Klobásy v listovém těstíčku
Čekáte návštěvu, připravujete pohoštění? Nechte se inspirovat a upečte si klobásky v listovém těstíčku. Servírovat je můž...
Párky v listovém těstíčku
I obyčejné párky můžeme podávat jinak. Stačí k tomu listové těsto a drobné ingredience. ...
Odmítá vaše ratolest jíst špenát? Zkuste mangold nebo šťovík
Zná to asi každý rodič, i když konkrétní odmítané jídlo se liší dům od domu. Některé z dětí (pozor, ale i dospělých) zása...
Je špenát opravdu tak zdravý? Ano, je.
Špenát známe všichni, a i když, jak se ukázalo, obsahuje stejně železa jako kterákoliv jiná listová zelenina, považujeme ...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě jsou rychle připravenou svačinou nebo lehkou večeří. Můžeme k nim podávat různé omáčky, nebo zelen...
Krůtí řízky v těstíčku
Krůtí řízky v těstíčku můžeme podávat s bramborovou kaší politou máslem. Nebo s dušenou zeleninou....
Špenát – jarní potravina číslo jedna v kuchyni
Celkem neutrální chuť této zelené potraviny je oblíbená po celém světě, nicméně původně pochází ze střední Asie. Dnes se ...
Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
Na růst hub má vliv především počasí. Když prší a teploty jsou příznivé, bývají úlovky z lesa bohaté. V posledních dnech ...
Treska v těstíčku
Treska v těstíčku může být podávaná klasicky se smaženými brambůrkami nebo s hranolky. Ale výborná je i s jemnou bramboro...
Švestky smažené v těstíčku
Na přelomu července a srpna dozrávají na stromech švestky. Toto peckovité ovoce je v našich končinách velmi oblíbené a po...
Kuřecí řízky v těstíčku
Kuřecí řízky v těstíčku můžeme podávat s bramborovou kaší, nebo s bramborovým salátem. Vlastně s bramborami v jakékoliv p...
Cibulové kroužky: smažená chuťovka k pivu a vínu
Pikantní, křupavá a do zlatohněda vypečená chuťovka, to jsou populární cibulové kroužky. Jejich největším producentem je ...
Celoroční dostupnost listové zeleniny je nedostižnou výhodou
Výhoda různých druhů čerstvé zeleniny spočívá v tom, že jejich dostupnost během roku nijak nekolísá. Jakmile totiž skončí...
Krůtí řízky v jogurtovém těstíčku
Krůtí řízky v jogurtovém těstíčku a k nim jemnou domácí bramborovou kaši. Ale můžeme je mít také s hranolky, oblíbeným d...
Pikantní kuřecí křídla v sýrovém těstíčku
Pikantní kuřecí křídla v sýrovém těstíčku jsou křupavou pochoutkou. K nim třeba už jen salát z čerstvé zeleniny, nebo rad...
Dušený špenát
Špenát je listová zelenina bohatá na vitamín C, B i minerální látky. Kyselina listová, kterou špenát obsahuje, je důležit...
Špenátová dieta
Všichni známe špenát. Je to jednoletá listová zelenina, která se pěstuje v mnoha odrůdách. V naší kuchyni se používá pomě...
Cuketa v naší kuchyni
Cuketa se velice často pěstuje na zahradách, jelikož je nenáročná, dorůstá velkých rozměrů a její využití je různorodé. T...
Mražený listový špenát
Mražený listový špenát je hodně zdravá zeleninová příloha, a navíc rychle hotová. Místo mléka můžeme použít i sladkou sme...
Jemný smetanový špenát
Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s br...
Dušený špenát
Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlík...
Divoké bylinky neboli plevel ze zahrady na našem jídelníčku!
V dnešní době už je běžné vařit ze sezónních surovin a používat čerstvé bylinky. Pokud lidé nemají zahradu, pěstují si je...
Vyzkoušejte kosmatice! Už je čas!
Už jste je ochutnali?Málokdo ví, co to kosmatice jsou. Jedná se o pokrm našich babiček a prababiček. Je to staročeská ven...
Špenát
Špenát je velmi oblíbenou přílohou hlavně k pečeným masům. K její přípravě můžeme použít nejen ten mražený, ale i čerstvý...
Smažený hermelín v bramborovém těstíčku
Smažený hermelím v bramborovém těstíčku připravíme jako rychlou večeři třeba se zeleninovým salátem. Pro toho, kdo to má ...
Smažené banány v kokosovém těstíčku
Nejprve si připravíme těstíčko. Smícháme obě mouky, kukuřičný škrob, 2 lžíce kokosu a sůl. V jiné nádobě jedlou sodu rozm...
Hříbky v těstíčku s bylinkami
Pokud se vám poštěstí koupit nebo nasbírat v lese menší hříbky, můžete vyzkoušet tento recept. Lepší než klasika v trojob...
Vepřové plátky v těstíčku
Vepřové plátky v těstíčku podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Také by nebyly špatné hranolky pečené nas...
Pórek v těstíčku smažený
Smažit se nemusí jen maso, ale také zelenina. Zejména aromatičtější druhy jako je pórek jsou osmažené v těstíčku velmi ch...
Krevety smažené v těstíčku
Krevety smažené v těstíčku s chutí a vůní čerstvého kopru jsou moc dobré. S oblíbeným dipem ze smetanového jogurtu a s ...
Smažená brokolice v sýrovém těstíčku
Smažená brokolice v sýrovém těstíčku bude výborná s bramborovou kaší. Také hranolky a nějaký oblíbený dip je dobrá volba....
Krevety v pivním těstíčku v Tacos
Krevety v pivním těstíčku v Tacos je jídlo s jedinečnou chutí. Pikantní a exotické. Ve velké míse si připravíme těstíč...
Špenát s tvarohem
Špenát s tvarohem je pikantní a lahodná příloha k masu. Nebo k němu připravte jen uvařená vejce....
Kopřivový špenát
K typicky jarním rostlinkám patří určitě i kopřiva. Ta má široké využití v kuchyni i v domácí lékárně. Přidat se dá do sa...
Špenát
Zelenina nabitá chlorofylem, vitamíny a minerály, to je špenát. Vařený se dá podávat jako příloha k masu nebo přísada do ...
Špenát
Špenát je plný vitamínů a jeho svěží zelená barva nám v obchodě určitě padne do oka. Můžeme mít i špenát mražený, ale ten...
Zapečený špenát s parmezánem
Zapečený špenát s parmezánem s vůní česneku vás určitě naláká. Tohle rychlé a voňavé jídlo navíc dokáže připravit i sebev...
Špenát z medvědího česneku
Tento špenát má výraznější chuť než klasický. Je to vitamínová bomba nadupaná minerály. Medvědí česnek je také považován ...
Dušený špenát z protlaku
Klasická zeleninová příloha, která získala špatné jméno díky školním jídelnám. Je na čase zlepšit špenátu reputaci, proto...
Kopřivový špenát
Jednoduchá krémová příloha z kopřiv je lahodný a rychlý způsob, jak přidat do stravy vitamíny, minerály a bílkoviny. Vaře...
Ravioli se špenátem a ricottou v krémové rajčatové omáčce
Tento jednoduchý recept pochází z Itálie, a když se jej naučíte, nebudete už mít potřebu nakupovat ravioli v obchodě. I k...
Křupavé marcipánové rohlíčky
Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a...
Hovězí Wellington
Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti. S pečenými brambor...
Špenátová polévka
Skvělá polévka ze špenátu je zajímavé zpestření vašeho rodinného jídelníčku. Dáme si rozmrazit špenát. V hrnci osma...
Špenátové lasagne
Vegetariánské, nízkokalorické a velmi chutné. I tak lze definovat pokrm připravený podle tohoto receptu - lasagne se špen...
Pikantní vepřový řízek
Pikantní vepřový řízek v těstíčku doplňte třeba domácí bramborovou kaší. Nebo bramborovým salátem, máte-li ho rádi. ...
Smažená treska
Smažená treska v pikantním těstíčku bude chutnat s hranolky a s čerstvým salátem, ale třeba i s bramborovou kaší. Můžete ...
Smažené kuře
Smažené kuře obalované ve speciálním těstíčku a v kukuřičné strouhance je křupavé a s bramborovou kaší bude chutnat skvě...
Kuřecí nugety se speciální omáčkou
Kuřecí nugety se speciální omáčkou jsou naprosto jedinečné. Marinované kuřecí maso osmažené v těstíčku je výborné samo o...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Spenat v listovem testicku recepty