Mořská štika pečená v troubě
Mořská štika pečená v troubě je přesně to jídlo, které vaříme, když jsme příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a zbyte...
Mořská štika zapečená s parmezánem
Mořská štika zapečená s parmezánem je nejlepší s bramborami. Mohou být vařené nebo pečené v troubě zároveň s rybou....
Tepelná úprava potravin
...součástí jídelníčku. Právě u masa je tepelná úprava velmi důležitá. Víme že každý způsob tepelného ... kulinářské hody. Právě u masa je tepelná úprava důležitá ale i z úplně jiného důvodu. Syrové maso...
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
Jablka jsou od pradávna vnímána jako mytické ovoce. Už od chvíle, kdy Adam okusil jablko ze zahrady poznání, se stala jab...
Mořská štika na tymiánu
Mořská štika na tymiánu, podávaná třeba s bramborovou kaší a zeleným salátem, je lehký a rychlý oběd. Tento recept se ho...
Mořská štika na zázvoru
Mořská štika na zázvoru je pikantní rybí jídlo připravené snadno a rychle v troubě. Můžeme místo štiky použít i jinou moř...
Mořská štika s jarní cibulkou
Mořská štika s jarní cibulkou bude výborná s vařenými bramborami. Rychlý a zdravý oběd....
Dieta podle krevních skupin
...sardinky, mořský jazyk, okoun říční, hejk, losos, štika, mečoun, jeseter a také mořské plody. Ze zeleniny ... řasy, mléčné výrobky, ananas, tuňák, makrela, mořská štika, hejk, sardinky, jeseter, měkkýši, štika,...
Sůl nad zlato: Proč se bez soli v kuchyni neobejdete a kolik existuje druhů?
...z roztoků slané vody. Tímto roztokem může být mořská voda (z níž se vyrábí mořská sůl), nebo voda, ... je dobrou univerzální kuchyňskou solí. 3 / Jemná mořská sůl Ať už je hrubá nebo jemná, rafinovaná nebo...
Bramborové pyré s brokolicí
...jako příloha třeba k rybám jako je losos, treska, mořská štika. Je jemné a recept je opravdu jednoduchý....
Baba Ganoush - lilková pomazánka
...Poslední rozdíl v přípravě může být tepelná úprava samotného lilku, ale věřte mi, už jsem vyzkoušela...
Klasický grilovaný steak
...se zeleninovými přílohami nebo saláty. Rychlá úprava kvalitního masa nám připraví gurmánský zážitek....
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...teď se jedly ryby – siven, lín, candát, sumec, štika, okoun a úhoř –, které se vyskytovaly v početných ... muž tehdejší doby. Byly to nadívaná štika s mandlovou nádivkou, takzvaný rissoles – mleté...
Chcete jíst zdravě? Tak nezapomínejte na ryby.
...mezi další nejoblíbenější patří pstruh, candát, štika, amur, siven, sumec a mnohé další. Cennější pro...
Domácí hranolky
...se dají smažit v tuku, o něco zdravější je jejich úprava v troubě. Hranolky se dají snadno připravit i...
Chřest pečený v troubě
...uvařit ho vypadá jako hračka, občas se tepelná úprava nepovede podle našich představ. Zkuste dát chřest...
Segedínská rybí polévka
Recept na segedínskou rybí polévky jsme vzali ze staré a osvědčené kuchařky, na kterou už dávno padal prach. Jedná se o j...
Proč ryby rozhodně patří na náš stůl?
...tučné ryby patří pstruh a kapr. Méně tučná je štika, candát, tilápie, treska. Ryby mořské jsou svými...
Tipy na zdravé vaření...
...spařit horkou vodou a poté vařit v nové. Tepelná úprava musí proběhnout minimálně 20 minut nejlépe s ... železa. Zachování vitamínů Nejzdravější tepelná úprava zeleniny je vaření v páře. Díky tomu se ze...
Rybí polévka „Halászlé"
Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přináším...
Zeleninový nákyp
Zeleninový nákyp je skvělé zeleninové jídlo. Nejlepší bude, když použijeme čerstvou sezónní zeleninu....
Jehněčí kapustové rolky - Low carb
Přinášíme další lahodný recept podle zásad Low carb. Lahodné jídlo a u toho hubnout? Ano je to reálné, důležité je správn...
Top 10 zeleninových jídel
...listová, košťálová atd., existuje také zelenina mořská, což jsou upravené mořské řasy, jako Aonori nebo...
Těsto na pizzu
...Pizzu dáme ještě na 10 minut do trouby. Mořská pizza Suroviny: 2 krabičky oček, 10 dkg...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno můžeme podávat například s bramborovými knedlíky a zelím. Nebo jen s opečenými bramborami....
Smažené kuřecí řízky s pikantní omáčkou
Smažené kuřecí řízky s pikantní omáčkou jsou zase trochu jiné řízky, než na jaké jsme zvyklí. Když je zkusíte, zjistíte...
Grilované krevety
Dopřejte si lahodné grilované krevety, které budete mít připravené během chvíle. Krevety omyjte studenou vodou a poku...
Roastbeef rostbíf
Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné. V ideálních podmínkách je dobré připravit ma...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Bezlepkové gnocchi
Bezlepkové gnocchi jsou výborné zapečené se sýrem. Můžete použít jakýkoliv sýr, který máte v oblibě. Zapečené gnocchi v...
Kukuřičné nočky bez lepku
Kukuřičné nočky bez lepku se nám budou výborně hodit jako zavářka do masových vývarů nebo zeleninových polévek. Z kukuřič...
Koprová polévka bez lepku
Koprová polévka bez lepku je sytá a voňavá. Z čerstvého kopru je nejlepší, ale mimo sezónu můžeme použít i sušený nebo ko...
Smažené vepřové řízky bez lepku
Smažené vepřové řízky bez lepku chutnají báječně. Přílohou bývá většinou bramborová kaše, vařené brambory nebo bramborový...
Svěží bylinková zálivka
Zeleninové saláty máme rádi všichni. Proč si nevyzkoušet novou, svěží zálivku? ...
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná poch...
Ovocné knedlíky bez lepku
Pro ovocné knedlíky bez lepku si vybereme své oblíbené ovoce. Kromě rozpuštěného másla a cukru, můžeme hotové knedlíky po...
Lahodné zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy vám zpříjemní večer. Příprava je rychlá a ocení je děti i dospělí. Udělejte si k nim dip ze zakysané sm...
Vepřové kotlety zapečené se sýrem
Vepřové kotlety zapečené se sýrem podáváme s vařenými brambory nebo hranolky. Místo smetany můžeme použít plnotučné mléko...
Vepřová játra na grilu
Vepřová játra na grilu podáváme s pečenými brambory, nebo s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou. Místo tatarské omá...
Rychlá sýrová polévka
Rychlá sýrová polévka je sytá a voňavá. Můžeme ji doplnit opečenými chlebovými krutony....
Hrášek se žampiony
Hrášek se žampiony je netradiční příloha k jídlu. Můžeme ji použít třeba k pečené drůbeži nebo k vařenému uzenému masu....
Klobásky v bramborovém těstě
Klobásky v bramborovém těstě jsou českou variantou původního švýcarského jídla. Pokud k nim budete podávat dušené pikantn...
Vepřová žebírka
Vepřová žebírka podáváme většinou jen s čerstvým chlebem a hořčicí. Ale klidně můžeme připravit jako přílohu salát z čers...
Bramborové těsto
Bramborové těsto můžeme použít na knedlíky slané i sladké, nebo na bramborové placky. Je jednoduché a zvládne ho úplně ka...
Kuře pečené trochu jinak
Toto kuře pečené trochu jinak je připravené s jogurtovou směsí. Je krásně křupavé a pikantní, a můžeme ho podávat třeba ...
Cibulačka
Cibulačka se sýrem je polévka, se kterou můžete klidně začít nový den po náročné noci. Udělá vám rozhodně dobře. Druh sýr...
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami je oblíbený pokrm milovníků sladkých jídel. A určitě jsou to nejen děti, ale i mnozí dospělí....
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka z pivního sýra je pikantní a hodně oblíbená. Namažeme ji na plátky veky nebo na opečený chléb a navrch p...
Jarní brokolicový salát
Jarní brokolicový salát chutná s čerstvým pečivem nebo nasucho opečenou topinkou. Můžete ho podávat jako lehkou a zdravou...
Pikantní omáčka ke grilovaným masům
Pikantní omáčka ke grilovaným masům se bude hodit, protože grilovací sezóna je na spadnutí. Kromě toho že je pikantní,von...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Mořská štika úprava recepty