Rybízový džem
Rybíz je velmi zdravý a chutný. V kuchyni má mnoho využití. Můžeme si udělat rybízovou šťávu, džem nebo upéct rybízový ko...
Letní krupicová kaše s ovocným přelivem
Rychlá odpolední svačinka nebo večeře, kterou ocení zejména děti. Ideální prázdninové jídlo. Můžeme ji servírovat ve s...
Červený Jetel – léčivý dar z našich luk..
Nejen pro čmeláky a motýly, ale také pro nás lidi je Jetel výtečnou potravou. Jetel má zároveň léčivé vlastnosti, které o...
Dieta podle krevních skupin
...jsou pro ně vhodné ryby, jako treska, makrela, okounek, halibut, pstruh duhový, sleď, sardinky, mořský ... jazyk, okoun říční, hejk, losos, štika, mečoun, jeseter a také...
Těstoviny s domácím pestem ze sušených rajčat
Perfektní jídlo, které vás zachrání, když nemáte čas postávat u plotny. Doplnit ho můžete svým oblíbeným salátem. Dokonal...
Středomořský cizrnový salát
Tento salát se skvělé hodí jako svačina, lehký oběd či večeře. Je velmi nenáročný na přípravu a do jarních dní jako stvoř...
Angreštové čatní
Bobulky angreštu dozrávají v časném létě a ovoce je to vskutku velmi dobře využitelné. Bílý angrešt je velmi osvěžující, ...
Chcete jíst zdravě? Tak nezapomínejte na ryby.
...je nejoblíbenější losos, platýs, mořský okoun, treska, makrela, tuňák atd. Pro přípravu jídla...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...se jedly ryby – siven, lín, candát, sumec, štika, okoun a úhoř –, které se vyskytovaly v početných...
Salát s rajčaty a melounem
Recept na tento svěží, snadný a lehký salát jsem našla na jednom zahraničním serveru a hned se stal mým oblíbeným letním ...
Rybízový koláč s tvarohem
Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybí...
Ochucený ocet
V teplých měsících dozrávájí na zahradě poklady. Můžeme si udělat ochucený ocet na salát....
Vyznejte se v různých druzích octa a v kuchyni je používejte odvážně
Víte, že ocet je jedna z nejstarších dochucovacích přísad? Ocet se vyrábí kvašeným octovým procesem, při kterém se mění a...
O jídle s Jiřím Vaňkem
Tentokrát jsme se sešli na rozhovor o jídle s Jiřím Vaňkem scenáristou, spisovatelem a muzikantem v jedné osobě. Psal scé...
Rybízovo-meruňkový letní koláč
Na svačinu, ke kávě nebo čaji se hodí ovocný koláč. Čerstvé ovoce ze zahrádky nebo z trhu nás přímo vybízí upéct něco d...
Grilovaný kuřecí salát se sezónním ovocem
V případě, že rádi grilujete, rozhodně byste neměli toto léto opomenout zakusit klasiku v podobě salátu s na jazyku se ro...
Rychlá rybízová bublanina
Rychlá rybízová bublanina je velmi jednoduchý moučník. Kromě rybízu můžeme použít úplně jiné drobnější ovoce. Nejlépe sam...
Degustační charitativní večeře v Café AdAstra s Filipem Sajlerem
Chtěli bychom se s vámi podělit o zajímavý gurmánský zážitek ze začátku června. Byli jsme na Charitativní degustační veče...
Jak na salát?
Tento článek je určen pro začátečníky v kuchyni, kteří se chystají na přípravu salátu a neví jak na to. Možná si řeknete,...
Nakládané ředkvičky
Pokud jste milovníci sladkokyselých chutí vyzkoušejte si doma naložit sezónní ředkvičky. Skvěle se hodí například do salá...
Aperol spritz
Koktejl, který chutná jako léto v Itálii, se nemusí pít jen tehdy, když je venku horko. Základem drinku, který se v Evrop...
Minutky z vepřového masa
Minutky z vepřového masa lze připravit mnoha různými způsoby. Záleží na koření a ostatních ingrediencích. ...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
Ztrácíte se v zvláštních vinařských pojmech, které zní jako v nějaké cizí řeči? Co vlastně říká číšník, když vám nabízí b...
Jak na imunitu našich dětí?
Podzim na krku a nudle u nosuJakmile přijde podzim, začne foukat vítr, počasí je jak na houpačce a naši nejmenší to odnes...
Angreštový koláč
Dříve patřil k velmi oblíbeným letním moučníkům a své fandy má i dnes. Angreštu je hned několik druhů a ten bílý se hodí ...
Dětský punč
Tento punč se hodí k zimnímu období, zejména k době adventu a Vánoc. Nealkoholická varianta tradičního punče potěší nejen...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Muffiny s červeným rybízem
Ovocné muffiny jsou snadný dezert, který můžete podávat ke kávě, jako snídani nebo svačinu. Červený rybíz dodá sladkému m...
Lehký smetanový dresink s koprem
Lehký smetanový dresink s koprem se obejde bez majonézy, takže je krásně odlehčený. K masu i k zelenině....
Vajíčkový salát se zeleninou
Vajíčkový salát se zeleninou je obměnou mnoha jiných receptů na oblíbený salát. Je krásně barevný a má spoustu vitamínů....
Smoothie pro posílení imunity
Smoothie pro posílení imunity je plné vitamínů a našemu organizmu prospěje. Navíc báječně chutná....
Zeleninový salát s naloženým sýrem
Zeleninový salát s naloženým sýrem je další z variant skvělých zeleninových salátů, které jsou tak oblíbené hlavně v létě...
Creme Brulee s letním ovocem
Creme Brulee s letním ovocem je vynikající lahodný smetanový moučník ke kávě. Creme Brulee je v překladu z francouzštiny ...
Letní chlebový zákusek s ovocem
Letní chlebový zákusek s ovocem je jednoduchý moučník ke svačině. Připravíte ho bez pečení, jen potřebujete spoustu letní...
Španělská tortilla s cuketou
Španělská tortilla s cuketou je lehké zeleninové jídlo, které se hodí do letního počasí. Máte-li čerstvé zelené bylinky, ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Okoun cerveny recepty