Rybí polévka
...se sváteční atmosférou štědrovečerní večeře. Ryby se na vánoční tabuli tradičně objevují už od ... Prakticky se tak do polévky zužitkovávají zbytky ryby, které byste jinak vyhodili. Ačkoli se rybí...
Pečený losos na pomerančích
Pečený losos na pomerančích je skvělá varianta receptu na tuhle oblíbenou rybu. Přílohou mohou být brambory nebo dušená ...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
...jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními ... lze jak studeným kouřem, tak horkým. Na chuti ryby se také podepíše, jakým dřevem se udírna vytápí....
Marinování masa: tipy jak zajistit, aby byly steaky ještě chutnější
Maso připravené na grilu je speciální zážitek pro chuťové buňky, a když se použijí správné ingredience, zvýrazní se jeho ...
Pstruh na smetaně
Chutná, cenově i jinak dostupná sladkovodní ryba, to je oblíbený pstruh. Připravit se dá na mnoho způsobů, třeba na smeta...
Francouzské kuřecí řízky
Francouzské kuřecí řízky můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Jsou pikantní a pokud v receptu po...
Vepřová žebírka
Vepřová žebírka podáváme většinou jen s čerstvým chlebem a hořčicí. Ale klidně můžeme připravit jako přílohu salát z čers...
Proč ryby rozhodně patří na náš stůl?
...s velmi pozitivním vlivem na naše zdraví. Ryby jsou totiž jednou z důležitých součástí pestré a ... a nezanedbatelné množství bílkovin. Kromě toho ryby obsahují jód, draslík, selen, vitamíny skupiny B,...
Chcete jíst zdravě? Tak nezapomínejte na ryby.
...Už od pradávna jsou ryby součástí našeho jídelníčku. Ať už jsou to ty ... a mnohé další. Cennější pro naše zdraví jsou ale ryby mořské, protože obsahují kromě už jmenovaných ... nebo v uzavřené nádobě. Častěji asi kupujeme ryby zmražené. Dnes už kvalitně zamrazené ryby ... zachování kvality rybího masa. Můžeme koupit i ryby uzené nebo sušené. A všichni známe i rybí...
Smažená králičí stehna
Smažená králičí stehna jsou jemná a pikantní díky marinování. Můžeme k nim podávat bramborovou kaši nebo vařené brambor...
Minutka ze tří druhů masa
Minutka ze tří druhů masa bude opravdu hotová za pár minut. Počítejte ale se dvěma hodinami marinování navíc....
Pikantní maso s česnekem
Pikantní maso s česnekem je jako správná minutka připravené během chvíle. Jen si dopřejte čas na marinování. Podáváme ho...
Jak na ryby?
...rtuť a to v nemalém množství. Sladkovodní ryby jsou na tom o poznání lépe, avšak zakoupit si jí ... Jak poznám dobrou rybu? Při nákupu čerstvé ryby je dobré si všimnout hned několika věcí – kůže by ... A samozřejmě vůně by měla být přirozená. Zabití ryby Nejlépe je zabalit rybu do utěrky, aby neklouzala ... vodou. Filetování Seřízneme maso z boku ryby od hlavy směrem k ocasu. Získáme pak maso bez...
Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády
...hodin, nejlépe do druhého dne. Výjimku tvoří ryby, těm stačí 30 až 60 minut, a také zelenina tak...
Pálivá kuřecí křidélka
Pikantní kuřecí křidýlka skvěle chutnají například k pivu, ideálně podávané s domácím chlebem a nakládanými okurkami. Po ...
Tofu poke bowl
Velmi rychlé a vydatné salát. Připravte si doma japonský salát Poke. Obsahuje jemné tofu a cibuli marinované v lahodné zá...
Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Top večeře pro měsíc leden, které zahřejí i zasytí
...pokrm zasypeme čerstvým sýrem a můžeme podávat. Ryby Také vodní tvorové jako jsou ryby mají na ... efekt, proto se hodí i pro zimní období. Ryby můžeme dusit, péct i grilovat. V kombinaci s kari...
Marinády, grilovací omáčky a přelivy
Základním pilířem grilování jsou samozřejmě marinády. Marinování je nakládání masa do nálevu před grilováním, a to nejmén...
Barbecue marináda na grilování
Barbecue marináda na grilování (BBQ) je jedna z nejoblíbenějších. Můžete si ji připravit i doma, není to žádná velká věda...
Grilovaný steak (Carne Asada)
Grilovaný steak (Carne Asada) pochází z mexické kuchyně. Základem všeho je zde marináda. Je to tak skvělé maso, že ho bud...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křeh...
Grilování stylově
...vám z něj nevytékala šťáva, která dodá masu chuť. Ryby grilujte celé. Na trhu jsou k dostání i speciální...
Jak na voňavé grilování
...ve směsi s trochou oleje vložíme do grilované ryby). Vybereme správné maso, zeleninu, správnou...
Grilovaná kuřecí křídla Tandoori
Grilovaná kuřecí křídla Tandoori jsou pikantní a hodně populární jídlo. Příprava je jednoduchá a výsledek znamenitý. ...
Peruánské ceviche
...kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk, platýs nebo pangas....
Pstruh s bylinkami a česnekem
Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem....
Pstruh na bylinkách
Letní počasí přímo vybízí k návštěvě sádek nebo připravených rybníků, kde si můžete ulovit čerstvou rybu. Když už máte ul...
Pstruh na houbách
Příprava pstruha patří k těm nejjednodušším. Stačí ho jen očistit a vykuchat. Přinášíme delikátní recept na pstruha na ho...
Pikantní filet z tresky
Pikantní filet z tresky podávejte s hranolky či vařenými bramborami. Nebo s dušenou zeleninou případně čerstvým zeleninov...
Pražma v papilotě
Toto je to nejlepší co můžete s čerstvou rybou udělat. Stačí vám pár ingrediencí, které se dají také obměňovat a během tř...
Grilovaný pstruh
Grilovaný pstruh je jednoduché, rychlé a lehké jídlo. Pro grilovací sezónu na zahradě jako stvořené. Ale stejně tak nám b...
Fiskesuppe - krémová rybí polévka
Fiskesuppe je výtečná rybí polévka, která vás příjemně zahřeje v sychravém počasí. Tradiční severské jídlo pocházející z ...
Ceviche
...oblastech. Toto lahodné jídlo ze syrové ryby, citrusů, koriandru a zeleniny je harmonickou...
Ceviche
...oblastech. Toto lahodné jídlo ze syrové ryby, citrusů, koriandru a zeleniny je harmonickou...
Losos
Losos je jednou z nejoblíbenějších ryb. Jeho maso je jemné a šťavnaté, doplněné omáčkou se zelenými bylinkami podle vaší ...
Rybí polévka „Halászlé"
Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přináším...
Mořská štika na tymiánu
Mořská štika na tymiánu, podávaná třeba s bramborovou kaší a zeleným salátem, je lehký a rychlý oběd. Tento recept se ho...
Pečená treska s kořením
Pečená treska s kořením bude nejlepší s vařenými bramborami politými máslem. Přidejte salát z čerstvé zeleniny a budete m...
Grilovaný pstruh s koprem a citronem
...šťáva. Dno misek vytřeme olivovým olejem. Ryby očistíme, osušíme a jejich vnitřek osolíme a ... místo a zprudka grilujeme asi 3 minuty. Pak ryby přikryjeme a zvolna ještě asi 4 minuty grilujeme....
Pečený losos s parmezánem
...parmezánem je pochoutka, které nikdo, kdo má rád ryby, neodolá. Kombinace pečené ryby se strouhaným...
Pečený losos s citrónovým máslem
...lososa osolíme a opepříme. Okořeněné kousky ryby nyní položíme do předehřáté vymazané pánve kůží ... citronové plátky a položíme do něj opečené kousky ryby, tentokrát kůží nahoru.V troubě pak rybu pečeme...
Makrela na grilu
Když si dáme makrely včas marinovat, samotné grilování pak už moc našeho času nezabere. Makrela na grilu je skvělé a zdra...
Kapr pečený na kmíně
Kapr pečený na kmíně je taková malá generálka na kapra tradičně vánočního. Třeba to tentokrát ten klasický smažený v tro...
Kapr na roštu
Kapr na roštu voní po česneku a je velmi pikantní. Podáváme ho s dušenou zeleninou nebo s opečenými bramborami....
Pstruh po mlynářsku
Pstruh po mlynářsku bude chutnat s vařenými brambory politými máslem. Můžeme přidat i čerstvý zeleninový salát. Lehké die...
Mořská štika pečená v troubě
Mořská štika pečená v troubě je přesně to jídlo, které vaříme, když jsme příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a zbyte...
Treska s bylinkovým máslem
Treska s bylinkovým máslem je lehké, téměř dietní jídlo. Její příprava je velmi jednoduchá a času zabere pramálo. Příloho...
Kapr podle Petra Voka z Rožmberka
...recept na přípravu naší oblíbené sladkovodní ryby. Stačí vám jen pár nezbytných ingrediencí a...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Marinovaní ryby recepty