Medailonky v hořčičné omáčce
Medailonky v hořčičné omáčce jsou jemné a pikantní zároveň. Třeba k bramborám pečeným v troubě....
Vepřové medailonky s rýží
Vepřové medailonky s rýží a lehkou omáčkou zvládne uvařit úplný začátečník....
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
...Vídeňský řízek se tradičně připravuje z telecí kýty, obaluje se v mouce, vejci, strouhance a ... Na vídeňskou specialitu je třeba: 600 g masa z telecí kýty, 2 vejce, sůl, hladkou mouku a strouhanku na ... Základ řízku tvoří dobré maso – konkrétně telecí kýta zvaná ořech. Plát masa se nařízne ostrým...
Druhy skopového a jehněčího masa
...na plátky, můžeme z ní připravovat steaky a medailonky na pánvi nebo také na grilu...
Telecí ledvinky na francouzský způsob
Telecí ledvinky na francouzský způsob jsou delikatesou, ke které se určitě budete často vracet. Stačí k nim podávat pravo...
Telecí závitky
Telecí závitky budou nejlepší s bramborovou kaší. Ale ani vařené brambory nebo noky nejsou špatnou volbou....
Dančí medailonky
Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí...
Top marinády pro grilované vepřové maso
...med nebo javorový sirup. Plátky masa či medailonky před uložením do marinády nesolíme, protože by...
Jak uvařit ledvinky
...používáme hovězí nebo vepřové ledvinky. Telecí, skopové a jehněčí nejsou tak časté a také jsou ... slanině, vepřové ledvinky pečené na sádle, dušené telecí ledvinky na cibulce a další a další. Přidáváme je...
Kachní medailonky
Pokud je tento typ drůbežího masa připravován v celku, žádá si pomalou přípravu v troubě. Sice je to časově náročnější, a...
Krůtí medailonky se špenátem a bramborami
Krůtí medailonky se špenátem a bramborami zapečené v troubě připravíme v jednom pekáči. Lehké, dietní jídlo obsahuje pot...
Masová telecí roláda
...(telecí) roláda chutná nejlépe s vařenými novými ... z bílku a nadrobno nasekané kopřivové listy. Telecí maso bez kostí upravíme na prkénku na plát,...
Sushi a Suši - Japonsko na talíři
Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií a tradicí. V současnosti slaví po celém světě velk...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Telecí roláda
...kaší. Nejvhodnější na roládu bude maso z telecí kýty. A místo pažitky můžeme klidně použít...
Dušené telecí řízky
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....
Dušené telecí s rajčaty
Dušené telecí s rajčaty podávejte s těstovinami nebo s rýží. A bude výborné i s vařenými bramborami nebo s bramborovými n...
Malý zázrak v naší kuchyni - červená řepa
Kořenová zelenina, která nejen že velmi prospívá našemu zdraví, ale také je velmi nenáročná na pěstování, na záhonku ve s...
Tři nové restaurace, které stojí za návštěvu v Praze
Obětí koronaviru se stala celá řada restaurací a hospod po celé České republice. Praha nebyla výjimkou, a dokonce dopadla...
Smažené telecí kotlety
...a křehkého masa, které nikdo neodolá. Telecí kotlety zlehka naklepeme mezi dvěma plastovými...
Červená řepa s křenem
Červená řepa s křenem je zdravý a pikantní salát. Pro toho kdo má v oblibě křen, je to naprosto jednoznačně pochoutka....
Zálivka s křenem
Zálivka s křenem je lehce pikantní, ale zároveň jemná. Je tvořena z běžně dostupných surovin. ...
Je kysané zelí opravdu tak zdravé?
Kysané zelí se právem řadí mezi superpotraviny. A to hlavně pro svůj vysoký obsah železa, vitamínu C, vitamínu K a vlákni...
Jak smažíme maso
...Čtyři rovnoměrně naklepané plátky vepřové nebo telecí kýty posolíme (při naklepávání můžeme naříznout...
Telecí roláda pečená v alobalu
Telecí roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší. Koření a bylinky do náplně můžeme obměňovat podle ...
Telecí ragú
Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo....
Vepřové plátky s křenem
Vepřové plátky s křenem podáváme většinou s vařenými bramborami. Dobré jsou také hranolky nasucho upečené v troubě....
Daňčí medailonky
Daňčí medailonky jsou rozhodně delikatesou. Podávejte je s jemnou bramborovou kaší nebo pečenými bramborami....
Kachní medailonky
Kachní medailonky jsou opravdovou lahůdkou nejen pro labužníky. Můžete k nim servírovat třeba opečené brambory a brusi...
Medailonky z vepřové panenky
Medailonky z vepřové panenky připravíme rychle a snadno. Tahle minutka bude každému chutnat. Ve vyšší pánvi zahřejeme...
Malinové vepřové medailonky
...vepřové medailonky jsou neodolatelné svou jemnou chutí. Jsou...
Červená řepa s křenem
K hlavnímu jídlu si rádi dáváme něco pikantního. Vhodnou a chutnou přílohou může být červená řepa s křenem....
Pikantní majonéza s křenem
Pikantní majonéza s křenem se hodí ke všem pečeným a vařeným masům. Jako součást pohoštění pro přátele o silvestrovské n...
Vařené hovězí žebro s křenem
Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou....
Telecí roláda
Telecí roláda nadívaná mandlovou nádivkou je sváteční pečeně. A k ní se hodí například bramborová kaše....
Zelný salát s křenem a jablky
Zelný salát s křenem a jablky je přesně to pravé na jarní únavu. Je totiž plný vitamínů a prospívá našemu, po zimě možná ...
Osso Buco
...Buco je italská specialita z telecí kližky dušené se zeleninou ve víně. Křehoučké...
Vepřová panenka v omáčce
Vepřová panenka v omáčce je pochoutka pro labužníky. Hodí se k ní vařené brambory, ale například i rýže, knedlíky, těsto...
Rybí pomazánka
Na oslavu, posezení s přáteli, tam všude se hodí rybí pomazánka. Je vytvořená z běžným surovin....
Pečené vepřové koleno
Oblíbená masová pochoutka vepřové koleno je populární v zimě, o Masopustu, ale i v létě, kdy dodává sílu například vodáků...
Smažený kapr
...na ryby. Chutné jsou i kapří hranolky a kapří medailonky, které se dají snadno připravit obalené nebo jen...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstv...
Pikantní roštěnky pečené v alobalu
Pikantní roštěnky pečené v alobalu podáváme s čerstvým pečivem nebo s brambory. Opečenými, šťouchanými nebo vařenými....
Pikantní brokolice
Pikantní brokolice je lehký pokrm, můžeme k ní podávat hranolky, nebo vařené či pečené brambory....
Pečené vepřové koleno
Vepřové koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této čes...
Polévka ragú
Polévka jako ragú je originální recept, který má svůj původ v Asii, ale polévku ragú vařily i naše babičky....
Plíčková polévka se smetanou
Plíčková polévka se smetanou je dobrý a sytý pokrm, který můžete podávat jako samostatný chod....
Maďarská slepičí polévka
Tento recept přehledně popisuje jak na slepičí polévku tentokrát v maďarském balení. Slepičí polévka je červenější a ostř...
Vepřová játra na slanině
Vnitřnosti nebývají až tak častou složkou našeho jídelníčku a možná je to škoda. Například játra jsou bohatým zdrojem žel...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Telecí medailonky s krenem recepty