Roštěná z vepřového masa
Roštěná z vepřového masa je připravená z vepřové kýty. S dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem je dobrou variantou, kdy...
Hovězí roštěná
Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový kned...
Sláva větrákům aneb chládek za pár korun
Teplo nejen venku, ale letní vedra už dorazila i k vám domů a vy nutně potřebujete pořádné ochlazení? Pomocníka, který vá...
Dezert Pavlova: nadýchané bezé s příběhem
Lehký jako vánek, sladký jako láska - to je světově proslulý dezert Pavlova, který nese jméno slavné ruské baleríny. Nadý...
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, ...
Nedělní roštěná
Nedělní roštěná rozhodně uspokojí vaše chuťové pohárky vrchovatě. Tenhle lahodný šťavnatý pokrm všechny jistě nadchne. ...
Vídeňská káva
Podíl na objevu vídeňské kávy nesou Turci a jejich obléhání Vídně v 17. století. Rakušané jejich útok odrazili a po turec...
Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci
...)) a všechny vařily/vaří skvěle, od jedné babičky Roštěná na česneku se špenátem od druhé Pečené maso v...
Top 10 letních nápojů
Že je dodržování pitného režimu důležitá součást zdravého života, víme všichni asi dobře. Zvlášť v horkém létě je pravide...
Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Červené hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou tužší, je při tepelné úpravě potíž. Tento problém vyřeš...
Hovězí roštěná
Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se...
Grilovaná roštěná se zelným salátem
Grilovanou roštěnou se zelným salátem podávejte třeba s hranolky. Salát z kysaného zelí je k ní vynikající....
Top 10 vánočních jídel
Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, procházek zimním zářivým městem. Čas na setkáván...
Čtyři kuchařské knihy, které by vás neměly minout
Roman Vaněk: Poklady české klasické kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila Předmluvu kuchařské knihy Romana Vaňka...
Segedínský guláš podle Romana Vaňka
...a popularizátor nejen české gastronomie Roman Vaněk dobře ví, jak připravit segedínský guláš. Základ...
Pažitková omáčka
...omáčku naservírují k vařenému hovězímu masu. Vídeňská varianta omáčky je hutnější a konzistencí trochu...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vaněk vídeňská roštěná recepty