Brusinkové čatní
Anglicky se omáčce, která zvýrazní chuť pokrmů, přezdívá chutney. V češtině jí říkáme čatní a recepty na toto dochucovadl...
Čatní z rajčat a paprik
Čatní z rajčat a paprik je pikantní doplněk jídla původem z indické kuchyně. Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a hodí ...
Třešně v hlavní roli: zavařování, pečení i výroba likérů
...tipy, co z oblíbených třešní připravit. Když se třešňové stromy obalí růžovými květy, je jasné, že léto už ... ve chvíli, kdy bude ovoce napůl roztáté. Třešňové dobroty Zralé třešně jsou plné chuti a šťávy. ... sirupů, likérů, džemů a samozřejmě moučníků. Třešňové marmelády a džemy skvěle dochutí lívance, ... v zimě, kdy můžeme o létě jen snít. Mezi tradiční třešňové moučníky však bezpochyby patří bublanina, co ale...
Jedna z mnoha radostí léta - letní ovoce
...řadu pečení, vaření a zavařování. Vždyť jahodové, třešňové, borůvkové nebo meruňkové knedlíky, posypané...
Švestkové čatní
Švestkové čatní je výborná a pikantní omáčka k masu. S ní bude vaše jídlo opravdovou lahůdkou....
Angreštové čatní
Bobulky angreštu dozrávají v časném létě a ovoce je to vskutku velmi dobře využitelné. Bílý angrešt je velmi osvěžující, ...
Podzimní rajčatové čatní
Podzimní rajčatové čatní je jednou z lákavých zeleninových pochoutek, které vždy najdou v naší kuchyni uplatnění. Snadno ...
Top letní nepečené dobroty
...citronové šťávy 100 g smetany ke šlehání 250 g třešňové marmelády Postup: V rendlíku rozpustíme...
Jak zpracovat rajčata
Koncem léta každý pěstitel zeleniny, který se o svou zahradu dobře staral a samozřejmě pokud nám příroda nepředvedla něja...
Dýňové čatní
Dýňové čatní použijeme jako přílohu k masům nebo třeba k sýrům. Bude se hodit také jako náplň do sendvičů nebo baget. ...
Hruškové chutney
Hustá omáčka, které se u nás říká čatní, se používá k dochucení pokrmů a zvýraznění jejich chuti. Hrušková varianta čatní...
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně
...20 minut. Po této době maso potřeme polovinou třešňové marinády s portským a pečeme ještě 5 minut. Pak...
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
Jablka jsou od pradávna vnímána jako mytické ovoce. Už od chvíle, kdy Adam okusil jablko ze zahrady poznání, se stala jab...
Bylinky sušené i čerstvé – rychlý průlet základními druhy
Bylinky jsou oceňované už do pradávna, a to díky výrazným vůním a chutím, ale i pro léčivé a zdravotní účinky. Při přípra...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Třešňové čatni recepty