Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Pozor na výběr octa
Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Mohou mít totiž na chuť a kvalitu jídel ...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Vyznejte se v různých druzích octa a v kuchyni je používejte odvážně
Víte, že ocet je jedna z nejstarších dochucovacích přísad? Ocet se vyrábí kvašeným octovým procesem, při kterém se mění a...
Cibule - královna naší kuchyně
...cibuli hodně používáme do salátů, při výrobě utopenců, nebo jen tak jako zeleninovou přílohu k tlačence...
Kniha Staropražská kuchařka – klasické recepty ze staré Prahy
...A to konec 19. století znamenal příchod utopenců nebo třeba řízků v trojobale! Většina...
Pikantní marináda s jablky
Marináda kombinuje pálivou chuť tabasca a chilli papriček se sladkou chutí medu a jablek. ¨Nejlépe se hodí pro nakládání ...
Top 5 receptů na mořidla divočiny nebo svíčkové
Nakládání divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, ale jakmile to jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinak. Mas...
Marinování masa: tipy jak zajistit, aby byly steaky ještě chutnější
Maso připravené na grilu je speciální zážitek pro chuťové buňky, a když se použijí správné ingredience, zvýrazní se jeho ...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Nakládaný zelný salát
Nakládaný zelný salát nám vydrží v ledničce i týden. Je to pikantní příloha třeba k masu, ale hlavně vitamínová bomba, kt...
Pečené vepřové koleno
...zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této české specialitě jen málokdo. Nejlépe...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
Způsob, jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními silami, jimiž byli vystaveni o mnoho víc než my,...
Speciální kuchařské techniky, které snadno a rychle ovládnete
...i palačinky, ovoce, dezerty a také poněkud překvapivě káva. Alkohol by měl mít před flambováním teplotu ... Macerování Macerování, z poněkud nepřekvapivě francouzského „maceré“, znamená vlastně nakládání...
Pečené koleno podle Pohlreicha
...tento recept na vepřové koleno pečené na černém pivě si určitě oblíbíte...
Pomalu vařený irský guláš
...vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Nakládani utopenců v pivě recepty