Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Smažený kapr
Smažený kapr je tradiční recept, který se pravidelně podává na Štědrovečerní stůl. Je to klasika, která nestárne. Kl...
Kapr smažený nebo načerno?
Plné sádky vánočních kaprů a promrzlí prodavači s podběráky snažící se vylovit právě toho co jste si vybrali, i to patří ...
Chcete jíst zdravě? Tak nezapomínejte na ryby.
...patří pstruh, candát, štika, amur, siven, sumec a mnohé další. Cennější pro naše zdraví jsou ale...
Smažený sýr
Smažený sýr obalený v těstíčku a strouhance je klasika, bez níž by se česká kuchyně asi neobešla. Takzvaný “smažák” je k ...
Smažený sýr
Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáč...
Smažený hermelín v bramborovém těstíčku
Smažený hermelím v bramborovém těstíčku připravíme jako rychlou večeři třeba se zeleninovým salátem. Pro toho, kdo to má ...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Připraveným štěstí přeje čili smažení je radost
Smažený kapr exceluje i strádá v hlavní roli našich štědrovečerních večeří už mnoho let. Rozpor je to ale jen zdánlivý. K...
Smažený kapr
Smažený kapr je klasický způsob přípravy kapra na vánoční stůl. S bramborovým salátem a plátkem citronu je na u nás nejč...
Smažený květák po francouzsku
Smažený květák po francouzsku je trochu jiný než ten, co všichni známe. Zkuste ho a uvidíte, že je to velmi chutná změ...
Smažený kapr trochu jinak
Smažený kapr trochu jinak je víc dietní recept, než ten náš notoricky známý. Přesto výborně chutná, rozhodně ho vyzkouše...
Nové menu v Jam and Co.
...- Restované gyozy - Zeleninový Ramen - Zauzený sumec - BBQ pečené vykoštěné kuře - Pečené vepřové...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...více než teď se jedly ryby – siven, lín, candát, sumec, štika, okoun a úhoř –, které se vyskytovaly v...
Smažený patison
Smažený patison znali už i naše babičky. Tato tykev se totiž pěstovala v téměř každé zahrádce.Dnes ho běžně koupíme na tr...
Smažený celer
Smažený celer podáváme většinou z jakkoliv upravenými brambory a dipem podle chuti. Je to rychlé, chutné jídlo nejen pro ...
Smažený celer se šunkou a sýrem
Smažený celer se šunkou a sýrem chutná s bramborovou kaší. Nebo jako příloha stačí jen čerstvý zeleninový salát a jogurto...
Vývoj tradičního vánočního menu v průběhu času...
Pojďme se společně podívat na to, jak se postupem času vyvíjelo české vánoční menu. Vánoce máme pevně s jídlem spojené, ž...
Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
Svíčková na smetaně, řízek, knedlo vepřo zelo, smažený sýr, bramborák, guláš, žemlovka. To jsou jen některá z jídel, k...
Smažený řízek plněný houbami
Smažený řízek plněný houbami podávejte s vařenými brambory. Vepřový řízek trochu jinak bude jistě příjemným překvapením....
Smažený řízek s parmezánem
Smažený řízek s parmezánem má trochu jinou chuť, než když použijete jen strouhanku. Tuto obalovací směs se sýrem můžete ...
Lilek smažený
Lilek nebo také baklažán je jednoletá rostlina, kterou zdobí nádherná nafialovělá barva. Ta v obchodě vždy poutala mou po...
Kniha Staropražská kuchařka – klasické recepty ze staré Prahy
Spousta z nás má ráda historii, a tak prahneme po nových informacích ohledně čehokoli, co se událo v minulosti. A jelikož...
Tipy a triky od profesionálů na dokonalé smažené řízky
Mohlo by se zdát, že připravit takový smažený řízek není žádná věda, a že s tím si poradí i začínající kuchař bez velkých...
Smažený sýr se šunkou
Smažený sýr se šunkou, obalený v kukuřičné strouhance můžete doplnit hranolky pečenými na sucho v troubě nebo vařenými b...
Pórek v těstíčku smažený
Smažit se nemusí jen maso, ale také zelenina. Zejména aromatičtější druhy jako je pórek jsou osmažené v těstíčku velmi ch...
Smažený květák se sýrem
Smažený květák se sýrem s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a pikantním dipem. Rychlý oběd pro celou rodinu....
Smažený hermelín s anglickou slaninou
Smažený hermelín s anglickou slaninou podávejte s bramborovou kaší. I když vhodné jsou brambory v jakékoliv podobě. Někdo...
Pikantní smažený řízek
Pikantní smažený řízek s houbovou omáčkou můžeme podávat s hranolky, nebo klidně s bramborovou kaší. Je to další varianta...
Smažený lilek s kapary
Smažený lilek s kapary je výborný jako předkrm nebo příloha k masu. Slaná chuť spojená s lilkem a bazalkou vás třeba oslo...
Smažený řízek z vepřové krkovice
Tahle česká klasika k naší kuchyni prostě patří. Pokrmy připravované smažením sice nejsou podle zásad zdravé výživy, ale ...
Smažený sýr
Sýr obalený v trojobalu a osmažený na tuku je prostě klasika, která chutná malým i velkým. Kdo si chce pokrm ještě vylepš...
Segedínská rybí polévka
Recept na segedínskou rybí polévky jsme vzali ze staré a osvědčené kuchařky, na kterou už dávno padal prach. Jedná se o j...
Vánoční bramborový salát
Bramborový salát patří na vánoční stůl stejně jako smažený kapr nebo rybí polévka. Je to pochoutka, kterou si ale můžeme ...
Smažák
Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je ...
Smažené vepřové řízky bez lepku
Smažené vepřové řízky bez lepku chutnají báječně. Přílohou bývá většinou bramborová kaše, vařené brambory nebo bramborový...
Kapr pečený na kmíně
Kapr pečený na kmíně je taková malá generálka na kapra tradičně vánočního. Třeba to tentokrát ten klasický smažený v tro...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě je o mnoho dietnější a zdravější, než ten smažený v oleji. Navíc se nemusíte zdržovat jeho vaření...
Pikantní kapr
Pikantní kapr chutná zase trochu jinak než ten klasický smažený. Proč bychom si ho pro změnu nepřipravili i na štědroveč...
Smažené kosmatice
Květy bezu černého nemají jen léčivé účinky, ale také skvěle chutnají. Bez rozkvétá v květnu a kosmatice patří k tradiční...
Rybí krokety
Rybí krokety můžete připravit i na vánoční stůl. Smažený kapr u vás třeba nekraluje, ale ryby máte rádi. Jako příloha bud...
Kapr po staročesku
Kapr je v našich končinách velmi oblíbená ryba, a to nejen na Vánoce. Smažený kapr je klasika, ale velmi dobře chutná i p...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě na pohled vypadá a chutná přesně jako ten smažený. Ale nemusíte se tentokrát obávat přemíry tuku....
Hermelín v kabátku
Hermelín v kabátku je trochu jiný, než je ten známý, smažený. Takový malý slaný koláč, který může být třeba sytou svačin...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě neobsahuje tolik tuku jako ten klasický, smažený. Vyzkoušejte ho....
Pečený květák v jogurtové marinádě
Pečený květák v jogurtové marinádě chutná jinak, než ten klasický obalovaný a smažený. Stojí to za vyzkoušení....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Smaženy sumec recepty