Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
Vánoce jsou minulostí, ale po svátku Tří králů nadchází další, kulinářsky zajímavé období - masopust. Mezi dobroty, které...
Druhy skopového a jehněčího masa
Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České republice příliš oblíbené. V posledních letech ...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě je o mnoho dietnější a zdravější, než ten smažený v oleji. Navíc se nemusíte zdržovat jeho vaření...
Pečený česnek s topinkou
Pečený česnek chutná lehce oříškově a nemá tak ostrou chuť. Můžete ho namazat na topinky, ale klidně i na čerstvé pečivo...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...slavnostních příležitostech se podávali zajíci, srnci a divoké kachny. Častější bylo na stole maso ... polévka, ragú z dušeného masa, masové krokety, srnci, zajíci, koroptve, veverky nebo prasečí ouška....
Mateřídouška citronová - Nejkrásnější a nejvoňavější mateřídouška
...Mateřídoušce citronové se vyhýbá zvěř, například srnci, jeleni nebo zajíci. Odpuzuje i komáry a další...
Bramborák s cuketou pečený v troubě
Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíben...
Pečený čaj
Z pečeného čaje připravíte aromatický nápoj, který vás krásně zahřejete v mrazivých dnech. Ovoce očistíme a oloupeme a...
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou
Pečený losos s hráškem, bramborami a slaninou je zdravý letní oběd nebo večeře. Připravíme ho v jedné zapékací míse pro c...
Top 5 receptů na pečené čaje
Znáte pečené čaje?Pečené čaje jsou hitem posledních let. Většinou se prodávají v obchůdkách se sypanými čaji, ve zdravých...
Jak si vybrat ten správný chléb?
Chléb, nebo hovorově chleba, je něco, co nás provází už od dětství celým našim životem. Je to potravina která vzniká peče...
Bezinkový pečený čaj
Tento pečený čaj má zajímavou chuť, která vás buď nadchne nebo odradí. Vězte však, že je opravdu zdravý. Plody černého be...
Pečený čaj černý rybíz
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic j...
Voňavý švestkový pečený čaj
Švestky jsou výborné ke zpracování v kuchyni. Jsou z nich vynikající koláče, povidla, ale i pečené čaje. Vyzkoušejte tent...
Kapr – česká klasika
Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Štědrý večer je to, co většinu z nás především napad...
Zdraví v číslech aneb jak řídit svůj organismus
Nejste jistí, kam po probuzení nasměrovat energii, abyste prožili příjemný den? Nebo stále tápete mezi doporučeními na in...
Pečený čaj s jablky a brusinkami
Už nevíte co s jablky? Už jste upekli štrůdl, nasušili křížaly, udělali povidla, přesnídavky a pořád vám zbývají? Vyzkouš...
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Pstruh pečený v troubě
Pstruh pečený v troubě na másle je lehké, zdravé a téměř dietní jídlo. Podáváme ho většinou s bramborem, případně přidám...
O jídle s Jiřím Vaňkem
Tentokrát jsme se sešli na rozhovor o jídle s Jiřím Vaňkem scenáristou, spisovatelem a muzikantem v jedné osobě. Psal scé...
Top 10 zeleninových jídel
Zelenina je zdravá. No ano, je to klišé. Nebo konvenční banalita. Nebo fráze. Ale! Zelenina obsahuje vitamíny, vlákninu, ...
Kapr pečený na kmíně
Kapr pečený na kmíně je taková malá generálka na kapra tradičně vánočního. Třeba to tentokrát ten klasický smažený v tro...
Pečený králík
Pečený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší nebo s čerstvě vařenými bramborami. Připravené okořeněné porce králíka, s...
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině je jemná delikátní a zdravá pochoutka. Podáváme ho s dušenou rýží nebo s vařenými brambory....
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Pečený bůček
Pečený bůček můžeme jíst i za studena. Nakrájíme ho na plátky a s čerstvým pečivem a naloženou okurkou bude všem chutnat....
Pikantní pečený králík
Pikantní pečený králík předem naložený v marinádě je výborný s dušenou zeleninou a vařenými brambory. Také ho můžeme podá...
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Pečený banánový moučník
Pečený banánový moučník podáváme hned po upečení, tedy teplý. Třeba k odpolednímu čaji....
Asijský pečený bůček
Vyzkoušejte tento asijský recept na pečený bůček, po kterém se vám budou sbíhat sliny. Rafinovaná směs koření a křehké šť...
Pečený bůček
Pečený bůček je oblíbená a jednoduše připravená pochoutka, kterou můžeme jíst za tepla i za studena....
Pečený bůček marinovaný
Pečený bůček marinovaný je nejlepší třeba s bramborovým knedlíkem. Ale s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí vám ...
Králík pečený se zeleninou
Králík pečený se zeleninou je velmi dietní a zároveň velmi dobrý. Jako přílohu můžeme mít brambory, bramborovou kaši nebo...
Pečený losos na pomerančích
Pečený losos na pomerančích je skvělá varianta receptu na tuhle oblíbenou rybu. Přílohou mohou být brambory nebo dušená ...
Králík pečený nadivoko
Králík pečený nadivoko je jemné ale i pikantní maso. Přílohou může být třeba dušená zelenina...
Celer pečený v troubě s grilem
Celer pečený v troubě s grilem podávejte s bramborovou kaší a uvidíte, že se občas obejdete i bez masa. Můžete přidat svů...
Pečený králík
Pečený králík se slaninou, cibulí a trochou koření, je starý klasický recept. Jednoduchý a nedá se na něm nic zkazit. A ...
Pečený králík s cibulovou omáčkou
Pečený králík s cibulovou omáčkou bude výborný s dušenou zeleninou, s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší. Podle ...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě na pohled vypadá a chutná přesně jako ten smažený. Ale nemusíte se tentokrát obávat přemíry tuku....
Pečený losos s bramborovým salátem
Omega - 3 mastné kyseliny jsou velmi důležité pro správný chod mozku a ryby jich obsahují pořádnou porci. Maso z lososa m...
Pečený moučník z tvarohu s mandlemi
Pečený moučník z tvarohu s mandlemi je vláčný a jedinečný zákusek k odpolední kávě. Krájejte ho až po úplném vychladnut...
Pečený losos s ořechy
Pečený losos s ořechy je rychlý recept a ryba se marinuje jen krátce. Ale chuť masa je výborná a oříšky křupavé. Podávejt...
Květák pečený v troubě
Květák pečený v troubě neobsahuje tolik tuku jako ten klasický, smažený. Vyzkoušejte ho....
Vepřový bůček pečený s červenou cibulí
Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat ...
Pečený losos na másle a víně
Pečený losos na másle a víně je jemný, šťavnatý a přidáme k němu třeba opečené brambory s máslem a zelenou petrželkou....
Pečený květák v jogurtové marinádě
Pečený květák v jogurtové marinádě chutná jinak, než ten klasický obalovaný a smažený. Stojí to za vyzkoušení....
Pečený losos s brambory
Pečený losos s brambory a zelenými fazolkami připravíme velmi jednoduše v troubě v jednom pekáči. Pomocí doplňujícího koř...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Srnci hrbet peceny recepty