Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu jsou pikantní a s čerstvým chlebem budou výbornou večeří. Také jako pohoštění pro hosty, třeba s vychlaz...
Hovězí špíz s omáčkou chimichurri
Hovězí špíz s omáčkou chimichurri zvládnou i začátečníci v grilování. Snadno a rychle připravené jednoduché jídlo s pika...
Čarodějnické mlsání. Které dobroty připravit na ohni?
Večer a noc na přelomu dubna a května patří zábavě, kterou známe jako "pálení čarodějnic." Oblíbená je u dětí i dospělých...
Překvapivé zjištění – Češi získávají hodně vitaminu D i z buřtů a slaniny
Český národ je přizpůsobivý národ. Nezískáváme-li v našich zeměpisných šířkách dostatek vitaminu D ze slunce, bereme si h...
Kuřecí špíz
Kuřecí špíz je rychle připravené jídlo, ke kterému můžete podávat třeba bramborové hranolky upečené současně v troubě. Po...
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky můžete připravit na grilu nebo v troubě. Přílohou může být zeleninový salát nebo čerstvé pečivo....
Špíz na grilu
Špíz na grilu z kvalitního steaku a zeleniny je možné podávat s pečivem, nebo třeba s pečenými brambory. V létě můžeme př...
Čarodějnice, Filipojakubská nebo Valpuržina noc je dnes už spíše oslavou jara, než svátkem s dávnými pohanskými kořeny.
Noc z 30. dubna na 1. května má mnoho významů a několik názvů. Kořeny má až v keltském svátku Beltain. V tento den Keltov...
Tipy na zdravé jídlo k posezení s přáteli
Pořádáte večer párty nebo jste jen pozvala pár kamarádů a nechcete si kazit jídelníček chipsy a popcornem? Pak můžete zvo...
Houbový špíz
Houbový špíz je skvělé jídlo v houbové sezóně. Protože k němu potřebujete především čerstvé houby. Ale nakonec i z kupov...
Grilovaný lososový špíz
Grilovaný lososový špíz je snadno a rychle připravené pohoštění při setkání s přáteli, je-li pěkné počasí, třeba na zahra...
Špíz z vepřové panenky
Špíz z vepřové panenky je rychlé a šťavnaté jídlo, ke kterému si můžete uvařit bramborovou kaší, nebo třeba jen namíchat ...
Vynikající řecká kuchyně, ta jen tak člověka neomrzí
Čerstvost surovin je doménouŘecká kuchyně je ve světě proslulá svou čerstvostí a jedinečností některých surovin. Tato stř...
Rajčata stokrát jinak
Sezóna jim pomalu končí, v obchodech jich ale pořád ještě dostaneme spoustu. Jak jste si je letos užili? Máte plnou spíž ...
Hovězí špíz
Hovězí špíz z kvalitního masa je rozhodně pochoutka. Přílohu si zvolíme podle své chuti, buď salát z čerstvé zeleniny, ne...
Mimořádně dobří utopenci
Taky si někdy říkáte: \"O víkendu nebudu vařit teplou večeři\"! Čím potěšíte manžela a rodinu? Co třeba utopenci?...
Jak si užít a vychutnat vánoce a nepřibrat ani kilo ?
MUDr. Petra Šrámková, obezitoložka a primářka OB Kliniky v Praze, nabízí pár dobrých rad a doporučení, které se týkají hl...
Co by ve vaší kuchyni nemělo nikdy chybět? Základní suroviny, ze kterých uvaříte kdykoliv
Stává se vám že spíž a lednička s mrazákem zeje prázdnotou, a najednou nemáte z čeho uvařit? Přijde nečekaná návštěva a v...
Recept na utopence
Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené...
Utopenci
K pátečnímu posezení na zahrádce, kde si chceme dopřát něco lehce pikantního. Českou klasiku. Utopence....
Utopenci
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a ole...
Brambory na paprice
Brambory na paprice s uzeninou, to je jednoduché a moc dobré jídlo. A jeho velkou výhodou je to, že ho připravíte v jedn...
Slaný bramborový koláč
Slaný bramborový koláč upečete v jednom pekáči a máte báječnou a vydatnou večeři pro celou rodinu. K tomu stačí přidat je...
Francouzské brambory pečené v remosce
Francouzské brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku....
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Lečo s cuketou
Lečo je tradiční česká pochoutka, na které si pochutná kdekdo. Lečo s cuketou vám zpestří tradiční jídelníček a bude urči...
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě bude chutnat s čerstvým chlebem. Je to rychlá a sytá svačinka nebo večeře....
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě podáváme většinou s čerstvým pečivem. Ale ani rýže nebo houskové knedlíky nejsou špatnou volbou....
Utopenci podle Pohlreicha
Utopenci podle Pohlreicha jsou pikantní a pochutnáte si na nich znamenitě. Možná jedna dávka nebude stačit....
Japonská delikatesa Jakitori
Japonské jídlo, které je vhodné pro pohoštění přátel. Podává se na špejli podobně jako špíz....
Jemné sýrové špízy s melounem
Jemné sýrové špízy s melounem vás osvěží při letním posezení s přáteli. Spojení chutí vodního melounu a sýra feta je vyn...
Živáňská pečeně
Živáňská pečeně je stejně dobrá když ji připravujete v létě na grilu, nebo jako my teď, v alobalu v troubě. Vhodnou přílo...
Živáňská pečeně
Živáňská pečeně s hranolky nebo s pečenými brambory bude všem jistě chutnat. Navíc to nedá moc práce a kromě trouby můžet...
Špízy z vepřového masa s klobásou
Maso na jehle mne velmi baví, protože ho lze připravit v nejrůznějších variacích podle toho, co zrovna dům dá. Špízu z ve...
Jednoduchý jahodový kompot
Recept na jednoduchý jahodový kompot v létě přijde vhod. V sezóně jahod si jich můžeme zavařit snadno plnou spíž. Jahody ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Spekacky spiz recepty