Květák na slanině s vejci naměkko
Květák na slanině s vejci naměkko podáváme s vařenými brambory nebo s čerstvým pečivem. Lehké a levné jídlo, které bude ...
Sekaná ve slanině
Sekaná ve slanině je krásně šťavnatá a nejlepší bude s bramborovou kaší. A k tomu třeba přidejte naloženou kyselou okurku...
Jak uvařit ledvinky
Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovino...
Tradiční anglická kuchyně. Jaká vlastně je?
Z evropských kuchyní je anglická kchyně po francouské a italské tou třetí nejznámější. Takže se v Británii rozhodně dobře...
Kysané zelí na slanině
Kysané zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika, která chutná všem. ...
Vepřová játra na slanině
Vnitřnosti nebývají až tak častou složkou našeho jídelníčku a možná je to škoda. Například játra jsou bohatým zdrojem žel...
Kuřecí masové kuličky ve slanině
Kuřecí masové kuličky ve slanině, namáčené v pikantní sýrové omáčce jsou výborným pohoštěním třeba na vaši chystanou os...
Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl
Čaj je nápoj připravený louhováním listů čajovníku v horké vodě. Slovo čaj obvykle používáme i pro samotné lístky z keře ...
Těsto na pizzu
Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, jako byste se na pizzu vydal...
Grilované krevety ve slanině
Grilované krevety ve slanině jsou vynikajícím předkrmem. Připravíme je velmi jednoduše během chvilky. Špejle namočíme ...
Anglické toasty
Anglické toasty, k tomu čaj, a můžete si připadat že jste třeba v Londýně. V žádném případě nám neuškodí, když si vyzkou...
Špagety carbonara podle Pohlreicha
Špagety carbonara podle Pohlreicha připravujete jen z kvalitních těstovin. Jen tak si na nich opravdu pochutnáte....
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
12 tradičních vánočních večeří z celého světa
Češi si štědrovečerní večeři zpravidla nedokážou představit bez kapra s bramborovým salátem či smaženého řízku. V jiných ...
Daňčí medailonky
Daňčí medailonky jsou rozhodně delikatesou. Podávejte je s jemnou bramborovou kaší nebo pečenými bramborami....
Králík na česneku se slaninou
Králík na česneku se slaninou je jemné křehké maso ve šťavnaté omáčce. Přílohou může být dušená zelenina, knedlík, bramb...
Krůtí guláš
Guláš je v české kuchyni dost oblíbený a tradičně se připravuje z hovězího masa. Dá se ale uvařit i z jiných druhů mas, n...
V kuchyni na ně neprávem často zapomínáme. Řeč je o fazolích.
Je jich na padesát druhů. Některé z nich jsou důležitou složkou mnoha světových kuchyní a v mnoha zemích se pěstují ve ve...
Kouzlíme s jablky v kuchyni
S pomalu nastupujícím podzimem se také přibližuje čas, kdy budeme ze stromů sbírat naši úrodu - jablka. Ještě je nemáme v...
Zelené fazolky se slaninou
Zelené fazolky se slaninou jsou vyhledávanou přílohou ke steaku. Ale hodí se i k jinému a jinak připravenému masu. Můžete...
Nadívaná vepřová žebírka
Nadívaná vepřová žebírka nám budou chutnat s brambory upečenými v troubě. Jako příloha může být i zelenina. Buď jako čer...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Kari - indické zlato, které dodá vašemu jídlo tu správnou chuť a šmak
Víte, jaké má kari zdraví prospěšné účinky? Z čeho se skládá či jaké je jeho využití v kuchyni? Pokud alespoň něco z toho...
Flexibilní pracovní příležitosti? Možností je mnoho.
V souvislosti se situací Covid-19 čelí dnes většina společností velké výzvě. Tou výzvou jsou hlavně zvýšené hygienické ná...
Kuřecí rizoto s houbami
Kuřecí rizoto s houbami je skvělý recept na trochu netradiční rizoto. Je sice bez zeleniny, ale jeho lahodná krémová chu...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou mohou být výbornou přílohou k pečeným masům nebo steakům. Také ale nahradí celé jídlo, třeba jako ...
Těstoviny s chřestem
Těstoviny s chřestem jsou jednoduché a přitom velmi chutné a zdravé jídlo. Druh těstovin použijeme podle vlastního uvážen...
Hovězí burgery
Když sníte jeden, budete okamžitě chtít druhý. Proto již dopředu avizujeme, že množství surovin se může velmi významně li...
Plněná sekaná
Plněná sekaná bude nejlepší s bramborovou kaší politou máslem. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát...
Vepřová roláda
Vepřová roláda bude výborná s jakkoliv upravenými brambory. Třeba bramborová kaše by mohla být výtečná....
Polévka z mraženého hrášku
Polévka z mraženého hrášku je lahodný hráškový krém. Doplňte ho opečenými chlebovými krutony nebo třeba nasucho opečeným ...
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt je hvězdou brunch stolu nebo si ho připravte jako snídaně. Skládá se z toustového chleba, který je pokryt ...
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně bude nejlepší s houskovým knedlíkem. Podle tohoto receptu se vám určitě podaří připravit oblíbenou o...
Bramborové knedlíky plněné zelím
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i va...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Slané závitky z listového těsta
Slané závitky z listového těsta rychle upečeme jako malé pohoštění pro návštěvu. Jsou jednoduché a náplň můžeme změnit po...
Pikantní vepřová panenka
Pikantní vepřová panenka ve slaninovém kabátku dušená na másle a oleji bude výborná s bramborovou kaší. Ale samozřejmě si...
Hermelín v kabátku
Hermelín v kabátku je trochu jiný, než je ten známý, smažený. Takový malý slaný koláč, který může být třeba sytou svačin...
Zapečená brokolice se slaninou a sýrem
Zapečená brokolice se slaninou a sýrem je lehké jídlo, hodící se na jednoduchý a rychlý oběd nebo večeři. ...
Zapečená cuketa s anglickou slaninou a sýrem
Zapečená cuketa s anglickou slaninou a sýrem je rychlý oběd nebo večeře. My jsme použili čedar, ale pokud máte raději jin...
Smažený hermelín s anglickou slaninou
Smažený hermelín s anglickou slaninou podávejte s bramborovou kaší. I když vhodné jsou brambory v jakékoliv podobě. Někdo...
Tyčinky z listového těsta se šunkou a slaninou
Tyčinky z listového těsta se šunkou nebo slaninou jsou výborné jen tak k pivu nebo vínu při posezení s přáteli. ...
Snídaňové sendviče
Snídaňové sendviče, které si připravíme předem a uložíme do mrazničky, nám zaručí, že až do oběda nebudeme mít hlad. Krom...
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k ...
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa se slaninou a dobrým sýrem může být výborným letním obědem nebo večeří. Mohli bychom k ní uvařit brambory...
Grilované papriky s masovou náplní
Grilované papriky s masovou náplní a rajskou omáčkou jsou skvělou variantou letního obědu. Do hrnce si vyklepneme rajčat...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Vepřové ražniči
Vepřové ražniči je skvělé s hranolky pečenými troubě a s tatarskou omáčkou. Někomu ale může chutnat i s bramborovou kaší ...
Králík s hořčičnou omáčkou
Králík s hořčičnou omáčkou bude výborný s bramborovou kaší. Nebo také s domácím bramborovým knedlíkem....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou V anglicke slanine recepty