Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není ...
Pomalu pečená jehněčí plec
Pomalu pečená jehněčí plec je sice trochu náročnější na náš čas, ale jemné a měkké maso nám to bohatě vynahradí.Jako příl...
Druhy skopového a jehněčího masa
Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České republice příliš oblíbené. V posledních letech ...
Dieta podle krevních skupin
V roce 1996 přišel Dr. Peter J. D'Adamo s teorií, že je dobré stravovat se podle své krevní skupiny. Od té doby tuto diet...
Řecké pečené jehněčí s novými brambory
Řecké pečené jehněčí s novými brambory je rychlá a jednoduše připravená pečeně. Jehněčí maso je zdrojem kvalitních bílkov...
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme...
Jehněčí hamburgery s omáčkou tzatziki
Jehněčí hamburgery s omáčkou tzatziki si ugrilujeme doma nebo na zahradním grilu při posezení s přáteli. Toto svěží a ch...
Dieta a stravování podle krevních skupin – zatracovaná alternativa?
Víte, jakou máte krevní skupinu? Ne? V tom případě zajděte na nejbližší transfuzní stanici nebo požádejte o zjištění vaše...
Tipy na zdravé jídlo k posezení s přáteli
Pořádáte večer párty nebo jste jen pozvala pár kamarádů a nechcete si kazit jídelníček chipsy a popcornem? Pak můžete zvo...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křeh...
Pečené jehněčí s gratinovanými brambory
Pečené jehněčí s gratinovanými brambory a s kaštany je báječné a syté vyloženě zimní jídlo. Už pohled na něj člověka zahř...
Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou
Jehněčí kotlety prošpikujeme snítky rozmarýnu a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme. Kotlety...
Velikonoční nádivka – recept
Velikonoční nádivka je tradičním pokrmem neodmyslitelně spjatým s tímto obdobím. Kde se na českých talířích vlastně velik...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná poch...
Grilované jehněčí kotlety s provensálským kořením
Grilované jehněčí kotlety s provensálským kořením nabízí neuvěřitelnou chuť vytvořenou spojením česneku, hořčice a bylin...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
V minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu domácích uzenin, ovšem takové doby jsou, bohužel, dávn...
Nejlepší fastfoody v ČR
Leckdo se nad tímto druhem stravování ušklíbá, ale i pořádný a poctivý fastfood může být skvělým gurmánským zážitkem. Jak...
Vepřová kýta v zeleninové omáčce
Vepřová kýta v zeleninové omáčce bude výborná s jakoukoliv přílohou. Ať jsou to vařené brambory, rýže nebo třeba noky....
Vepřová kýta
Vepřová kýta se v naší kuchyni objevuje poměrně často. Existuje totiž spousta receptů, podle kterých ji, pokaždé jinak, m...
Hovězí zadní kýta
Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
Plátek telecího masa zabalený v trojobale, osmažený na přepuštěném másle či sádle, to je tradiční rakouský pokrm, známý p...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Vepřová kýta ořech
Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto rece...
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...
Jehněčí na jehle
Jehněčí na jehle můžete grilovat na zahradě, ale také doma. Maso je jemné a je to opravdu pochoutka. Přílohou mohou být ...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Pečená krůtí stehna
Pečená krůtí stehna servírujte třeba s opečenými bramborami. Výborná budou i s bramborovou kaší a se zeleninovými salá...
Pečená zelenina s cizrnou, quinoa pestem
Pečená zelenina s cizrnou a pestem je plná bílkovin a výborně chutná. Toto vegetariánské jídlo je velmi zdravé a neuškod...
Pečená kachna
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. ...
Pečená husa
Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než...
Pečená kachna
Pečená kachna je lahůdka, musíme si ale dát s její přípravou na čas. Důležitá je doba pečení a ta bývá kolem 4 až 5 hodin...
Povidla pečená v troubě
Povidla pečená v troubě se doma hodí vždycky. Třeba na povidlové buchty, nebo babiččin trhanec politý teplými povidly....
Pečená krkovice
Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se...
Pečená vepřová plec s červenou řepou
Pečená vepřová plec s červenou řepou je dobrý tip na oběd nebo večeři. Předehřejeme si troubu....
Pečená prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou
Pečená prsíčka na česneku s bramborami a jarní cibulkou je lehké a dobré jídlo. ...
Telecí roláda pečená v alobalu
Telecí roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší. Koření a bylinky do náplně můžeme obměňovat podle ...
Vepřová krkovice pečená na zelenině
Vepřová krkovice pečená na zelenině bude nejvíce chutnat s bramborem. Pozor, v tomto receptu nepoužíváme kmín, jak je u ...
Pečená krkovička se sýrem
Pečená krkovička se sýrem a cibulí je křehká a voňavá. Přílohou mohou být třeba brambory, pečené nebo vařené....
Mořská štika pečená v troubě
Mořská štika pečená v troubě je přesně to jídlo, které vaříme, když jsme příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a zbyte...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Pečená treska s rajčaty
Pečená treska s rajčaty bude nejlepší s pečenými brambory. Nebo s hranolky....
Vepřová krkovice pečená v alobalu
Vepřová krkovice pečená v alobalu společně s brambory je výtečné jídlo připravené bez zbytečného nádobí. Maso v alobalu z...
Pečená jablka
Pečená jablka s ořechy jsou jednoduchým moučníkem který zvládne i nezkušený kuchař. ...
Pečená vepřová krkovička vcelku
Pečená vepřová krkovička vcelku je šťavnatá a upečené maso je báječně měkké. Doplnit ji můžete třeba klasicky zelím a kn...
Pečená kotleta v troubě
Pečená kotleta v troubě s bramborovým knedlíkem a se zelím. Nebo s jemnou bramborovou kaší a kyselou okurkou. Můžete si v...
Pečená husí stehna
Pečená husí stehna můžeme podávat klasicky se zelím a knedlíky. Také jsou ale výtečná třeba s opečenou bramborovou kaší....
Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu
Krůtí prsa pečená se zeleninou v alobalu jsou docela dietní. A když k nim přidáte vařené brambory nebo kaši, určitě si po...
Pečená treska s kořením
Pečená treska s kořením bude nejlepší s vařenými bramborami politými máslem. Přidejte salát z čerstvé zeleniny a budete m...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Pečena jehneci kyta recepty