Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Bramborové šišky se sýrem
Bramborové šišky se sýrem můžeme podávat s čerstvými zeleninovými saláty. Také jsou výborné s dušenou zeleninou (napříkla...
Jak na kynuté těsto?
Mnoho začínajících kuchařek a kuchařů se obává pečení z kynutého těsta, jelikož se všeobecně traduje, že příprava je náro...
Hrnečku vař! Tipy, jak připravit dokonalé kynuté těsto
Asi žádný moučník nevoní tak dobře jako ten z kynutého těsta. Aroma čerstvě upečených buchet a koláčů je prostě neodolate...
Bramborové šišky
Bramborové šišky upečeme v předehřáté troubě snadno a rychle. Můžeme k nim podávat třeba dušené kedlubny s mrkví. Špenát...
Šišky s mákem
Tohle jídlo připomíná pokrm z dětství, ale taky zimní dovolenou v Alpách, kde se šišky s mákem servírují na horských chat...
Bramborové šišky polité sádlem
Bramborové šišky polité sádlem známe jistě z receptů našich babiček. Nevadí, když je trochu oprášíme....
Čím se lidé startují na začátku dne jinde ve světě?
Pojďme se proletět letem světem, abychom se blíže podívali na to, jak se snídá mimo naše zeměpisné souřadnice. U nás se l...
Vyrobte si vánoční dekorace
Už jste unavení ze všech těch ozdob, které se prodávají za draho a vypadají pořád stejně? Můžete to vzít do vlastních ruk...
Bramborové šišky
Bramborové šišky posypané osmaženou slaninou chutnají výtečně. Jako výborný doplněk se osvědčil kefír nebo bylinkový čaj....
Bramborové šišky s povidly
Bramborové šišky s povidly posypané mletým mákem, to je lahůdka našich babiček. Povidla můžete použít jakákoliv, my jsme ...
Kynuté buchtičky
Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo s...
Top ovocné koláče pro jarní a letní dny
Kulaté nebo hranaté, kynuté či nepečené… Ovocné koláče se dají připravovat po celý rok, ale jejich sezóna vrcholí na jaře...
Dušičky - oslavte svátek zesnulých u dobrého jídla…
Svátky kdy vzpomínáme na své zesnulé nepatří v Evropě mezi bujaré oslavy, přesto jsou hluboce zakořeněné do naši historie...
Ovocné kynuté knedlíky
Ovocné kynuté knedlíky, ať už jsou s jahodami, meruňkami, švestkami nebo docela jiným ovocem, máme rádi hlavně my, milovn...
Kynuté ovocné knedlíky
Léto je tu. Ovoce všude, kam se podíváte. Prostě letní nádhera. Pojďme si udělat ovocné kynuté knedlíky....
Kynuté těsto na ovocné knedlíky
Kynuté knedlíky jsou oblíbené jídlo, jak pro děti, tak pro dospělé. Využijte sklizeň čerstvého ovoce a pochutnejte si....
Jak rychle na vánoční výzdobu, klidně i bez vánočního stromku
Všichni to známe. Doba se zrychluje a my nestíháme. Vánoční čas sledujeme tak leda z oken autobusu po cestě do práce a z ...
Adventní věnec – tradice stará sto padesát let
Typický kruh, obalený větvemi jehličnanů, se čtyřmi svícemi na stole každé Vánoce. Mnoho lidí by se již bez adventního vě...
Kynuté těsto na koláče
Kynuté těsto na koláče občas připravuje každá kuchařka. Tento recept je snadný a určitě se vám těsto povede....
Kynuté ovocné knedlíky
Kynuté ovocné knedlíky bez vážení připravíte velmi snadno. Posypaně strouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným másl...
Kynuté máslové buchtičky
Kynuté máslové buchtičky jsou nadýchané a vláčné pečivo,které můžeme podávat jako přílohu k hlavním jídlům. Nebo samotné,...
Říjen – pouštění draků, změna času, Halloween, sázení stromů, podzimní prázdniny
A je to tady. Říjnem končí čas prosvětlovaný dlouhým slunečním svitem, brzy se stmívá jak světla ubývá, dny jsou kratší a...
Vánoce jsou minulostí. Začíná doba masopustní!
Pro věřící i bezvěrce jsou Vánoce jedny z nejdůležitějších svátků v roce. Spojené jsou s mnoha tradicemi a zvyklostmi, a ...
Meruňkové kynuté knedlíky
Také vám ovocné knedlíky připomínají prázdniny? Zralé, voňavé ovoce, kterého je všude kolem nás plno. Knedlíky jsou hebou...
Kynuté těsto
Hodí se pro přípravu moučníků jako jsou buchty, koláče nebo třeba koblihy. Krásná vůně a nadýchaná struktura, to jsou hla...
Sekaná s medovou krustou
Mleté maso je pro svou snadnou zpracovatelnost u hospodyněk velmi oblíbené a dá se říct, že upečené v podobě šišky je kla...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Tvarohový věnec recept
Velikonoce jakožto svátky jara se neobejdou bez svých skvělých dobrot. Můžete si upéct například recept na sladké jidáše ...
Bramborový chléb
Když do těsta na chléb přidáte brambory, získá tím pečivo nejen lepší chuť , ale také hutnost. Bramborový chléb je opravd...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je netradiční příloha ke všem omáčkám. Je trochu jiný než klasický houskový, ale moc dobrý....
Domácí bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší. Pečenou kachnu nebo hus...
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše jsou tradičním velikonočním pečivem, na které zadělávaly těsto ve Škaredou středu už naše prababičky, ...
Bramborové knedlíky od babičky
Bramborové knedlíky od babičky, připravené k pečené huse nebo kachně, jsou prostě nenahraditelné. Milujeme je samozřejmě ...
Chlupaté knedlíky
Chlupaté knedlíky mohou s úspěchem nahradit klasické knedlíky bramborové. Vhodně totiž doplňují všechna pečená masa. Pro...
Bezlepkové přílohové knedlíky
Bezlepkové přílohové knedlíky plně nahradí klasické houskové knedlíky tam, kde vaříte bezlepkovou dietu. A nezaberou o ni...
Čevapčiči s kapustou
Čevapčiči s kapustou podáváme s bramborovou kaší a čerstvým salátem, třeba okurkovým. Vhodnou přílohou jsou i čerstvě uva...
Krůtí sekaná
Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí sekan...
Cibulový koláč z kynutého těsta
Cibulový koláč z kynutého těsta vám zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Můžete si koláč uložit i do mrazáku, ro...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Žahour
Žahour, neboli borůvková omáčka. Když uvaříte kynuté knedlíky bez náplně nebo třeba trhanec, borůvkovou omáčkou je pol...
Šípková omáčka 2
Šípková omáčka získala proslulost díky spisovateli Hrabalovi, ale svoje jméno si šípková omáčka a recept na ní vydobyla h...
Jahodová omáčka
Jahodová omáčka je božská na tvarohové kynuté knedlíky, ale i do koláčů, na dezerty nebo ke zmrzlině. Jahodová omáčka a j...
Pohlreich sekaná
Upéct chutnou sekanou může být někdy trochu oříšek, proto jsem se nechala inspirovat radami šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha ...
Langoše bez kynutí
Do klasického receptu na kynuté langošové těsto se přidávají kvasnice a brambory. Jak si ale poradit v situaci, kdy vás t...
Tvarohová náplň do buchet
Tradiční české buchty by měl alespoň jednou za život zkusit upéct každý. I když se může zdát, že je recept složitý, není ...
Řepánky
Řepánky jsou polozapomenuté kynuté buchty s mákem a cukrovou řepou. Řepánky se pekly zejména v oblastech, ve kterých se c...
Sekaná s dýní
Kombinace mletého masa a dýně je zajímavá a sekaná je vděčným pokrmem, na němž nejde skoro nic zkazit. Na podzim, kdy býv...
Trdelník staročeský
Vzhledem připomíná velkou kremroli a trdelník se již několik let těší velké oblibě. Kynuté těsto navinuté na válec je hit...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kynute sisky recepty