Barbecue marináda na grilování
Barbecue marináda na grilování (BBQ) je jedna z nejoblíbenějších. Můžete si ji připravit i doma, není to žádná velká věda...
Pikantní marináda s jablky
Marináda kombinuje pálivou chuť tabasca a chilli papriček se sladkou chutí medu a jablek. ¨Nejlépe se hodí pro nakládání ...
Top 5 receptů na poslední grilování
Poslední grilovačka?Prázdniny již skončily a všichni nastoupili do práce a děti do školky či školy. Naštěstí poměrně tepl...
Top marinády pro grilované vepřové maso
Úprava masa na grilu je v létě jednoduchý způsob, jak připravit výtečný oběd, večeři nebo pohostit společnost. Ugrilovat ...
Jogurtová marináda
Maso lze marinovat na mnoho různých způsobů. Tento recept nabízí ojedinělou jogurtovou marinádu, která dodá grilovanému m...
Marináda na krkovici
Proč vůbec maso před tepelnou úpravou předem nakládat? Marinováním povýšíte chuť masa na další level, a také zvýšíte jeho...
Marináda na krkovici
Marináda na krkovici nebo i na jiný druh masa, je důležitou součástí vašeho grilování nebo pečení. I na ní záleží jak bud...
Grilovací hit: BBQ omáčka podle Jamieho Olivera
Její chuť je sladkokyselá, barva načervenalá a díky ní si maso uchová šťavnatost. Barbecue omáčka je klasika, kterou znám...
Křehké a šťavnaté maso z grilu - poradíme vám jak na to…
Také z grilování si můžete udělat pořádný kulinářský zážitek. Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt. Aby vše dopa...
Medová marináda s česnekem
Medová marináda s česnekem se výtečně hodí třeba pro grilovaná kuřecí křídla. Nebo pro jiné maso, pode vašeho výběru....
Mořidlo s červeným vínem
Už jste zkoušeli mořit maso? Určitě to stojí za to, jelikož mořidlo dodá maso vynikající a nezaměnitelnou chuť. Obzvláště...
Brusinková omáčka s vínem
Brusinková omáčka s vínem je malým posunem v receptu, který se stal klasikou po celém světě. Brusinková omáčka a její rec...
Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády
S příchodem teplého počasí se mnozí z nás začnou připravovat na grilování. A právě při grilování bývá důležitou součástí...
Kluci v akci vyrazili na cesty. Jaké dobroty uvařili?
V pořadu Kluci v akci se Ondřej Slanina opět vydává na kulinářská putování za regionální potravinou a v nedávném díle zav...
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako p...
Cuketová polévka s parmazánem a bílým vínem
Další z velmi rychlých a delikátních cuketových receptů, který si zamilujete. Jemná krémová polévka s parmazánem a bílým ...
Rybízová omáčka s vínem
Rybízová omáčka s vínem se hodí jak ke sladkým jídlům, tak k masu, zejména zvěřině. Tento recept je považován za základní...
Marinování masa: tipy jak zajistit, aby byly steaky ještě chutnější
Maso připravené na grilu je speciální zážitek pro chuťové buňky, a když se použijí správné ingredience, zvýrazní se jeho ...
3 recepty na lákavé pochoutky, které vás zahřejí
Venku přituhuje a dokonce i ti nejotužilejší oblékají zimní bundy. Advent s sebou přinesl mrazy a sněhové přeháňky. My pr...
Mušle s bílým vínem a petrželkou
Mušle s bílým vínem a petrželkou mohou být neotřelým předkrmem. Nebo je můžeme připravit jako malé lehké jídlo pro poseze...
Dušené kuře s kapustou a bílým vínem
Dušené kuře s kapustou a bílým vínem je skvělé s houskovým knedlíkem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami, rýží nebo va...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Víte, jak pít správně víno?
Pijete rádi víno? Máte se tedy na co těšit! S koncem léta a začátkem podzimu, totiž přichází žně vinařů - vinobraní. Poku...
Top 3 jarní recepty od porotců soutěže Masterchef Česko…
Přinášíme výběr top tří jarních receptů od mistrů v kuchyni Radka Kašpárka, Přemka Forejta a Jana Punčocháře. Nechte se i...
Citronová omáčka s vínem
Citronová omáčka a tento recept se výborně hodí k rybě, hlavně pak k čím dál víc populárnějšímu lososu. Zkuste tento jedn...
Snadný grilovaný losos
Snadný grilovaný losos je kulinářská pochoutka, když použijete některou z uvedených marinád. Která to bude, záleží jen na...
Grilovaný steak (Carne Asada)
Grilovaný steak (Carne Asada) pochází z mexické kuchyně. Základem všeho je zde marináda. Je to tak skvělé maso, že ho bud...
Kapoun na víně
Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Česnekové kuře
Parádní česnekové kuře se hodí na stůl každý den v týdnu. Svojí nenáročností na přípravu a malým množstvím surovin vám př...
Kapr po staročesku
Kapr je v našich končinách velmi oblíbená ryba, a to nejen na Vánoce. Smažený kapr je klasika, ale velmi dobře chutná i p...
Těstoviny se smetanovou omáčkou a špenátem
Těstoviny se smetanovou omáčkou a špenátem milovníci italských těstovin jistě ocení. Jsou smetanové jemné a lehce pikantn...
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou může být slavnostní vánoční večeře trochu jinak než je obvyklé. Proč občas nevy...
Pikantní kuře v marinádě
Pikantní kuře v marinádě je bleskově připravená minutka, pouze si ji naložíte den předem. Jako přílohu doporučujeme hrano...
Smažené kuře po francouzsku
Smažené kuře po francouzsku je syté, takže jako přílohu doporučujeme čerstvé zeleninové saláty ze sezónní zeleniny. Dopor...
Domácí barbecue omáčka na žebírka
Jednoduchá marináda připomíná chuť oblíbených amerických bbq omáček. Je však vylepšená kouskem hořké čokolády....
Grilované kuřecí plátky v jogurtové marinádě
Kyselý jogurt v marinádě pomůže tomu, aby bylo maso křehké. Postačí k němu přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomá...
Sezamová kuřecí křidélka
Tato skvělá marináda na pečená kuřecí křidélka vás dostane. Jednoduché jídlo, se kterým nebudete chtít přestat....
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha bbq
Grilovací sezona se kvapem blíží a mnozí na ni již netrpělivě čekají. Nad ohněm připravené hamburgery a steaky sice nemaj...
Pálivá kuřecí křidélka
Pikantní kuřecí křidýlka skvěle chutnají například k pivu, ideálně podávané s domácím chlebem a nakládanými okurkami. Po ...
Teriyaki tempeh
Toto je zdaleka nejlepší recept na tempeh! Tempeh je vynikajícím doplňkem bílkovin do každého jídla. Myslíte si, že nemát...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno můžeme podávat například s bramborovými knedlíky a zelím. Nebo jen s opečenými bramborami....
Smažené kuře s bramborovou kaší
Marináda na křupavé a lehce pikantní kuře má jedinou, trochu neobvyklou ingredienci, a tou je podmáslí. Maso stačí naloži...
Marinovaná kuřecí prsa na grilu
Marinovaná kuřecí prsa na grilu jsou jemná a křehká. Přílohou mohou být třeba hranolky pečené nasucho v troubě a čerstvá ...
Grilovaný lososový špíz
Grilovaný lososový špíz je snadno a rychle připravené pohoštění při setkání s přáteli, je-li pěkné počasí, třeba na zahra...
Smažené marinované tofu
Smažené marinované tofu je výbornou náhradou klasického řízku. A určitě nejen pro vegetariány. Můžete ho podávat s bramb...
Marinované pikantní krůtí řízky
Marinované pikantní krůtí řízky třeba s bramborovým salátem. Nebo jen s čerstvě uvařenými bramborami politými rozpuštěným...
Pečený losos s brambory
Pečený losos s brambory a zelenými fazolkami připravíme velmi jednoduše v troubě v jednom pekáči. Pomocí doplňujícího koř...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Marinada s vinem recepty