová limonáda chlazená ledem je v horkých letních dnech to pravé osvěžení. Šumivý nápoj připravíme snadno a ...
Mazanec
Mazanec, neboli velikonoční bochánek se připravuje většinou o jarních svátcích ze sladkého kynutého těsta. Je to klasické...
Velikonoční beránek
Velikonoce se nezastavitelnou rychlostí blíží. Neodmyslitelně k nim patří i Velikonoční beránek. Zde najdete recept, jak ...
Skořice: 7 zajímavostí, které o ní možná nevíte
Skořice provoní naše příbytky v čase Vánoc. Bez skořice si nedokážeme představit svařené víno nebo štrůdl. Každé koření m...
Goji v našem jídelníčku
Goji přispívá k naší psychické pohodě. V dnešní době je hodně žádané a kupované. Co to je? Godži nebo goji jsou plody ro...
Velikonoční mazanec
K Velikonocům patří i velikonoční mazanec, který je na přípravu velice jednoduchý, ale výsledek zaručeně stojí za to. V t...
Tradiční jidáše
Velikonoce jsou na dohled, připravili jsme si pro vás tradiční český ozkoušený recept na Tradiční velikonoční jidáše....
Bezlepkový mazanec
Bezlepkový mazanec chutná stejně dobře z bezlepkové mouky jako ten z mouky pšeničné. Podle stejného receptu můžeme místo ...
Žemlovka s rozinkami
Pečená voňavá žemlovka s rozinkami. Dobrý nápad, co říkáte? Předehřejeme si troubu na 150°C. Mísu na pečeni si vytřeme k...
Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
Pokud chcete připravit opravdu delikatesní maso, které se bude na jazyku rozpadat, vyzkoušejte tohle mořidlo s vínem. Je ...
Švestková omáčka z povidel
Švestková omáčka z povidel se hodí ke každé zvěřině. A nejen to, bude skvěle chutnat například i k uzenému masu....
Florentýnky
Florentýnky jsou málo známým vánočním cukrovím. Jsou ořechové a voní meruňkami. Rozhodně je vyzkoušejte a uvidíte, že je ...
Jablečné lívance
Tradiční recept ve vylepšené podobě ze zdravé mouky a zjemněný sladkou jablečno-vanilkovou chutí. Lívance jsou díky jablk...
Domácí bezová marmeláda
Otrhejte zralé bobule černého bezu a uvařte si lahodný domácí džem se spoustou vitamínů. Marmeládu můžete vylepšit ještě ...
Cheesecake z rakytníku a pomerančové šťávy
Dopřejte si sladkou podzimní vitamínovou bombu. Rakytník je zdrojem velkého množství vitamínů a také obsahuje ochranné ne...
Cuketové špagety s krevetami
Pokud milujete špagety, ale nejste zrovna příznivcem pšenice, vyzkoušejte cuketové špagety. Příprava je velmi jednoduchá ...
Česnekové kuře
Parádní česnekové kuře se hodí na stůl každý den v týdnu. Svojí nenáročností na přípravu a malým množstvím surovin vám př...
Bavorské vdolky
Potěšte se na podzim bavorskými vdolečky. Na podzim jsou nějaké ty kalorie povoleny a tak si dopřejte tuto tradiční delik...
Lívance
Jsou tradiční součástí americké snídaňové kuchyně, a také u nás se lívance už dlouho dobu těší velké oblibě. Receptů na p...
Citronová omáčka
Jednoduchá citronová omáčka se hodí zejména k rybám, ale budete mile překvapeni, když si ji dáte k hovězímu nebo telecímu...
Citronová omáčka s vínem
Citronová omáčka a tento recept se výborně hodí k rybě, hlavně pak k čím dál víc populárnějšímu lososu. Zkuste tento jedn...
Citronová omáčka se žloutkem
Citronová omáčka se žloutkem perfektně pasuje s tuňákem nebo podobnou rybou. Citronová omáčka krásně neutralizuje tučnost...
Jablková omáčka
Jablková omáčka, nebo chcete-li jablečná omáčka je sice v našich krajích netradiční, ale rozhodně zklamaní nebudete. Rece...
Šípková omáčka 2
Šípková omáčka získala proslulost díky spisovateli Hrabalovi, ale svoje jméno si šípková omáčka a recept na ní vydobyla h...
Višňová omáčka
Višňová omáčka se výborně hodí například k uzenému kachnímu prsu, ale višňová omáčka se dá konzumovat i se sladkým pečive...
Malinová omáčka
Malinová omáčka, respektive na její recept lze použít i zmrazené maliny. Lepší jsou však čerstvé, které jídlo, jako je ma...
Mramorová bábovka
V dřívějších dobách se v neděli tradičně podávala ke kávě a čaji, a také dnes patří bábovka k velmi oblíbeným dezertům. R...
Maková kynutá babka podle Josefa Maršálka
Populární cukrář Josef Maršálek se postavil po bok “kuchaře v akci” Ondřeje Slaniny a společně připravili skvělý dezert -...
Krupicové noky do polévky
Tento recept je pro všechny, kteří si chtějí odpočinout od klasických vlasových nudlí v polévce. Nahradit je totiž lze bá...
Mrkvová bábovka
Díky mrkvi je tato bábovka krásně vláčná a tak nehrozí, že by sousto uvízlo v krku. Velmi se hodí zejména pro jarní a let...
Hovězí přední
Krk nebo kližka z hovězího dobytka patří do skupiny tzv. hovězího předního masa. Hodí se k dušení, vaření a dá se i dobře...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kura recepty