Slaný nálev na zeleninu základní recept
Nakládaná zelenina ve slaném nálevu je pochoutka, kterou můžeme servírovat jako doplněk z masu, hodí se také do omáček, p...
Pastýřský koláč s bramborovou kaší
Výborné a syté vegetariánské jídlo vhodné k obědu i k večeři. Zvláštní směs chutí a vůní vás určitě osloví. Nejprve uv...
Jak uchovat zeleninu na zimu? Vyzkoušejte pickles!
V pěstitelské sezoně si užíváme čerstvou zeleninu a ovoce, ale tato doba pomalu končí. Nastupuje období, kdy se příroda u...
Okurky - zdánlivě obyčejná zelenina
Všichni je známe, je to snad ta nejběžnější zelenina u nás. Okurkový salát nás provází celým životem. Je jednoduchý a nen...
Gnocchi s červenými fazolemi a olomouckými syrečky
Rychlý oběd, který ocení milovníci olomouckých syrečků. ...
Zeleninový aspik s vejci
Zeleninový aspik s vejci je pikantní pohoštění k pivu nebo k vínu. Hodí se i jako předkrm u slavnostního oběda. Zeleninov...
Čočkový salát
Dá se jíst samotný a skvěle funguje například i jako příloha k rybě. V některých domácnostech se podává na Vánoce, ale jí...
Nakládaná a sušená zelenina jako nevyčerpatelný zdroj vitaminů
Nakládání a sušení zeleniny je perfektní příležitostí, jak se zbavit přebytečných kousků a zároveň je využít pro další ko...
Okurková sezóna
Je to dávno vžitý název letního období, kdy se ve společnosti neděje téměř nic, co by bylo mediálně důležité. V této době...
Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí
Zeleninové rizoto s čočkou a kukuřicí je jídlo, které bude chutnat nejen vegetariánům. ...
Zeleninový salát s naloženým sýrem
Zeleninový salát s naloženým sýrem je další z variant skvělých zeleninových salátů, které jsou tak oblíbené hlavně v létě...
Italská rajčatová polévka
Italskou rajčatovou polévku podáváme jako lehkou večeři po celý rok, nebo jako svačinu pro zahřátí ve studených zimních d...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
Způsob, jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními silami, jimiž byli vystaveni o mnoho víc než my,...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Těstovinový salát s kuřecím masem
Lehký těstovinový salát se smetanovou zálivkou a kurřecím masem. Pochoutka která vám bude chutnat a nezatíží vás na celý ...
Rajčata s mozzarellou
Skvělý rajčatový pokrm do práce nebo jen tak. Opláchnutá rajčata nakrájíme na malé kousky. Mozzarellu bez nálevu na...
Avokádo s tuňákem
Nezvyklý, ale velmi chutný předkrm nebo hlavní chod. Avokádo omyjeme a rozřízneme podélně. Odstraníme pecky a vydlabe...
Top 10 jedlých hub
Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní ko...
Letní úvahy nad zavařováním
aneb ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, rozkvetlé zahradě nebo ...
Prosciutto závitky
Prosciutto závitky jsou rychle připravené pohoštění s pečivem pro hosty, nebo mohou být vynikajícím předkrmem. Můžeme po...
Těstovinový salát s tuňákem
Salát z těstovin s tuňákem je jídlo vhodné jako lehký oběd či večeře. Použijeme-li místo majonézy bílý jogurt, je to i le...
Salát s rýží a s marinovanými kuřecími kousky
Salát s rýží a s marinovanými kuřecími kousky podáváme za studena. Místo mražené zeleniny můžeme klidně použít čerstvou s...
Dýně, cukety a patizony
Podzim s vůní horké husté dýňové polévky ( a trochu o cuketách a patizonech) Věděli jste, že dochovaná semena tykve ...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Peruánské ceviche
Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí...
Kuřecí chilli s papričkami chipotle
Kuřecí chilli s papričkami chipotle je pikantní husté jídlo které vás nadchne svou jedinečnou chutí. Trochu exotiky v naš...
Bramborový salát
Bramborový salát je oblíbená příloha k masu. Známe ho hlavně ze štědrovečerního menu spolu se smaženým kaprem. Ale připra...
Krémová polévka z kapra
Krémová polévka z kapra je lahodná smetanová štědrovečerní polévka. Můžeme ji uvařit místo klasické rybí polévky a všem b...
Kvašáky
Kvašáky, neboli rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na 1 l vody potřebujeme 400 g sol...
Americké okurky
Americké okurky jsou naložené okurkové řezy v pikantním nálevu. Kdo má rád ostřejší chuť okurek, ten si je snadno v okurk...
Recept na utopence
Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené...
Mimořádně dobří utopenci
Taky si někdy říkáte: \"O víkendu nebudu vařit teplou večeři\"! Čím potěšíte manžela a rodinu? Co třeba utopenci?...
Vegetariánské rizoto
Kdo má rád zeleninu, rýži a dobré koření, ten si pochutná na vegetariánském rizotu....
Rýžové nudle s rajčatovou omáčkou
Rýžové nudle s rajčatovou omáčkou vám rozhodně budou chutnat. Navíc je to přirozeně bezlepkové jídlo....
Salát z lilku, papriky a rajčat
Lehký zeleninový salát tvořený typicky italskými surovinami rajčaty, paprikou a lilkem. Chuť salátu zpestřuje česnek a pa...
Pečený králík se sušenými rajčaty
Vyzkoušejte alternativu k tučným masovým pokrmům a dejte si lehké králičí maso, které navíc obsahuje méně tuku a choleste...
Fazolová polévka
Fazolová polévka je jednou z těch dobrých, sytých a hustých polévek, co klidně nahradí celé jídlo. Možná si k ní vezmete ...
Škvarkové placky se zelím
Škvarkové placky se zelím jsou hodně oblíbené v jihočeském kraji. Suroviny k jejich přípravě jsou ale samozřejmě dostupné...
Kuře a la kachna
Kuře a la kachna podáváme většinou z knedlíkem. Kdo má raději brambory, tak tomu s pečenými v troubě bude také výborně ...
Slaný moučník
Slaný moučník se sušenými rajčaty je vláčný a voní bylinkami a sýrem. Jako pohoštění k vínu či pivu je ideální....
Náplň do pita chleba
Tento chléb vypadá jako silnější placka a jeho základ tvoří pšeničná mouka a kvasnice. Skvěle se hodí například pro přípr...
Cizrnový salát
Cizrnový salát chutná trochu oříškově. Spojení cizrny a tuňáka je rozhodně dobrý nápad, a přidáním bylinek podle vlastní...
Perník trochu jinak
Perník rozhodně patří mezi klasiku českých moučníků, dá se ale upéct v mnoha variacích. V kombinaci s tvarohem a broskvem...
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Melounový salát s fetou
Velmi osvěžující salát pro končící letní dny. Kombinace sladkého melounu, řeckého sýru feta a chilli je velmi lahodná a p...
Dušený květák s cuketou a batátem
Dušený květák s cuketou a batátem je lahůdka nejen pro vegetariány. I vy kuste květák trochu jinak....
Hummus
Tahle pochoutka je tradiční zejména na Středním východě, kde se podává například s plackami, ale i v našich končinách je ...
Sladkokyselá dýně
Sladkokyselá dýně v nálevu je recept našich prababiček. Zkuste tuto netradiční pochoutku....
Slané sušenky s olivami
Slané sušenky s olivami jsou vhodné na posezení s přáteli u sklenky vína. Třeba italského....
Teplý bramborový salát s fazolemi
Teplý bramborový salát s fazolemi připravíte v jediné vysoké pánvi. Je to pikantní a sytý oběd nebo večeře....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Veprenky v nalevu recepty