Sušené švestky
Sušené švestky usušíme v sušičce velmi snadno. Ale ani v obyčejné troubě to není problém. A nepotřebujeme k tomu kromě zm...
Sušená rajčata v sušičce
Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ...
Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit
Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozřej...
Bylinky sušené i čerstvé – rychlý průlet základními druhy
Bylinky jsou oceňované už do pradávna, a to díky výrazným vůním a chutím, ale i pro léčivé a zdravotní účinky. Při přípra...
Višňová omáčka
Višňová omáčka se výborně hodí například k uzenému kachnímu prsu, ale višňová omáčka se dá konzumovat i se sladkým pečive...
Koláč z tvarohového těsta s višněmi
Koláč z tvarohového těsta s višněmi je lehký a vláčný. Lehce nakyslé višně mu dodávají tu správnou pikantnost....
Hrnková bublanina
Hrnková bublanina je rychlý a snadný letní moučník. Můžeme použít jahody, maliny, višně, třešně, borůvky nebo jiné dostup...
Skvělý pomocník do kuchyně je sušička potravin…
Sušička potravin je rozhodně jednou z nejlepších investic do domácích spotřebičů, protože sušení potravin je nejefektivně...
Sušíme doma
Sušení ingrediencí na přípravu pokrmů je běžné od nepaměti. Dříve to mělo mnohem větší význam než dnes. Lidé si na zimu n...
Domácí griotka
Likéry jako griotka se hodí nejen na pití, ale také na přelití různých dezertů jako například pudinků, zmrzlinových pohár...
Bublanina
Bublanina je rychlý nadýchaný moučník, který všichni známe už od našich babiček. Můžeme použít ovoce jaké máme zrovna n...
Bezlepkový koláč s ovocem
Bezlepkový koláč s ovocem připravíme rychle a snadno se sezónním ovocem které máme po ruce. Mohou to být jahody, maliny, ...
Kdy sbírat černý bez a co všechno umí?
Bez černý patří v lidovém léčitelství mezi ty rostliny, u kterých se využívá více jejich částí. V případě černého bezu js...
Top 10 dětských jídel
Že nás děti někdy nečekaně překvapí, to asi všichni známe. Když se to ale týká jídla, na žebříčku oblíbenosti se u dětí n...
Třešňová bublanina
Třešňová bublanina se šlehačkou je oblíbený a jednoduchý moučník. a to hlavně začátkem léta. Je to totiž čas zralých tře...
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Kachní karbanátky s višňovou omáčkou
Kachní karbanátky s višňovou omáčkou jsou delikatesou mezi karbanátky. Libové kachní maso a chuť a vůně višní, to je pros...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
Zavařování je skvělý způsob jak konzervovat letošní úrodu ovoce a zeleniny. Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků...
V horku nemáme chuť na jídlo, přesto bychom měli jíst pravidelně
Všichni to známe. V parném létě vlastně ani nemáme přes den hlad, protože je nám horko a pijeme hlavně spoustu nápojů, ab...
Marokánky
Marokánky můžete připravit na tisíce způsobů. Přidat do nich totiž lze to, co máte rádi nebo to, co najdete doma ve spíži...
Vepřové maso na houbách
Vepřové maso na houbách podáváme s bramborami nebo rýží . Nemáme-li čerstvé houby, můžeme použít sušené, nebo také žampio...
Raw vosí hnízda
Raw vosí hnízda se nepečou a na vánoční stůl se krásně hodí. Kromě toho jsou i zdravou pochoutkou....
Jak zpracovat rajčata
Koncem léta každý pěstitel zeleniny, který se o svou zahradu dobře staral a samozřejmě pokud nám příroda nepředvedla něja...
Dýně, kam se podíváš
Podzim je ve znamení barevného listí a úrody dýní. Letos dýním obzvlášť počasí velmi přálo a úrody je všude dost. A jak ...
Omáčka na torteliny
Italské těstoviny torteliny se dají naplnit sýrem, špenátem nebo masem. Aby pokrm nebyl zbytečně suchý, dají se kombinova...
Těstoviny s hříbkovou omáčkou
Když z lesa zavoní houby, Češi popadnou košíky a vyrazí “na lov”. Čerstvé hříbky jsou základem pro báječnou smetanovou om...
Čaj pro lepší náladu
Bylinky se používají k léčení neduhů těla i mysli snad od nepaměti. Neklidné myšlenky a rozbouřenou mysl uklidní čaj z do...
Mozzarella s rajčaty
Tento salát z rajčat a italského sýra s jemnou chutí, je delikátní a lehký. Pokud můžeme použít místo sušené bazalky čer...
Marcipán
Jak se připravuje nepravý marcipán? Je to jednoduché, rychlé a má mnoho možnosti využití. Na ozdobu a překrytí dortů, neb...
Bramborák bez lepku
Recept na bramborák bez lepku je důkazem toho, že i když nesnášíme lepek, nemusíme se vzdávat každého oblíbeného jídla. S...
Chlebové bochánky
Chlebové bochánky můžeme upéct jako skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině. Samotné budou ale chutnat také....
Kimchi
Pokud jste ještě o tomto chutném zázraku plném vitamínů a probiotik neslyšeli je na čase to změnit. Tato korejská special...
Staročeská houbová omáčka
Dary lesa jsou výborné i v sušené formě, a právě sušené houby jsou základem pro tuto výbornou tradiční omáčku. Podávat se...
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Ale také jen s čerstvou bagetkou....
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Krémová hříbková polévka
Najít v lese hříbky pro mě vždycky byla nejvyšší meta. Tyto pevné houby se sametovými kloboučky prostě kralují lesu! Hříb...
Sardinky pečené v troubě
Sardinky se v české kuchyni asi nejčastěji vyskytují v konzervě, naložené v oleji. Občas se ale v supermarketech zadaří k...
Brokolicový slaný koláč
Brokolicový slaný koláč chutná teplý i za studena. Může být přílohou, ale i samostatným jídlem....
Tvarohový dezert s rozinkami
Tvarohový dezert s rozinkami a sušenými švestkami je moučník zdravý a nízkotučný moučník jako stvoření ke kávě. A navíc ...
Chlebová nádivka
Chlebová nádivka se hodí jako příloha ke všem pečeným masům. Má skvělou chuť bylinek a pečeného chleba, je křupavá i vláč...
Slaný koláč s chřestem a houbami
Slaný koláč s chřestem a houbami je lahodný pikantní předkrm, svačinka nebo lehká večeře. Jeho výhodou je, že můžeme jedn...
Zdobené ovesné sušenky
Příprava ovesných sušenek je velmi jednoduchá. Z rozmixovaných ovesných vloček, oleje a medu vypracujeme těsto, do kte...
Pečené (americké) brambory
Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo...
Sušená rajčata
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce. Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata...
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými bram...
Italská omáčka na špagety s masovými kuličkami
Máte rádi špagety? Hledáte perfektní recept pro výrobu italské omáčky na špagety s masovými kuličkami? Tento recept na šp...
Bramborová polévka Bramboračka
Bramborová polévka je klasická česká polévka, která nesmí chybět v nabídce žádné pořádné kuchařky nebo kuchaře. Připra...
Pikantní kuřecí prsa
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je po...
Kuře na víně
Snadno si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo pečenými brambory...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Susene visne v susicce recepty