Uzené maso se zelím
Uzené maso se zelím doplňte třeba bramborovými knedlíky. Nebo jen vařenými bramborami....
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
Svíčková na smetaně je v povědomí mnoha lidí královnou české kuchyně. A právem, protože právě svíčková na smetaně pro spo...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
S příchodem podzimních měsíců se začínají rozpalovat také udírny. Ojedinělá vůně uzeného masa k chladným dnům jednoznačně...
Řízky z uzené krkovice
Řízky z uzené krkovice podáváme nejraději s bramborovou kaší. Ale mohly by vám chutnat i s domácím bramborovým salátem....
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší je jídlo připravené v jednom pekáči. Zkuste ho, a uvidíte že bude všem ohromně chu...
Krůtí guláš
Guláš je v české kuchyni dost oblíbený a tradičně se připravuje z hovězího masa. Dá se ale uvařit i z jiných druhů mas, n...
Karel Voříšek o svobodě, otevřenosti, požitku z jídla a uzené kryse
Středočeský rodák po studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy nastoupil do Československé televize jako programov...
3 recepty na lákavé pochoutky, které vás zahřejí
Venku přituhuje a dokonce i ti nejotužilejší oblékají zimní bundy. Advent s sebou přinesl mrazy a sněhové přeháňky. My pr...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Červená čočka se zeleninou, uzeným masem a volským okem
Čočka je zdravá. Červená čočka spolu s mrkví, řapíkatým celerem, tvoří zajímavou a velmi chutnou kombinaci....
Moravský vrabec
Moravský vrabec nejvíce chutná s knedlíkem a zelím. A to jak s houskovým tak i bramborovým knedlíkem. ...
České vánoční hody
Vánoce jsou tím nejoblíbenějším svátkem roku pro většinu lidí. Samozřejmě předcházejí tomu veliké přípravy a pro mnoho li...
Zamilovali jste si chuť uzeného masa, či klobásek? Tak si je sami vyuďte
Uzení pokrmům, ať již masu, klobáskám, rybám, ale i sýrům, zelenině, houbám, a dokonce i mandlím propůjčuje naprosto unik...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Maďarský tokáň
Tradiční maďarský pokrm z dušeného hovězího masa je hodně podobný našemu klasickému guláši. Výborně chutná nejen s knedlí...
Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Zakladatel Pražského kulinářského institutu a popularizátor nejen české gastronomie Roman Vaněk dobře ví, jak připravit s...
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
V minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu domácích uzenin, ovšem takové doby jsou, bohužel, dávn...
Zima v kuchyni – top recepty na zahřátí
Vaření je zábava a na zimu se většina z nás zavírá v kuchyni, z níž vycházejí úžasná jídla, která ocení celá rodina. Peče...
Vepřové výpečky se zelím
Vepřová plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k pečení, tak k dušení. Výtečné js...
Houbová omáčka
Omáčka z hub nebo taky houbovka, jak se jí přezdívá, chutná skvěle s knedlíkem nebo těstovinami. Smetanová omáčka plná če...
Šunkofleky
Šunkofleky jsou dávno oblíbené jídlo pro svou jednoduchost a výbornou chuť. Můžeme je doplnit naloženou okurkou, nebo sa...
Top recepty na velikonoční nádivky
Co by byly Velikonoce bez tradiční nádivky! Tento typ pokrmů se stal módním přibližně v 16. století v Anglii a princip na...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
První letošní díl oblíbeného kuchařského pořadu Kluci v akci byl zaměřený na vaření za pár korun. S trendem zdražování se...
Španělské ptáčky s uzeným masem
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patř...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Opečené brambory s dušenou mrkví a uzeným masem
Opečené brambory s dušenou mrkví a uzeným masem si můžeme uvařit jako lehký oběd a nemusíme mít výčitky svědomí. ...
Žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší.
Vyzkoušejte žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší . Například na sobotní oběd....
Velikonoční nádivka
Nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonoc. Každá rodina má svůj nejlepší recept....
Zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí
Vaření je skvělá věc. Ideální je, když za málo času, uvaříme dobré a chutné jídlo. Zapečené těstoviny se smetanou a brok...
Zelňačka
Zelňačka je polévka plná vitamínů a bílkovin. Je pikantní a můžeme ji podávat jako samostatný chod....
Zapečená cuketa se zeleninou a uzeným tofu
Letní zeleninové jídlo, které můžete servírovat samostatně nebo s bramborami. ...
Kroupová polévka s uzeným masem
Kroupová polévka s uzeným masem je báječnou lehkou večeří. Přidejte k ní čerstvé pečivo nebo topinku....
Chlebová polévka s klobásou
Chlebová polévka může být i ve vegetariánské verzi. Tento recept lze považovat za velmi snadný na přípravu, a tak se výbo...
Špekové knedlíky
Tento typ knedlíků skvěle chutná například v kombinaci s dušeným kysaným zelím. Protože těsto na knedlíky obsahuje slanin...
Dušené kedlubny s uzeným masem
Dušené kedlubny s uzeným masem, k nim vařené brambory, to je pochoutka. Jednoduchý recept na zeleninové jídlo, kde ale ne...
Bramborový nákyp se sýrem
Bramborový nákyp se sýrem doplňte čerstvou zeleninou nebo třeba naloženou okurkou. Záleží jen na vaší chuti....
Hovězí guláš
Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřejt...
Pečená kachna
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. ...
Havajský hovězí guláš
Havajský hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu ...
Domácí bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky všichni milujeme. Jako příloha k uzeným a pečeným masům jsou nejlepší. Pečenou kachnu nebo hus...
Segedínský guláš
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbav...
Koprovka
Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvaře...
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídl...
Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou
Jehněčí kotlety prošpikujeme snítky rozmarýnu a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme. Kotlety...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně třeba s knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ...
Segedínský guláš z vepřového masa
Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smeta...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Pečená krkovice
Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Uzene s knedlikem recepty