Štrůdl z listového těsta
Štrůdl z listového těsta je báječný a oblíbený moučník, který připravíme během hodiny úplně snadno. Kromě rozinek můžeme ...
Jablečný štrůdl
Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začí...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
...droždí, přidáme cukr a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Formu na chleba vymažeme rostlinným ... zbavené stonkupůlka limetky nebo citronu Rozehřejte troubu na 260 °C. V míse smíchejte bylinky...
Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
...Svíčková na smetaně, řízek, knedlo vepřo zelo, smažený sýr, bramborák, guláš, žemlovka. To ... prapůvod má až u osmanských Turků. V Rakousku pouze přidali náplň z jablek a rozinek, a štrúdl byl na...
Smoothie ala štrůdl
Kdo by nemiloval štrůdl jako od babičky? Toto smoothie chutná tak podobně, že ho budete chtít pít každý den. Nejlepší je ...
Jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl je rychlý a jednoduchý moučník vhodný i pro diabetiky. Použijte diabetické sladidlo,...
Rebarborový štrůdl
Rebarborový štrůdl je dobrý, lehce nakyslý moučník. Zkuste jednou tenhle recept, místo klasického s jablky, a uvidíte, že...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...s okurkami, paprikami, cuketami a rajčaty, svěže zelené koberce bylinek, všechny ty úžasné výsledky ... Pokud ho máme, můžeme v něm uskladnit i kořenovou zeleninu. Ten kdo ho nemá, musí si ale s přebytky...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
...v článku níže. Inspiraci kuchaři čerpali ze zkušeností našich předků, kteří uměli vařit ... suroviny, které jsou v daném období dostupné. Zelný krém s uzeným masem Vydatná, hutná polévka,...
Lístkové těsto bez lepku a bez laktózy
Lístkové těsto bez lepku a bez laktózy je kromě jiného z brambor. Můžeme ho použít na obvyklý jablečný štrůdl, ale i všud...
Listové těsto
Co si upéct jablečný štrúdl? Nemáte doma listové těsto? Pojďme si ho udělat. ...
Pečený čaj s jablky a brusinkami
Už nevíte co s jablky? Už jste upekli štrůdl, nasušili křížaly, udělali povidla, přesnídavky a pořád vám zbývají? Vyzkouš...
Heřmánek léčí nejen děti
...se také na zahrádkách a balkonech. Heřmánek lze zakoupit i v lékárně a ve specializovaných ... do září, kdy se za slunečného počasí sbírají pouze květy. Léčivá síla heřmánku: Heřmánku se...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
...rakouský pokrm, známý pod označením vídeňský řízek nebo Wiener Schnitzel. Tato kulinářská dobrota ... ale také u turistů, kteří do této alpské země zamíří. Ročně se ho zde spucuje neuvěřitelných...
Jablečný závin z listového těsta
...a v kombinaci s kávou jde o téměř dokonalý dezert. Není v něm příliš cukru, a díky kyselosti...
Slaný závin z listového těsta
Slaný závin z listového těsta je rychlý a je hlavně pro ty, co milují slané koláče. Pokud jste také takoví, upečete si sn...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
...to, že hovězí pečeně na smetaně nás bude provázet i do dalších generací. Zatím není na obzoru jiný ... smetaně je prostě jedna. Kde se ale vzal tento název? Ani u jednoho ze tří vysvětlení není...
3 recepty na lákavé pochoutky, které vás zahřejí
...v troubě. Kouřovou chuť masu dodá maldonská uzená sůl. Na recept si připravte tyto suroviny: 2 ... ¼ hrnku třtinového cukru, 3 lžíce uzené soli, 1 lžičku mletého pepře, ½ lžičky ... recept vypadá nejsložitěji, ale je nejjednodušší ze všech. Stačí vám k němu tyto suroviny: 1,5 kg ... noc v lednici marinovat. Druhý den si troubu rozehřejte na 100 °C a rozehřejte sádlo. Přidejte do...
Kuřecí maso v pikantní omáčce
Kuřecí maso v pikantní omáčce je jedním z jídel, které připravíte za pár desítek minut. Přílohu použijte jakoukoliv, hodí...
Staročeský vánoční kuba
...sádle si osmažíme nadrobno nasekanou cibulku až zesklovatí. Krupky nejprve spaříme horkou vodou....
Staročeská husa s červeným zelím
...husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných ... Husu omyjeme, očistíme, odřízneme jí křídla, ze všech stran osolíme a okmínujeme. Vložíme do ní 3...
Skořice: 7 zajímavostí, které o ní možná nevíte
...Množství skořice na tehdejším trhu bylo omezené, a tak se její cena dostávala do astronomických ... drželi obchodníci v tajnosti. Proto se mnoho zemí ke zdrojům voňavého koření toužilo dostat samo....
Kouzlíme s jablky v kuchyni
...podzimem se také přibližuje čas, kdy budeme ze stromů sbírat naši úrodu - jablka. Ještě je ... se však mění, zahrady s ovocnými stromy nahrazují zelené anglické trávníky a jehličnany. Možná je to i...
Lečo s klobásou
...Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat opravdu kvalitní, ... abychom si jinak zdravé zeleninové jídlo nepokazili...
Lečo s kvalitní uzeninou
...večeře plná zeleniny a kvalitní oblíbené uzeniny. I obyčejné lečo si můžeme udělat lepší...
Hrachová kaše ze žlutého hrachu
...kaše ze žlutého hrachu je zdravé jídlo plné bílkovin, ... vápníku a vitamínu B. S vařenými vejci, s uzeným masem nebo s kvalitní uzeninou to je pochoutka...
Svíčková na smetaně
...jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou. Ne nadarmo se Svíčková...
Vepřové plátky s pohankou
...plátky s pohankou klidně servírujte s čerstvými zeleninovými saláty. Pro větší jedlíky můžeme přidat...
Dušené vepřové s kapustou
Dušené vepřové s kapustou je úplně nejlepší s vařenými bramborami. Ale klidně si jako přílohu uvařte houskový knedlík neb...
Roštěnky
Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....
Gulášová polévka
Gulášová polévka klidně nahradí celé jídlo. Je sytá a stačí přidat k ní čerstvé pečivo....
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
...domácí rohlíky ze sušeného droždí jsou rychlé hlavně díky tomu, že...
Omáčky z vepřového masa
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouske...
Rychlá zapražená polévka
...zapražená polévka představuje, jak už její název připomíná, rychlou a vydatnou polévku, která je...
Vepřové výpečky se zelím
...chutnají v kombinaci s červeným nebo bílým zelí a bramborovým knedlíkem....
Domácí škvarky
Domácí škvarky z vepřového sádla, mírně osolené, a k nim krajíc čerstvého domácího chleba. Nebo raději chleba namazaný ...
Vepřo knedlo zelo
...knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, ... šťavnaté, knedlíky právě tak, jak mají být, a zelí dokonale ochucené. Připravte se, že tento...
Česnečka
...skvěle chutná, ale je vhodná i pro léčbu nachlazení nebo kocoviny. Chleba nakrájíme na kostičky,...
Hovězí guláš
...guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství ... strávníků. V kastrole rozehřejte sádlo přidejte cibuli a smažte tak dlouho,...
Kulaté bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. Vychladlé brambory...
Vánočka
...samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí ... těsto na 9 dílú a z každého vyválíme váleček. Ze všech 9 připravených válečků upleteme vánočku....
Hospodský vepřový guláš
...asi 2O minut. Do hotového guláše zamícháme rozetřený česnek a majoránku...
Vánoční medové perníčky
Smícháme rozpuštěný tuk (Hera nebo vepřové sádlo)s medem a moučkovým cukrem v míse. Přidáme vejce, koření do perníku a př...
Česnečka se sýrem
...na sádle zpěníme cibulku nasekanou nadrobno až zesklovatí. Česnek prolisujeme a přidáme k cibulce a...
Čočka na kyselo
...a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k ní ... ale servírovat i saláty z čerstvé zeleniny. Čočku namočíme asi na hodinu do studené...
Segedínský guláš
...knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbavíme se ... tím, že ho propláchneme studenou vodou. Ze zelí slijeme přebytečnou šťávu a překrájíme ho na...
Buřtguláš
...je levná a rychlá pochoutka z brambor a uzeniny. Větším jedlíkům k němu můžeme podávat...
Dršťková polévka
...a pepř a vaříme asi půl hodiny. Nakonec přidáme rozetřený česnek , pepř, kmín a sušenou majoránku....
Hospodský vepřový guláš
...zvolna vaříme asi hodinu. Vodu přidáváme pouze až se úplně vyvaří. Když maso změkne,...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Strudl ze sadla recepty