Rybí polévka
...se sváteční atmosférou štědrovečerní večeře. Ryby se na vánoční tabuli tradičně objevují už od ... Prakticky se tak do polévky zužitkovávají zbytky ryby, které byste jinak vyhodili. Ačkoli se rybí...
Pečený losos na pomerančích
Pečený losos na pomerančích je skvělá varianta receptu na tuhle oblíbenou rybu. Přílohou mohou být brambory nebo dušená ...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
...jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními ... lze jak studeným kouřem, tak horkým. Na chuti ryby se také podepíše, jakým dřevem se udírna vytápí....
Proč ryby rozhodně patří na náš stůl?
...s velmi pozitivním vlivem na naše zdraví. Ryby jsou totiž jednou z důležitých součástí pestré a ... a nezanedbatelné množství bílkovin. Kromě toho ryby obsahují jód, draslík, selen, vitamíny skupiny B,...
Pstruh na smetaně
Chutná, cenově i jinak dostupná sladkovodní ryba, to je oblíbený pstruh. Připravit se dá na mnoho způsobů, třeba na smeta...
Karamel
...týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a...
Bábovka
Výborná bábovka, kterou může upéct každý. Rozklepněte vejce a vaječné žloutky oddělte od bílků. Smíchejte všechny práško...
Chcete jíst zdravě? Tak nezapomínejte na ryby.
...Už od pradávna jsou ryby součástí našeho jídelníčku. Ať už jsou to ty ... a mnohé další. Cennější pro naše zdraví jsou ale ryby mořské, protože obsahují kromě už jmenovaných ... nebo v uzavřené nádobě. Častěji asi kupujeme ryby zmražené. Dnes už kvalitně zamrazené ryby ... zachování kvality rybího masa. Můžeme koupit i ryby uzené nebo sušené. A všichni známe i rybí...
Jak na ryby?
...rtuť a to v nemalém množství. Sladkovodní ryby jsou na tom o poznání lépe, avšak zakoupit si jí ... Jak poznám dobrou rybu? Při nákupu čerstvé ryby je dobré si všimnout hned několika věcí – kůže by ... A samozřejmě vůně by měla být přirozená. Zabití ryby Nejlépe je zabalit rybu do utěrky, aby neklouzala ... vodou. Filetování Seřízneme maso z boku ryby od hlavy směrem k ocasu. Získáme pak maso bez...
Jedinečná mexická rýže
...A zatímco rýže hnědne, tak se přidá česnek na ochucení. Jakmile začnou rýžová semínka hnědnout, tak se...
Lesklé vláčné perníčky
Perníčky mají své místo v české kuchyni. Po upečení se vláčné perníčky mohou zdobit polevou. Používají i jako ozdoby na s...
Bylinkový ocet
...jistě naleznou své uplatnění. Můžete je použít k ochucení zeleninových salátů či k přípravě domácí majonézy...
Koření a jeho použití v kuchyni
...– Dává se zejména do polévek, marinád, paštik, na ryby, do těžkých jídel, salátů, omáček. Ve staročeské ... pečiva. Chilli – Používají se velmi obezřetně na ochucení masa, zeleniny, salátů, ryb a drůbeže. V dnešní...
Bylinky a jejich využití v kuchyni
...ochucejeme vepřové, jehněčí maso, drubež, ryby a přidáváme do omáček a do těstovin. Libeček ... chuť a intenzivní vůni. Používá se hlavně k ochucení tučnějšího masa, které se tak tímto stane...
Grilované kuřecí plátky v jogurtové marinádě
...přidat olej, který zabraňuje vysušování a pomáhá ochucení masa. Doporučujeme směs dochutit solí a bylinkami...
Avokádový dresing na salát
...z avokáda překvapí chutí. Skvěle se hodí k ochucení nejrůznějších druhů salátů, ale také jako dip,...
Svařené víno
...ovocem, připravte si jej s džusem, ovocem. K ochucení slouží také ovocný čaj s různými příchutěmi....
Šalvěj v naší kuchyni
...V kombinaci s jinými bylinkami je vynikající na ochucení sýrů, salátů, používá se do omáček, při výrobě ... je vynikající k ovonění vermutů, dezertních vín a ochucení dezertů, lístky totiž mají jemně ananasovou vůni...
Top 10 těstovinových jídel
...většinou z pšenice, pitné vody a přísad k ochucení či obarvení. Máme těstoviny vaječné a bezvaječné,...
Peruánské ceviche
...kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk, platýs nebo pangas....
Pstruh s bylinkami a česnekem
Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem....
Pstruh na bylinkách
Letní počasí přímo vybízí k návštěvě sádek nebo připravených rybníků, kde si můžete ulovit čerstvou rybu. Když už máte ul...
Javorový sirup, delikatesa dovezená z Ameriky
...se nejčastěji používá na lívance, vafle, ale i na ochucení různých kaší, bílého jogurtu, vynikající je do...
Na co všechno se dá použít citrón
...podíváme na zajímavé způsoby, jak využít citrón. Ochucení jídla Citrón si nejčastěji spojíme s nějakým...
Pstruh na houbách
Příprava pstruha patří k těm nejjednodušším. Stačí ho jen očistit a vykuchat. Přinášíme delikátní recept na pstruha na ho...
Pikantní filet z tresky
Pikantní filet z tresky podávejte s hranolky či vařenými bramborami. Nebo s dušenou zeleninou případně čerstvým zeleninov...
Pražma v papilotě
Toto je to nejlepší co můžete s čerstvou rybou udělat. Stačí vám pár ingrediencí, které se dají také obměňovat a během tř...
Grilovaný pstruh
Grilovaný pstruh je jednoduché, rychlé a lehké jídlo. Pro grilovací sezónu na zahradě jako stvořené. Ale stejně tak nám b...
Fiskesuppe - krémová rybí polévka
Fiskesuppe je výtečná rybí polévka, která vás příjemně zahřeje v sychravém počasí. Tradiční severské jídlo pocházející z ...
Ceviche
...oblastech. Toto lahodné jídlo ze syrové ryby, citrusů, koriandru a zeleniny je harmonickou...
Ceviche
...oblastech. Toto lahodné jídlo ze syrové ryby, citrusů, koriandru a zeleniny je harmonickou...
Losos
Losos je jednou z nejoblíbenějších ryb. Jeho maso je jemné a šťavnaté, doplněné omáčkou se zelenými bylinkami podle vaší ...
Rybí polévka „Halászlé"
Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přináším...
Mořská štika na tymiánu
Mořská štika na tymiánu, podávaná třeba s bramborovou kaší a zeleným salátem, je lehký a rychlý oběd. Tento recept se ho...
Pečená treska s kořením
Pečená treska s kořením bude nejlepší s vařenými bramborami politými máslem. Přidejte salát z čerstvé zeleniny a budete m...
Grilovaný pstruh s koprem a citronem
...šťáva. Dno misek vytřeme olivovým olejem. Ryby očistíme, osušíme a jejich vnitřek osolíme a ... místo a zprudka grilujeme asi 3 minuty. Pak ryby přikryjeme a zvolna ještě asi 4 minuty grilujeme....
Pečený losos s parmezánem
...parmezánem je pochoutka, které nikdo, kdo má rád ryby, neodolá. Kombinace pečené ryby se strouhaným...
Pečený losos s citrónovým máslem
...lososa osolíme a opepříme. Okořeněné kousky ryby nyní položíme do předehřáté vymazané pánve kůží ... citronové plátky a položíme do něj opečené kousky ryby, tentokrát kůží nahoru.V troubě pak rybu pečeme...
Makrela na grilu
Když si dáme makrely včas marinovat, samotné grilování pak už moc našeho času nezabere. Makrela na grilu je skvělé a zdra...
Kapr pečený na kmíně
Kapr pečený na kmíně je taková malá generálka na kapra tradičně vánočního. Třeba to tentokrát ten klasický smažený v tro...
Kapr na roštu
Kapr na roštu voní po česneku a je velmi pikantní. Podáváme ho s dušenou zeleninou nebo s opečenými bramborami....
Pstruh po mlynářsku
Pstruh po mlynářsku bude chutnat s vařenými brambory politými máslem. Můžeme přidat i čerstvý zeleninový salát. Lehké die...
Mořská štika pečená v troubě
Mořská štika pečená v troubě je přesně to jídlo, které vaříme, když jsme příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a zbyte...
Treska s bylinkovým máslem
Treska s bylinkovým máslem je lehké, téměř dietní jídlo. Její příprava je velmi jednoduchá a času zabere pramálo. Příloho...
Kapr podle Petra Voka z Rožmberka
...recept na přípravu naší oblíbené sladkovodní ryby. Stačí vám jen pár nezbytných ingrediencí a...
Pražma na citrónovej omáčke s olivami
...soľou a korením a rybu necháme uvariť. www.rybyspeciality.sk/morske-ryby/prazma-kralovska/...
Marinovaný pstruh na grilu
Marinovaný pstruh na grilu je snadné a rychlé jídlo. Přidejte k němu pár pečených brambor nebo zeleninový salát....
Pikantní kapr
Pikantní kapr chutná zase trochu jinak než ten klasický smažený. Proč bychom si ho pro změnu nepřipravili i na štědroveč...
Rybí polévka bujabéza
Vyzkoušejte tuto tradiční francouzskou rybí polévku s vůní pomeranče. Tato tradiční vánoční polévka bude dominovat vaší š...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Ochucení ryby recepty