Telecí roláda
Telecí roláda nadívaná mandlovou nádivkou je sváteční pečeně. A k ní se hodí například bramborová kaše....
Telecí ledvinky na francouzský způsob
Telecí ledvinky na francouzský způsob jsou delikatesou, ke které se určitě budete často vracet. Stačí k nim podávat pravo...
Top 5 receptů na pečené čaje
Znáte pečené čaje?Pečené čaje jsou hitem posledních let. Většinou se prodávají v obchůdkách se sypanými čaji, ve zdravých...
Jedlé kaštany - pečené nebo snad v nádivce?
Ještě docela nedávno to byla pro nás málo dostupná a tak trochu exotická pochoutka. Dnes už je dostaneme každý rok běžně...
Telecí závitky
Telecí závitky budou nejlepší s bramborovou kaší. Ale ani vařené brambory nebo noky nejsou špatnou volbou....
Masová telecí roláda
Masová (telecí) roláda chutná nejlépe s vařenými novými bramborami politými máslem nebo vypečenou šťávou. Je to skvělé ja...
Telecí roláda
Telecí roláda bude výborně chutnat s bramborovou kaší. Nejvhodnější na roládu bude maso z telecí kýty. A místo pažitky mů...
Jak uvařit ledvinky
Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovino...
Zpestřete si svůj jídelníček. A inspirujte se třeba italskou kuchyní.
Je všeobecně známé, že klasická česká kuchyně je velmi pestrá. Typické pro ni jsou husté polévky, smetanové omáčky zahušt...
Dušené telecí řízky
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....
Dušené telecí s rajčaty
Dušené telecí s rajčaty podávejte s těstovinami nebo s rýží. A bude výborné i s vařenými bramborami nebo s bramborovými n...
Smažené telecí kotlety
Smažené telecí kotlety s opečenými brambory, bramborovým salátem nebo snad s hedvábnou bramborovou kaší? Vždy to bude poc...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Všechno co chcete vědět o letošních Velikonocích
Možná ne tak úplně všechno, ale i tak si zkusme připomenout to hlavní. Tak především, končí doba půstu, který trval dlouh...
Telecí roláda pečená v alobalu
Telecí roláda pečená v alobalu je nejlepší s domácí bramborovou kaší. Koření a bylinky do náplně můžeme obměňovat podle ...
Telecí ragú
Telecí ragú podáváme rýží nebo s knedlíky. Pokud nestíháme uvařit přílohu, postačí i čerstvé pečivo....
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi jednoduše. Jsou pikantní a jako příloha se hodí knedlí...
Jarní počasí nás inspiruje k tomu, pozvat si jaro i do bytu
Konec mrazivých a šedivých rán, konec mlhavých plískanic přes den, odložíme kabáty a péřovky a začneme se chystat na jaro...
Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
Plátek telecího masa zabalený v trojobale, osmažený na přepuštěném másle či sádle, to je tradiční rakouský pokrm, známý p...
Řecké pečené jehněčí s novými brambory
Řecké pečené jehněčí s novými brambory je rychlá a jednoduše připravená pečeně. Jehněčí maso je zdrojem kvalitních bílkov...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně třeba s knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ...
Pečené koleno
Pečené koleno se zelím nám bude nejlépe chutnat se sklenicí studeného piva. Je to příjemná večeře v sychravých podzimníc...
Na podzim vsaďte na fazole a červenou řepu. Zahřejí a dodají potřebné látky
S podzimem automaticky přecházíme na hutnější, ale hlavně teplá jídla. Už nás tolik nelákají čerstvé zeleninové saláty pr...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Vepřová pečeně s mrkví a paprikou
Vepřová pečeně s mrkví a paprikou je jednoduché jídlo, které se v podstatě dělá samo. ...
Vepřová pečeně s rýží
Jednoduchý teplý oběd nebo večeře. Pochutnejte si na vepřové pečeni s kulatozrnnou rýží....
Vepřová pečeně na jablkách
Vepřová pečeně na jablkách je jemná, delikátní a má nezaměnitelnou chuť. Můžeme ji podávat třeba s houskovými nebo brambo...
Brambory pečené v popelu
Brambory pečené v popelu s dipem z lučiny, to je ta pravá letní večeře. Voní dovolenou a prázdninami u babičky....
Pečené paprikové kuře
Pečené paprikové kuře je pikantní maso pečené v zeleninovém ragú. Použít můžete i kuřecí prsa....
Pečené koleno Pohlreich
Pečené koleno Pohlreich je jemné a křehké maso, které samo odpadává od kostí. Opravdu něco pro gurmány....
Pečené koleno podle Pohlreicha
Pečené koleno podle Pohlreicha je oblíbené jídlo všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pi...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Kuře pečené na cibuli
Kuře pečené na cibuli je pikantní, jemné a když přidáte pečené nebo vařené brambory, ale klidně i hranolky, pochutnáte si...
Pečené kuřecí karbanátky
Pečené kuřecí karbanátky jsou zdravější než ty smažené, protože jsou bez tuku. Můžete k nim udělat bramborovou kaši, nebo...
Pečené masové koule se sýrem
Pečené masové koule se sýrem jsou rychlé a chutné jídlo. Můžeme k nim podávat třeba vařené nebo pečené brambory, nebo i ...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně s knedlíkem a zelím, to je oblíbená česká klasika. Podle tohoto receptu upečete báječné vepřové maso velmi...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křeh...
Pečené vepřové kotlety
Pečené vepřové kotlety můžeme připravit na sto různých způsobů. Tento je jedním z nich a je skvělý. Trouba by měla být...
Hovězí pečeně se zelenými bylinkami
Hovězí pečeně se zelenými bylinkami pomalu pečená v troubě je voňavá a křehká. Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo...
Pečené kuře s bramborami
Pečené kuře s bramborami je oblíbeným pokrmem a tento recept se spoustou skvělého koření je opravdu jednoduchý. Pečeme ma...
Pečené (americké) brambory
Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo...
Šťavnaté pečené kuře
Pečené kuře je skvělá pochoutka na váš oběd. Snadné k upečení - skvělý pokrm. Nejprve opláchneme a osučíme kuře. ...
Pomalu pečené kuře s brambory
Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory n...
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme...
Pečené papriky s nivou
Pečené papriky s nivou jsou výborný předkrm, nebo jednoduchá večeře. Podáváme je s čerstvým pečivem, nebo klidně i s vaře...
Pečené cukety se šunkou
Pečené cukety se šunkou podáváme s čerstvým pečivem. Mohou být skvělým předkrmem, nebo lehkou večeří. Omytou cuketu na...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstv...
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná poch...
Pečené brambory s domácím dipem
Pečené brambory s domácím dipem jsou chutné a jednoduché na přípravu, že je budete dělat opakovaně. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Teleci pecene recepty