Brownies s hruškami bez pečení
Brownies s hruškami bez pečení je skvělý zákusek ke kávě. Ozdobte ho čerstvým ovocem nebo našlehanou smetanou ....
Domácí pizza bez pečení
Domácí pizza bez pečení chutná skoro jako ta pravá z pizzerie. A navíc je rychlá a jednoduchá....
Pečení na neděli: nový pořad plný folkloru a voňavých dobrot
Vítězka soutěže Peče celá země Petra Buriánová si za krátkou dobu získala mnoho příznivců a nyní má i vlastní pořad. Peče...
Top recepty na vánoční pečení s dětmi
V době adventu mají napilno zejména ženy, které se starají o to, aby domácnost zářila čistotou, byla krásně nazdobená, al...
Bezinková šťáva
Kdo by neznal bezinky. Uděláme si z květů šťávu. Její výbornou chuť oceníte!...
Pstruh s bylinkami a česnekem
Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem....
Krůta s kaštanovou nádivkou
Křehká a šťavnatá krůta s nádivkou z jedlých kaštanů je chloubou každé sváteční tabule. Připravte si doma tuto delikatesu...
Populární šťáva z kaktusu aneb agávový sirup
Cukr je pro lidské tělo velmi důležitý a naše tělo se bez cukrů zkrátka neobejde. Avšak cukr ve velmi vysokém množství šk...
Čas na domácí pečení je možná právě teď
V současné situaci, kdy většina z nás tráví mnohem více času doma než jsme byli zvyklí, můžeme si vyzkoušet, jak snadné j...
Pečené krůtí stehno
Pečené krůtí stehno s domácí bramborovou kaší, s pečenými bramborami nebo s dušenou zeleninou je perfektní oběd pro celou...
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka je asi nejznámější českou omáčkou vůbec. Nesmí chybět na žádném slavnostním rodinném obědě. Důkladně o...
Lesklé vláčné perníčky
Perníčky mají své místo v české kuchyni. Po upečení se vláčné perníčky mohou zdobit polevou. Používají i jako ozdoby na s...
Babské rady: jak vyčistit plech na pečení
...zdeformovat. Když plech potřebuje údržbu Představa drhnutí připálenin a mastnoty není příliš lákavá....
S parní troubou bude letošní pečení hračka…
Technologie jde stále dopředu, díky parní troubě ušetříte mnoho času a přitom v ní připravíte jídlo jako ze špičkové rest...
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Baba Ganoush - lilková pomazánka
Pokud neznáte tuto pochoutku z Orientu je na čase to změnit. Luxusní dip můžete použít také jako pomazánku. Garantuji vám...
Croquembouche
Tradiční francouzský křupavý dezert, jeden z představitelů haute kuchyně z počátku 19. Století. Tradičně crocambushi slou...
Fanoušci pečení zbystřete. Startuje druhá řada provoněné soutěže!
Kulinářská show Peče celá země se dočkala druhého pokračování a o titul nejlepšího amatérského pekaře letos zabojuje dvan...
Vánoční pečení: začněte s perníčky a zázvorkami, které potřebují čas
Nejpopulárnější svátky roku se blíží mílovými kroky. Úklid, nakupování dárků a hlavně pečení cukroví, to jsou témata, kte...
Chřest pečený v troubě
Chřestová sezóna je od konce dubna do poloviny června a největší sílu má zelenina v květnu. Chřest je ceněný pro jemnou c...
Sardinky pečené v troubě
Sardinky se v české kuchyni asi nejčastěji vyskytují v konzervě, naložené v oleji. Občas se ale v supermarketech zadaří k...
Krémová chřestová polévka
Krémová chřestová polévka je skvělá, lahodící jazyku i oku. Můžeme ji doplnit česnekovými krutony podle receptu, ale i če...
Využijme perníkové koření i jinak než k pečení perníčků
Pokud se řekne - perníkové koření, spoustu z nás tento pojem v myšlenkách přenese zejména do období vánočních svátků. Vůn...
Valentýnské pečení: dezerty, se kterými zaručeně zabodujete!
Svátek svatého Valentýna sice má kořeny v evropské kultuře, přesto ho mnozí vnímají jako svátek umělý či dovezený ze zámo...
Těstovinový salát s pečenými rajčaty
Mnoho z nás někdy zkoušelo studený těstovinový salát a mnoho z nás při těchto pokusech ztroskotalo. Zpytujíc svědomí jsme...
Pomerančová limonáda
Pomerančová limonáda je přesně ten pravý osvěžující nápoj pro horké léto. Když si ho doma připravíte z čerstvých citrusů,...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Smažené tofu s japonskou omáčkou ponzu
Tofu připravené originálním způsobem. Je to japonská dobrota, která zachutná snad každému....
Pečený čaj černý rybíz
Sice už je po sezóně černého rybízu, ale mnoho lidí si ho zamražuje. Pak se často stává, že pro rybíz není místo na nic j...
Slaný pudink s pórkem a sýrem
Díky tomuto receptu budete mít pocit, že pudink a chleba k sobě odjakživa patří. Což je dost divný. Ale sami uvidíte, že ...
Citronový koláč na plech
Tenhle koláč je velmi snadný na přípravu. Citronový koláč zvládnou i začátečníci a moučník není žádná dusivá hmota, ktero...
Kapří hranolky
Sladkovodní ryba kapr má v české kuchyni velkou tradici, a pokud patříte k jejím fanouškům, určitě vyzkoušejte tento rece...
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou
Dezert panna cotta s meruňkovou polevou je kouzelná pochoutka z italské kuchyně. Základ je vždy stejný, polevy nebo ovocn...
Kuřecí gyros
Kuřecí gyros je trochu exotické ale už i u nás velmi známé jídlo. Doma si ho můžeme připravit přesně podle své chuti. ...
Tvarohové těsto
Tvarohové těsto je výborné třeba na pečení plněných masových taštiček. Také se báječně hodí na jablečný závin. Záleží jen...
Svatomartinská husa
Tradice pečení husí na svatého Martina má v Čechách bohatou tradici. Vždyť lidové rčení míní, že kdo si na Martina husu n...
Láďa Hruška jablečný koláč recept
Recept na jablečný koláč od Ládi Hrušky je lehký a jednoduchý moučník vhodný na snídani, svačinu i večeři. Voní a chutná ...
Tvarohový koláč
Dohromady smícháme tvaroh s vejci, mlékem a moučkovým cukrem, popřípadě rozinkami. Stranou si pak smícháme mouku s cukre...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Řecké pečené jehněčí s novými brambory
Řecké pečené jehněčí s novými brambory je rychlá a jednoduše připravená pečeně. Jehněčí maso je zdrojem kvalitních bílkov...
Pečená husa
Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než...
Vdolky z kynutého těsta
Vdolky z kynutého těsta ozdobené povidly máme rádi. Můžeme použít třeba švestková povidla, ale klidně také marmeládu, tř...
Kachna na medu a víně s červeným zelím
Tento výborný podzimní recept na Kachnu na medu pro Sodexo kuchařský workshop vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský. Teď můž...
Tradiční česká vánočka
Který recept na vánočku je ten ideální právě pro vás? Skoro každá rodina má svůj (tajný) recept, který každoročně již po ...
Sušenky z ovesných vloček
Ovesné vločky mají v kuchyni velké využití. Sušenky z ovesných vloček si určitě najdou své oblíbence....
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Sušenky s vanilkovou a kakaovou příchutí
Vyzkoušejte sušenky s vanilkovou a kakaovou příchutí. Jednoduchá příprava a skvělá chuť. Připravíme si lis na těsto (su...
Voňavý švestkový pečený čaj
Švestky jsou výborné ke zpracování v kuchyni. Jsou z nich vynikající koláče, povidla, ale i pečené čaje. Vyzkoušejte tent...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Stava k peceni recepty