Marocká kořeněná kuřecí prsa na grilu
Marocká kořeněná kuřecí prsa na grilu budeme mít hotová během chvilky. Musíme si ale předem, nejlépe přes noc naložit mas...
Kuřecí směs se zeleninou a rýží
Kuřecí směs se zeleninou a rýží je pikantní a přitom lehké jídlo. Máme-li více druhů zeleniny, můžeme je do pokrmu klidně...
Indická kuchyně je prostě jedinečná
Indické pokrmy jsou čím dál tím oblíbenější a v dnešní době není problém si zajít na dobrý oběd nebo večeři do indické re...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Pikantní masová směs na topinky
Pikantní masová směs na topinky se nám bude hodit nejen jako malé pohoštění pro přátele k pivu či vínu. Může to být i dob...
Pikantní směs na topinky
Pikantní směs na topinky se hodí, když potřebujete rychlou večeři nebo pohoštění k posezení s přáteli. Je to rychlé a jed...
Lehce pikantní kuřecí směs
Lehce pikantní kuřecí směs můžete podávat s dušenou rýží. Nebo také s širokými i rýžovými nudlemi....
Kuchyně na míru – trendy v moderním designu
Kuchyně slouží a vždycky sloužily jako tepající srdce mnoha domácností. Není divu, obejme vás tam teplo, vůně a bezpečí. ...
Tři důvody, proč investovat do nákupu sektorové kuchyně
Ještě před několika lety se zdálo, že takzvané sektorové kuchyně jsou již minulostí. Většina lidí se při zařizování domác...
Citrusová směs na horký nápoj
Citrusová směs na horký nápoj se nám bude hodit hlavně v tom chladnějším období roku. Po procházce zimním městem nás krás...
Masová směs s bramborami a zeleninou
Masová směs s bramborami a zeleninou je upečená v jednom pekáči. Jednoduchý recept, čas pečení trochu delší, ale stojí to...
Mrkvová polévka se zázvorem
Kombinace sladké mrkve a ostřejšího zázvoru je zajímavá. Krásně barevná zeleninová polévka je přímo nabitá betakarotenem,...
Pusťte barvy do kuchyně! 6 tipů jak si s barvami v kuchyni vyhrát
Barvy do kuchyně bezesporu patří. I když si možná zakládáte na moderním a čistém designu vaší kuchyně, neměli byste zapom...
Barevná mexická kuchyně
Jakmile jednou ochutnáte originální mexickou kuchyni, už nikdy nebudete chtít přestat. Je velice návyková, hlavně milovní...
Rybí polévka
Tradiční rybí polévka nesmí na stole chybět v mnoha rodinách. Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás ...
Kuřecí Enchiladas
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání. Zapneme si troubu na 180°C. Na nep...
Croquembouche
Tradiční francouzský křupavý dezert, jeden z představitelů haute kuchyně z počátku 19. Století. Tradičně crocambushi slou...
Japonská kuchyně
Estetika na prvním místě Japonská kuchyně se vyznačuje svou lehkostí, jednoduchostí a okrasným způsobem servírování. Opra...
Návod, jak na výběr nové kuchyně
Plánujete rekonstrukci a chcete si zařídit novou kuchyni snů? Pro začátek je dobré mít představu o tom, co vlastně chcete...
Chili con carne
Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze ...
Skořicoví šneci
Tradiční švédský dezert nejen skvěle chutná, ale během jeho přípravy se díky skořici a kardamomu vaše kuchyně navíc promě...
Quacamole
Jedná se o tradiční pokrm mexické kuchyně z avokáda, který se dá servírovat mnoha způsoby. Nejčastěji se podává ve formě ...
Jedinečná francouzská kuchyně, co ochutnat?
Kuchyně s dlouholetou tradicíFrancouzská kuchyně patří mezi ty nejlepší na světě. Je rozmanitá, charakteristická je pro n...
Italská kuchyně
Italská kuchyně je velice pestrá, chutná a je považována za jednu z nejlepších na světě. Liší se podle regionů, kde najde...
Bramboráky
Placky z brambor se určitě dají považovat za stálici české kuchyně. A rozhodně to nemusí být jídlo chudé. Bramboráky se t...
Škvarkové placky
Křupavé a voňavé placky se škvarky jsou poklad staročeské kuchyně, který se naštěstí dochoval až do dnešních dob. Báječné...
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Slaný koláč s kozím sýrem a rajčaty
Quiche nebo také kiš je francouzský slaný koláč, který se dá připravit v mnoha variantách. V klidu může dostát i požadavk...
Kuřecí kung pao podle Pohlreicha
Velmi populární jídlo z asijské kuchyně, to je kuře kung pao, v němž se krásně prolínají pestré chutě a vůně. Co je na to...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Vaječná tlačenka
Tahle klasika studené kuchyně výborně chutná a zároveň řeší problém, co s vejci, která zbyla po Velikonocích. Tlačenka je...
Rajčatová omáčka sugo
Italská kuchyně se bez rajčatové omáčky téměř neobejde. Používá se při přípravě masových ragú, těstovin i jako omáčka na ...
Makronky
Makronky - slaďoučký, malinkatý sendvič, v podstatě jednohubka. Výborné ke kávě, čaji nebo jako dárek k různým příležitos...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou je kouzelná pochoutka z italské kuchyně. Základ je vždy stejný, polevy nebo ovocn...
Italská polévka s klobásou
Pro milovníky italské kuchyně přinášíme skvělou Italskou polévku s klobásou. Přes noc si namočíme fazole do studené vo...
Libanonský hovězí guláš
Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních resta...
Bramboračka
Bramboračka je jednou z notoricky známých a oblíbených polévek. S čerstvým chlebem je to výborná večeře. Hodí se i do veg...
Kapoun na víně
Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Čatní z rajčat a paprik
Čatní z rajčat a paprik je pikantní doplněk jídla původem z indické kuchyně. Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a hodí ...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je už vlastně klasika, mnozí ji pamatujeme již ze 70. let minulého století. Ale pořád je pro mnohé králov...
Vajíčkový salát
Vajíčkový salát patří do klasické české kuchyně. Je to výtečná pomazánka na chlebíčky nebo s čerstvým pečivem nahradí kl...
Chlebíček s mozzarellou a bazalkovým pestem
Chlebíček s mozzarellou a bazalkovým pestem přinese na váš stůj závan itálie a středomořské kuchyně....
Výborná gulášová polévka
Gulášová polévka patří ke klenotům kuchyně. Její chuť je nezaměnitelná....
Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami
Mezi oblíbená zeleninová jídla patří lečo. Vůně čerstvé zeleniny, bylinek a koření se budou linout z vaší kuchyně. Jedn...
Bramboráky plněné kuřecím masem
Každý kdo vejde do bytu a ucítí vůní bramboráku s kuřecím masem, zamíří do kuchyně. Ideální jako sobotní oběd nebo večeře...
Kuře Tandoori
Pokud patříte mezi milovníky indické kuchyně, rozhodně by jste měli vyzkoušet tento tradiční recept na pečené kuře. Kuře...
Sépiové špagety s krevetami a rajčaty
Pojďte ochutnat něco nového z italské kuchyně. Sépiové špagety vás okouzlí na první pohled svou sytě černou barvou, která...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Marocka kuchyne smes marakes recepty