Vařená majonéza
Vařená majonéza se vyznačuje tím, že je tento recept velmi tvárný, a tak si do vařené majonézy může každý přidat, co chce...
Pomalu vařená krůtí prsa na víně
Pomalu vařená krůtí prsa na víně s jemnou zeleninovou omáčkou jsou lehká a přitom pikantní. Přílohou mohou být třeba vař...
Zatočte s bílým cukrem
Konzumujeme ho každý den, třeba i nevědomky, a ani si neumíme představit, kolik ho některé potraviny obsahují. Ano, řeč j...
3 tipy, jak zužitkovat velikonoční vajíčka natvrdo
...V jiné misce rozšleháme čerstvé vejce se solí, cukrem, pepřem, citronovou šťávou, hořčicí a směs ... Zalít ji horkým vývarem, povařit, ochutit solí, cukrem, ostrou a hrubozrnnou hořčicí, přidat trochu...
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem jsou jednoduchým jídlem a možná i proto tak oblíbeným. Svěží, chutná snídaně...
Smažené bramborové knedlíky s pomerančovým cukrem
...bramborové knedlíky s pomerančovým cukrem jsou pochoutkou nejen pro toho, kdo má rád sladká ... ji v mixéru na prášek. Ten pak smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem ve zvláštní misce. Studené...
Vařená majonéza
Co si budeme povídat, doma vyrobená majonéza chutná prostě nejlépe! Tento recept je trochu netradiční, ale rozhodně stojí...
Znáte doopravdy vitamin C?
Vitamin C je všem dobře známý. Jeho zkoumáním se zabýval americký vědec Linus Carl Pauling, který je nositelem dvou Nobel...
Jste milovníci nebo zarytí odpůrci koprovky?
...smetanu, opraný a nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a necháme krátce přejít varem. Do hotové...
Vařená brokolice s oříškovým máslem
Tento vegetariánský pokrm je lehký a dá se použít jako hlavní chod nebo příloha. Zelená brokolice je cenným zdrojem vlákn...
Medový sirup s mátou
Medový sirup s mátou a zázvorem je medicína na podzimní plískanice. Stačí lžička nebo dvě denně a budete vůči nečasu odol...
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojen...
Bramborový salát stokrát jinak
Tradiční štědrovečerní menu se u většiny z nás neobejde bez bramborového salátu. Jako příloha pro smaženého kapra, vinnou...
Dieta podle krevních skupin
V roce 1996 přišel Dr. Peter J. D'Adamo s teorií, že je dobré stravovat se podle své krevní skupiny. Od té doby tuto diet...
Švestkovo - čokoládová lahůdka
Každá hospodyňka, která peče a zdobí moučníky, ráda zkouší nové náplně, polevy aj. Jednou z nich, může být vařená švestk...
Velikonoční sekaná
Velikonoční sekaná je samozřejmě s vejci. Kromě toho že je velmi chutná, i pěkně vypadá. A k ní třeba bramborovou kaši. A...
Velikonoční salát s květákem a vejci
Velikonoční salát s květákem a vejci si můžete připravit nejen o Velikonocích. I ḱdyž ty se pro množství vajec samy nabíz...
Jaro si mohou užít i alergici
Na slunečné dny se asi většina z nás těší. Kdo však vyhlíží jaro s obavami, jsou alergici. Příroda v rozkvětu jim přináší...
Listopad - zaměřte na péči o své plíce…
Příroda pomalu usíná a přicházejí první mrazíky, počasí a naše nálada jsou jako na houpačce. V listopadu jsme mnohem nách...
Křenová omáčka
Křenová omáčka je rychlá, jednoduchá a zdravá. Podáváme ji hlavně k vařeným masům, nejčastěji to bývá přední hovězí. Oblí...
Vrstvený salát
Vrstvený salát nejlépe použijeme jako netradiční přílohu, třeba místo vařených brambor. Můžeme ho ale klidně považovat za...
Vajíčkový salát
Vajíčkový salát patří do klasické české kuchyně. Je to výtečná pomazánka na chlebíčky nebo s čerstvým pečivem nahradí kl...
Dračí krev: Poznejte zlato amazonských pralesů…
Tajuplný název Sangre de drago (dračí krev) pochází ze Španělska a ve skutečnosti se nejedná o žádnou krev z draka, nýbrž...
Sůl – ve větším než malém množství nebezpečná celoživotní přítelkyně
Sůl patří podle mnoha světových šéfkuchařů k pěti základním ingrediencím. V českých pohádkách je sůl nad zlato a naši dáv...
Plněná vejce
Vařená vejce s tuňákem jsou vhodná pro příležitostné pohoštění i na běžnou svačinu. ...
Jarní salát s vejci a zelenými lístky
Na začátku jara můžete využít čerstvosti nových jarních lístků a umíchat si z nich jednoduchý a rychlý zelený salát. Aby ...
Zapečená vejce
Zapečená vejce podáváme nejlépe s čerstvými zeleninovými saláty. Může to být rychlá a zdravá večeře nebo lehký oběd....
Letní salát s vejci
Letní salát s vejci je jako stvořený pro lehký oběd nebo večeři v letním horku. Pro větší jedlíky k němu podáváme čerstvé...
Karbanátky na pivě
Karbanátky na pivě jsou výjimečně dobré. Přílohou mohou být třeba vařené brambory, ale ani zelenina vařená v páře není š...
Česneková pomazánka
Česneková pomazánka na topinky je pikantní a zdravá právě díky čerstvému česneku. Sýr použijte podle vlastní chuti, může ...
Kuře zapečené s rýží
Kuře zapečené s rýží vás překvapí hlavně báječnou chutí rýže. Je totiž mnohem lepší než vařená....
Pikantní salát s vejci
Pikantní salát s vejci je rychlé a jednoduché jídlo. Podávejte ho s čerstvým pečivem....
Bramborový salát
Bramborový salát patří k oblíbeným svátečním pokrmům. Co si jej dopřávat častěji bez složitých příprav? ...
Poke bowl s lososem
Na Havaji slovo „poke“ znamená „sekat na kousky“, což odkazuje k hlavní úpravě pokrmu – většina surovin v misce je pokráj...
Mandlovo-rýžový puding
Růžový pudink z vařené rýže v mléce a cukru budete milovat. Podává se studený i teplý a pochází z Indie. Připravte si ten...
Francouzský nicoise salát s tuňákem
Tento skvělý jarní francouzský salát je elegantní kombinace tuňáku, brambor, vařeného vejce, oliv a zelených fazolek. Sar...
Bramborová polévka s vařenými vejci
Bramborová polévka a recept na ni je tentokrát vyšperkován vařenými vejci pro zahnání ještě většího hladu, než který jste...
Polévka z uzeného masa
Polévka z uzeného masa se výborně hodí ve chvíli, kdy vaříte uzené maso k obědu, protože lze vývar z masa použít na jedno...
Salát se špenátem a vejci
Salát se špenátem a vejci podávejte nejlépe hned po přípravě, tedy teplý. Je to lehké jídlo s chutí a vůní zelených bylin...
Pikantní rýže s bylinkami
Pikantní rýže s bylinkami je příloha vhodná k pečeným, dušeným i grilovaným masům. Je to zase trochu jiná příloha než ta ...
Cizrnová sekaná
Cizrnová sekaná bude určitě chutnat nejen vegetariánům. Trochu odlehčení od masa prospěje občas každému, ne?...
Korejské hovězí špízy
Korejské hovězí špízy jsou svou chutí trochu exotické. Rozhodně stojí za to, obstarat si ingredience a vyzkoušet je. G...
Cuketa v kari omáčce
Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná troc...
Burrito na korejský způsob
Burrito na korejský způsob je exotické a chutné jídlo plné bylinek a koření. Kvalitní hovězí maso je důležitou součástí j...
Plněné papriky s quinoa
Plněné papriky s quinoa jsou zajímavé svou neobvyklou chutí. Quinoa se sice používá jako obilovina, ale obilovina to vlas...
Vaječný likér
...spojené se smetanou a vejcem, které bylo ochucené cukrem a zahuštěné trochou ovsa, nebo chlebem. Hotovému ... 1. Nejprve si v kovové nádobě vyšleháme žloutky s cukrem. 2. Smetanu s mlékem, solí a muškátovým oříškem ... a postupně ji přidáme k vyšlehaným žloutkům s cukrem do kovové misky. Je třeba směs opravdu přidávat...
Americké koblihy
...koblihy můžeme pocukrovat moučkovým cukrem či polít polevou. Nebo před smažením uprostřed...
Tradiční buchty
...nebo povidlovou náplní. Posypané moučkovým cukrem budou chutnat hlavně ke kávě, dětem k nim můžeme ... do ní důlek. Do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme chvíli ... a jednotlivé buchty oddělíme, posypeme moučkovým cukrem do kterého jsme přidali vanilkový cukr a necháme...
Jablečný závin s mandlemi
...jablka, posypeme je rozinkami, skořicovým cukrem a mandlemi nakrájenými na plátky. Navrch přidáme ... strouhanky a vše ještě posypeme krupicovým cukrem. Každý závin zabalíme a povrch potřeme ... dozlatova. Hotový moučník posypeme moučkovým cukrem....
Velikonoční jidáše
Velikonoční jidáše jsou tradičním velikonočním pečivem, na které zadělávaly těsto ve Škaredou středu už naše prababičky, ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vařena medicina s cukrem recepty