Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Silný hovězí vývar je všelék
Heslo dne zní: Posilte imunitu! Způsobů jak toho dosáhnout existuje celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posi...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Rybí vývar
Tento vývar je populární zejména v zemích, které disponují mořem. Ale ochudit se o něj nemusíme ani u nás. Rybí vývar můž...
Zeleninový vývar
Vývary ať už z masa či ze zeleniny by měly tvořit základ jídelníčku, protože dodají tělu energii i ho patřičně zahřejí. D...
Hovězí vývar
Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přiv...
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Pravý hovězí vývar asi tak často doma nevaříme. Není to proto, že by to bylo příliš složité, ale spíše proto, že na to po...
Jídlo jako lék: proč vařit na podzim a v zimě vývar?
Polévky zahřejí organismus, snadno se konzumují i přenášejí a navíc léčí! Hrnek kvalitního vývaru dodá tělu potřebné živi...
Kuřecí vývar se šťovíkem a kopřivami
Jedinečný kuřecí vývar plný vitamínů, který vás postaví na nohy. Tohle prostě musíte zkusit!...
Kachní vývar s kapustičkami
Kachní vývar s kapustičkami je skvělá polévka. Na nedělní oběd jak stvořená. Její nezaměnitelná vůně a chuť vás dostane....
Silný kachní vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi
Kdo by odolal silnému kachnímu vývaru se zeleninou a celestýnskými nudlemi? Zahřeje a dodá sílu....
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
Vánoce jsou minulostí, ale po svátku Tří králů nadchází další, kulinářsky zajímavé období - masopust. Mezi dobroty, které...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...slavnostních příležitostech se podávali zajíci, srnci a divoké kachny. Častější bylo na stole maso ... polévka, ragú z dušeného masa, masové krokety, srnci, zajíci, koroptve, veverky nebo prasečí ouška....
Vývar z králíka
Dopřejte si vývar z králíka se spoustou zeleniny. Chuťově výrazná polévka je ideální na nedělní rodinný oběd....
Bujón čili hovězí vývar
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jed...
Silný kuřecí vývar
Silný kuřecí vývar je výborná polévka a úplně nejvíc chutná při nemocech z nachlazení. Zahřeje a posiluje....
Mateřídouška citronová - Nejkrásnější a nejvoňavější mateřídouška
...Mateřídoušce citronové se vyhýbá zvěř, například srnci, jeleni nebo zajíci. Odpuzuje i komáry a další...
Jedním ze zimních potěšení je horká a hustá polévka.
Někdo má polévky rád, někdo je miluje a někdo je zas vůbec nemusí. V každém případě my, kteří je milujeme, máme obrovský ...
Kuřecí vývar
Dobrý, silný kuřecí vývar je příjemný společník ,při podzimních večerech. Zahřeje, dodá sílu a při nachlazení přijde více...
Kuřecí vývar s kapustičkami a rýží
Kuřecí vývar s kapustičkami a rýží je skvělá jednoduchá polévka. ...
Zeleninový vývar s nudlemi
Tahle polévka je velmi jednoduchá, a tak se hodí pro příležitosti, kdy bojujeme s časem. Osvědčila se i jako prázdninová ...
Leden měsíc polévek. Která vás postaví na nohy?
Polévka je grunt! Tak znělo heslo z dob našich babiček a pravdou je, že hlavně v zimním období umí horká polévka organism...
Top recepty pro měsíc březen
Pranostika sice míní březen, za kamna vlezem, ale jaro už opravdu stojí přede dveřmi, a proto je na místě odlehčovat jíde...
Kuřecí polévka s pórkem a rýží
Snad nikdo z vás není nemocný, snad se doma „jenom“ nudíte kvůli karanténě nebo kvůli nějakému směšnému fitness videu. Mo...
Kuřecí nudlová polévka
Kuřecí nudlovou polévku má rádo stejně lidí, kolik si na ní pochutná, takže téměř každý. Tomu, komu nechutná kuřecí nudl...
Noky v rajčatovém vývaru
Noky v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i dostatečně teplé pro chladné dny. Problém s...
Španělská rýže
Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny nam...
Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjem...
Květáková curry polévka
Užijte si letošní květákovou sezónu a připravte si doma tuto jednoduchou curry polévku, která vás příjemně zahřeje....
Krémová chřestová polévka
Jaro patří mimo jiné také chřestu, který má svou sezónu. Tato skvělá zelenina se hodí jako příloha, hlavní jídlo i polévk...
Kuřecí guláš
Kuřecí guláš je plný zdravé zeleniny. Uvaříte ho v jednom hrnci a a chladných podzimních dnech ho můžete připravit třeba ...
Francouzská cibulačka
Skvělá Cibulačka na francouzský způsub. Tento recept je na 2 porce. Nejdříve si připravíme chlebové krutony. Nakrájíme...
Koprová omáčka
Koprová omáčka se šlehačkou a čerstvým koprem. Vynikající přílohou, který chutná s touto omáčkou jsou brambory. Omy...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Česneková polévka se sýrem
Recept na dobře známou Česnečku se sýrem. Nejlepší lék na nachlazení nebo kocovinu :) Oloupeme cibuli a česnek a j...
Chilli Con Carne
KLasické mexické jídlo Chilli con Carne je skvělý oběd nebo večere pro milovníky ostřejších jídel. Pokud nepoužíváme f...
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se smetanou je polévka pro opravdové labužníky. Lahodná a krémová, a můžeme k ní podávat třeba chlebo...
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k ...
Rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem je oblíbený český recept. Správně bychom ale měli raději říkat „dušená rýže s kuřecím masem“ prot...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená, zejména u dětí. Svou sladkou chutí si najde mnoho příznivců....
Segedínský guláš
Skvělé jídlo se zelím. To je segedínský guláš. Servírovaný s chlebem nebo knedlíkem. ...
Jednoduchý houbový guláš
Jednoduchý houbový guláš z hříbků nebo ze směsi jiných čerstvých hub je podzimní delikatesa. Připravíme ho velmi snadno ...
Španělské ptáčky s uzeným masem
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patř...
Vepřová kýta v zeleninové omáčce
Vepřová kýta v zeleninové omáčce bude výborná s jakoukoliv přílohou. Ať jsou to vařené brambory, rýže nebo třeba noky....
Kuřecí stehna v zeleninové omáčce
Kuřecí stehna v zeleninové omáčce můžeme podávat s rýží, s brambory, s houskovými knedlíky. Je to rychlé, jednoduché a zd...
Hovězí polévka s fazolkami
Hovězí polévka s fazolkami je voňavá kořením a vhodná i při cukrovkové dietě. Můžete k ní přidat krutony z opečeného celo...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Srnci vyvar recepty