Francouzské kuřecí řízky
Francouzské kuřecí řízky můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Jsou pikantní a pokud v receptu po...
Vepřová žebírka
Vepřová žebírka podáváme většinou jen s čerstvým chlebem a hořčicí. Ale klidně můžeme připravit jako přílohu salát z čers...
Marinování masa: tipy jak zajistit, aby byly steaky ještě chutnější
Maso připravené na grilu je speciální zážitek pro chuťové buňky, a když se použijí správné ingredience, zvýrazní se jeho ...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
...velmi populární i v našich zeměpisných šířkách. Marinovaní sledi Velice účinným způsobem, jak konzervovat ... a potom se zalije smetanovou omáčkou. Matjesoví sledi Ještě pohlavně nevyzrálí sledi, kteří se ... maatjes, což znamená dívka nebo panna. Matjesoví sledi se nejdřív svléknou z kůže a naporcují. Při ... sleď. Na porce se rozdělí stejně jako uzení sledi. Na rozdíl od nich se ale namáčejí v bílém vinném...
Smažená králičí stehna
Smažená králičí stehna jsou jemná a pikantní díky marinování. Můžeme k nim podávat bramborovou kaši nebo vařené brambor...
Minutka ze tří druhů masa
Minutka ze tří druhů masa bude opravdu hotová za pár minut. Počítejte ale se dvěma hodinami marinování navíc....
Pikantní maso s česnekem
Pikantní maso s česnekem je jako správná minutka připravené během chvíle. Jen si dopřejte čas na marinování. Podáváme ho...
Marinády, grilovací omáčky a přelivy
Základním pilířem grilování jsou samozřejmě marinády. Marinování je nakládání masa do nálevu před grilováním, a to nejmén...
Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády
S příchodem teplého počasí se mnozí z nás začnou připravovat na grilování. A právě při grilování bývá důležitou součástí...
Pálivá kuřecí křidélka
Pikantní kuřecí křidýlka skvěle chutnají například k pivu, ideálně podávané s domácím chlebem a nakládanými okurkami. Po ...
Tofu poke bowl
Velmi rychlé a vydatné salát. Připravte si doma japonský salát Poke. Obsahuje jemné tofu a cibuli marinované v lahodné zá...
Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Grilování stylově
S létem začíná i grilovací sezóna. Letní grilování je jedním z nejoblíbenějších způsobů kuchtění. Zejména kvůli tomu, že ...
Jak na voňavé grilování
Také se vám už jen při představě grilování vybavují lákavé chutě krásně propečeného masa? Nezaměnitelná chuť pikantní zel...
Barbecue marináda na grilování
Barbecue marináda na grilování (BBQ) je jedna z nejoblíbenějších. Můžete si ji připravit i doma, není to žádná velká věda...
Grilovaný steak (Carne Asada)
Grilovaný steak (Carne Asada) pochází z mexické kuchyně. Základem všeho je zde marináda. Je to tak skvělé maso, že ho bud...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křeh...
Víme jak a kdy solit v kuchyni?
Jídlo je nezbytností a pro většinu z nás i potěšením. Je důležité co jíme, jak kvalitní suroviny při přípravě jídla použí...
Top 5 receptů na červen aneb jezte sezónně lokální potraviny…
Oslavte s námi červen, který je plný sezónních chutí přicházejícího léta. Inspirujte se výběrem receptů ze sezónních suro...
Grilovaná kuřecí křídla Tandoori
Grilovaná kuřecí křídla Tandoori jsou pikantní a hodně populární jídlo. Příprava je jednoduchá a výsledek znamenitý. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Sledi marinovaní recepty