Slovenská fašírka
Slovenská fašírka je hodně podobná naší sekané. Možná je o něco pikantnější....
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není ...
Druhy skopového a jehněčího masa
Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České republice příliš oblíbené. V posledních letech ...
Drogerie Giulieta bojuje proti dvojí kvalitě zboží v Evropě
Jedna značka, stejný obal, ale různé složení. Problém, se kterým se běžně setkáváme v českých a slovenských supermarketec...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Vepřová kýta v zeleninové omáčce
Vepřová kýta v zeleninové omáčce bude výborná s jakoukoliv přílohou. Ať jsou to vařené brambory, rýže nebo třeba noky....
Vepřová kýta
Vepřová kýta se v naší kuchyni objevuje poměrně často. Existuje totiž spousta receptů, podle kterých ji, pokaždé jinak, m...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
V minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu domácích uzenin, ovšem takové doby jsou, bohužel, dávn...
Hovězí zadní kýta
Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...
Vepřová kýta ořech
Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto rece...
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...
Nejlepší fastfoody v ČR
Leckdo se nad tímto druhem stravování ušklíbá, ale i pořádný a poctivý fastfood může být skvělým gurmánským zážitkem. Jak...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
Plátek telecího masa zabalený v trojobale, osmažený na přepuštěném másle či sádle, to je tradiční rakouský pokrm, známý p...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Salátová polévka
Tento netradiční recept na salátovou polévku pochází ze Slovenska, kde je velmi populární mezi širokou veřejností. Saláto...
Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky z vařených brambor získávají v poslední době zase na oblibě, protože z minima surovin uděláte vlastně b...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou patří k typickým slovenským pokrmům. I když nejde o recept původně slovenský, ale rumunský, jeho tradic...
Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou
Co si udělat vepřové maso trochu jinak? Třeba v palačince s pikantní zeleninou, posypané bylinkami např. nakrájenou bazal...
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Velikonoční nádivka
Nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonoc. Každá rodina má svůj nejlepší recept....
Brusinková omáčka
Brusinková omáčka se podává se zvěřinou, skvělá je jelení kýta, nebo zastudena k bílému masu. Brusinková omáčka a její re...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Slovenská kyta recepty