Mimořádně dobří utopenci
Taky si někdy říkáte: \"O víkendu nebudu vařit teplou večeři\"! Čím potěšíte manžela a rodinu? Co třeba utopenci?...
Okurková sezóna
Je to dávno vžitý název letního období, kdy se ve společnosti neděje téměř nic, co by bylo mediálně důležité. V této době...
Jak nakládat houby a zeleninu
Houbařská a okurková sezóna v plném proudu a vy už nevíte co s tím? Nakládání je velice dobrý způsob uchování h, jelikož ...
Utopenci podle Pohlreicha
Utopenci podle Pohlreicha jsou pikantní a pochutnáte si na nich znamenitě. Možná jedna dávka nebude stačit....
Utopenci
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a ole...
Utopenci
K pátečnímu posezení na zahrádce, kde si chceme dopřát něco lehce pikantního. Českou klasiku. Utopence....
Kniha Staropražská kuchařka – klasické recepty ze staré Prahy
...českých domácností například řízky v trojobale, utopenci a taliáni. Lépe situované vrstvy si už v té době...
Příprava kompotů
Jak na ovocné kompoty? Chutnají vám nebo vašim dětem ovocné kompoty? Chystáte se na ně poprvé? Určitě se toho nebojte a v...
Hrušková povidla na frgály
Hrušková povidla na frgály se připravují hlavně na Valašsku. Ale nic nebrání tomu, uvařit si je i doma....
Sladkokyselá dýně
Sladkokyselá dýně v nálevu je recept našich prababiček. Zkuste tuto netradiční pochoutku....
Recept na utopence
Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Sezona zavařování je v plném proudu. Na co si dát pozor?
Léto se přehouplo do druhé poloviny a sklizeň ovoce a zeleniny je v plném proudu. Protože je letošní úroda poměrně bohatá...
Kimchi
Pokud jste ještě o tomto chutném zázraku plném vitamínů a probiotik neslyšeli je na čase to změnit. Tato korejská special...
Bramborová kaše se slaninou
Bramborová kaše se slaninou je jedinečná a neobvyklá příloha. Můžeme ji ale připravit i jako hlavní jídlo a doplnit třeba...
Cibulová polévka od babičky
Cibulová polévka od babičky přijde k chuti vždycky. Nejvíce ale po náročném večeru, pak je to to nejlepší co si můžeme dá...
Jak na zvěřinu?
Není maso jako maso Připravit kuřecí a vepřové maso není složité, hovězí a skopové už je pro některé tak trochu výzva. Al...
Zamrazování surovin
Zamrazování je jeden ze způsobů konzervace potravin. Dnes je to již běžná praxe. V létě si zamrazíte ovoce, bylinky, houb...
Houbová polévka s kváskem a chilli
Pokud chcete zase jednou ochutnat něco nového, originálního a jedinečného, jste tady správně. ...
Anglický rostbíf
Anglický rostbíf je vlastně pečené hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec....
Hovězí na hořčici
Hovězí na hořčici podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso v...
Jak si zpříjemnit předvánoční čas aneb Těšíme se na Vánoce!
Venku se snáší poslední lístky stromů k zemi, snad jim již sekundují i první sněhové vločky, teploty se pomalu sunou k nu...
Jak na skvrny od jídla
Pokud i vy často bojujete s odolnými skvrnami od různých potravin a nechcete používat drahé a často neúčinné prostředky z...
Rajčatová omáčka z protlaku a rajčat
Rajčatová omáčka z protlaku a rajčat se hodí především na těstoviny. Můžeme přidat i vařené hovězí maso a budeme mít skvě...
Roštěnky
Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....
Kedlubnová polévka
Zeleninové polévky jsou velmi jednoduché na přípravu. Pokud máte zeleninu ze své zahrádky nebo od farmáře je to skvělé....
Zapečené houby s vejci
Zapečené houby s vejci podávejte jako předkrm. Nebo je nabídněte svým hostům při posezení u vína. Vždy sklidíte jen chvál...
Trhanec
Trhanec je skvělý dezert, ale také hlavní chod zvláště pro milovníky sladkých jídel. Je to oblíbené jídlo návštěvníků ra...
Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Bramboráky
Placky z brambor se určitě dají považovat za stálici české kuchyně. A rozhodně to nemusí být jídlo chudé. Bramboráky se t...
Quinoa karbanátky
Tyto vegetariánské karbanátky jsou velmi chutné a snadno se připravují, navíc s čerstvým pestem a kozím sýrem chutnají sk...
Borůvková omáčka
Borůvková omáčka nebo její recept se v některých krajích nazývá žahour. Borůvková omáčka se výborně hodí na lívance či pa...
Mrkvové placky s tofu
Mrkvové placky s tofu podávejte nejlépe s vařenými bramborami. A třeba s oblíbeným dipem....
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...
Salát z kysaného zelí
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému...
Bramborové šišky polité sádlem
Bramborové šišky polité sádlem známe jistě z receptů našich babiček. Nevadí, když je trochu oprášíme....
Cuketová omeleta
Cuketová omeleta jako příloha, nebo jako rychlé a zdravé jídlo. Možná k snídani, nebo se zeleninovým salátem k večeři....
Hedvábná bramborová kaše
Hedvábná bramborová kaše se smetanou místo mléka je hebká a lahodná. Hodí se k dušeným nebo pečeným masům a k rybám....
Brokolice s Nivou
Brokolice s Nivou je díky sýru pikantní a rychle hotová příloha. Brokolice je jedním z nejzdravějších druhů zeleniny. Obs...
Omáčka na těstoviny s mozzarellou
Omáčka na těstoviny s mozzarellou je rychlá a smetanově hladká. Hodí se i k vašim oblíbeným těstovinám....
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně
Vepřová panenka s třešněmi v portském víně je jídlo, které můžete připravit pro celou rodinu během necelé hodinky. Chutná...
Čokoládový pudink s banánem
Čokoládový pudink s banánem je rychlý dezert. Čokoládě nikdo neodolá, a tento dezert je jen o čokoládě, takže skoro návyk...
Vánoční bramborový salát
Bramborový salát patří na vánoční stůl stejně jako smažený kapr nebo rybí polévka. Je to pochoutka, kterou si ale můžeme ...
Americké okurky
Americké okurky jsou naložené okurkové řezy v pikantním nálevu. Kdo má rád ostřejší chuť okurek, ten si je snadno v okurk...
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Špagety s mletým masem
Špagety s mletým masem jsou skvěle vymyšlenou večeří, která bude chutnat snad úplně všem. Použijme kvalitní těstoviny a m...
Jemná rajčatová omáčka k těstovinám
Jemná rajčatová omáčka k těstovinám se v naší kuchyni určitě uplatní. Vždyť kdo by neměl rád těstoviny. Stejně tak ji ale...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Utopenci s horkym nalevem recepty