Hovězí roštěná
Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový kned...
Roštěná z vepřového masa
Roštěná z vepřového masa je připravená z vepřové kýty. S dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem je dobrou variantou, kdy...
Zajímavosti o hořčici. Jak ji připravovala Magdalena Dobromila Rettigová?
Pasta z hořčičných semínek je po celém světě velmi populárním dochucovadlem a v České republice se jí sní přibližně dva k...
Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci
Dnes přinášíme rozhovor s Filipem Sajlerem, kterého pravděpodobně znáte z kulinářského pořadu Kluci v akci. Filip je neje...
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, ...
Nedělní roštěná
Nedělní roštěná rozhodně uspokojí vaše chuťové pohárky vrchovatě. Tenhle lahodný šťavnatý pokrm všechny jistě nadchne. ...
Vepřové kotlety se zelenou hořčicí
Vepřové kotlety se zelenou hořčicí budou skvěle chutnat hlavně díky výjimečně pikantní chuti hořčice. Tato exotická bylin...
Hořčice, jedno z nejoblíbenějších dochucovadel na světě. Jak ji vyrobit doma?
Jemná, pikantní, nasládlá... Druhů hořčice je mnoho a dochucují se s ní teplé i studené pokrmy. Pro vylepšení chuti se po...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Hovězí na hořčici
Hovězí na hořčici podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso v...
Celerový salát s hořčicí
Celerový salát s hořčicí můžete použít jako pomazánku na chlebíčky, ale i jako přílohu. ...
Pečená treska s hořčicí
Pečená treska s hořčicí je jemná a pikantní, a třeba s čerstvě uvařenými bramborami bude chutnat výborně. Také třeba s du...
Už jste vyzkoušeli domácí majonézu?
Majonézu seženeme v každém obchodě a hned několik druhů. Některé jsou chutnější, jiné až nepoživatelné. Zkuste svou vlast...
3 tipy, jak zužitkovat velikonoční vajíčka natvrdo
Velikonoce jsou za námi a v některých domácnostech zbyla kromě jarní výzdoby i koleda v podobě spousty vařených vajec. Př...
Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Červené hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou tužší, je při tepelné úpravě potíž. Tento problém vyřeš...
Hovězí roštěná
Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se...
Grilovaná roštěná se zelným salátem
Grilovanou roštěnou se zelným salátem podávejte třeba s hranolky. Salát z kysaného zelí je k ní vynikající....
Top jarní saláty pro zdraví i očistu těla
Světla i tepla venku přibývá a organismus už není třeba dopovat tak hutnými a vydatnými pokrmy jako v zimě. Na řadě je od...
Jak uvařit kroupy
V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovinám, ze kterých vařily už naše prababičky. Většinou j...
Cuketová hořčice
Cuketovou hořčici používáme ke všem druhům hotvého masa, nebo při vaření. Prostě všude tam, kde bychom použili jakoukoliv...
Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa můžeme podávat s rýží nebo s vařenými brambory. Kdo je na dietě, může si k nim dát čerstvý zeleni...
Pikantní hlebová smaženka
Pikantní chlebová smaženka potřená hořčicí a obložená nakládanou kapií, cibulí nebo kyselou okurkou. Pikantní chuťovka k ...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Jak na salát?
Tento článek je určen pro začátečníky v kuchyni, kteří se chystají na přípravu salátu a neví jak na to. Možná si řeknete,...
Vepřová roláda
Vepřová roláda bude výborná s jakkoliv upravenými brambory. Třeba bramborová kaše by mohla být výtečná....
Pečený roastbeef
Tradiční způsob úpravy hovězího masa, který je charakteristický pro anglickou kuchyni. Používá se k ní nízký roštěnec, kt...
Hořčičný dip
Hořčičný dip je velmi dobrá náhrada za obyčejnou hořčici. Není tak agresivní a hodí se ke všem masům ať už na grilu nebo ...
Pečené vepřové koleno
Vepřové koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této čes...
Zelná omeleta s cuketou
Zelná omeleta s cuketou potřená pikantním dipem nebo hořčicí a obložená sýrem, zeleninou nebo šunkou, to může být velmi ...
Pečená vepřová panenka
Pečená vepřová panenka je pikantní a křehké maso, které můžeme podávat třeba s bramborovou kaší, s bramborovými knedlíky ...
Steak s pikantním máslem
Steak s pikantním máslem je rychle připravené a velmi chutné maso. Přílohou mohou být dušené fazolky se slaninou, opečené...
Kuřecí Caesar salát
Opláchněte salát a nechte jej v ledničce, aby byl křupavý. Na přípravu krutonů si nakrájíme plátky chleba na kostičky, po...
Těstovinový salát s kuřecím masem
Lehký těstovinový salát se smetanovou zálivkou a kurřecím masem. Pochoutka která vám bude chutnat a nezatíží vás na celý ...
Bramborový dresink
Bramborový dresink používáme většinou do zeleninových salátů. Hodí se také k různým druhům masových jídel. Uvaříme bra...
Pikantní plněná vejce
Pikantní plněná vejce jsou součástí studených mís a můžeme je doplnit třeba čerstvou sezónní zeleninou. Čerstvé pečivo, j...
Pomazánka z kuřecího masa
Pomazánka z kuřecího masa se hodí na topinky, na chlebíčky, na jednohubky. Je to skvělý způsob jak využít zbylé pečené ne...
Vánoční bramborový salát
Bramborový salát patří na vánoční stůl stejně jako smažený kapr nebo rybí polévka. Je to pochoutka, kterou si ale můžeme ...
Sardinková pomazánka
Sardinková pomazánka je jen jednou z mnoha výborných rybích pomazánek, které známe. Mažeme ji na plátky bagety nebo chleb...
Vaječná pomazánka s celerem
Vaječná pomazánka s celerem je zejména o velikonocích, kdy máme dostatečné množství vajec uvařených natvrdo, výborný tip....
Okurkový salát s krabími tyčinkami
Okurkový salát s krabími tyčinkami připravíme jako studené pohoštění pro návštěvy, nebo jako lehkou večeři s pečivem pro ...
Cheeseburger
Zde je recept na burger lepší, než kdekoli, kde ho můžete koupit již hotový. Není nad domácí. Začneme tím, že si koupíme...
Plněná ďábelská vejce
Plněná ďábelská vejce jsou pro svou vůni a chuť lahůdkou při přípravě studených mís. Protože je připravíte během chvilky,...
Klobása s bramborovou kaší
Klobása s bramborovou kaší je syté jídlo, které snadno připravíte. Chuť a vůně tohoto zdánlivě všedního jídla je díky pou...
Kuře s brambory a zeleninou
Kuře s brambory a zeleninou připravíme v jednom hrnci. Je to snadno obměnitelné jídlo, podle toho jakou zeleninu nebo byl...
Jarní zeleninové tagliatelle s citronem a pažitkou
Jarní zeleninové tagliatelle s citronem a pažitkou je lehké jídlo s italskými těstovinami. Můžeme na něj použít různé dru...
Salát Caesar
Salát Caesar je známý pikantní zeleninový salát. V horkém létě může klidně nahradit celé jídlo. Rozhodně bude chutnat naš...
Pikantní kuřecí salát s kroupami
Pikantní kuřecí salát s kroupami je zdravé a rychle připravené jídlo, které můžeme podávat teplé i studené. Je to samosta...
Sendvič s tuňákovým salátem
Sendvič s tuňákovým salátem si můžete uchovat v mrazničce a kdykoliv pak máte po ruce chutnou a zdravou svačinu. A nebo h...
Kreolský rajčatový salát
Kreolský rajčatový salát vás osloví chutí zralých rajčat spojenou s lehkou štiplavostí cibule. Dijonská zálivka a bylinky...
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka s kyselými okurkami a hovězím masem je nejchutnější s houskovými knedlíky. Ale je možné ji podávat třeba...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Rostena s horcici recepty