Řezy z hroznového vína
Řezy z hroznového vína s jablky jsou jako stvořené pro pohoštění ke kávě. Jsou krásně vláčné a můžeme je jíst studené , a...
Letní nápoj z melounů a vína
Letní nápoj z melounů a vína je osvěžující. Za dlouhých horkých letních večerů ho oceníte....
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
Ztrácíte se v zvláštních vinařských pojmech, které zní jako v nějaké cizí řeči? Co vlastně říká číšník, když vám nabízí b...
Být sám sobě someliérem aneb jak si nezkazit požitek z vína
Největšího hříchu, kterého se dopouštíme při pití vína, je nedostatek pozornosti při chlazení lahví. Červená vína pijeme ...
Grilované kuřecí řízky s marinádou z vína a citronů
Grilované kuřecí řízky s marinádou z vína a citronů jsou opravdu delikátní a jedinečnou pochoutkou. Můžeme je podávat s g...
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Jak posuzovat chuť vína
Jediný doušek vína vám může napovědět, jaké chuťové zážitky vás čekají a ke kterému pokrmu se hodí. Laik rozezná několik ...
Ochutnejte luxusní vína z malých vinohradů
Jste milovníci hroznového vína, z něhož zkušení vinaři umějí vyrobit jedinečný opojný nápoj? Pokud ano, tak čtěte dále, p...
Vařený chřest s holandskou omáčkou
Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho j...
Šodó
Šodó je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře nám známých buch...
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako p...
Sezona svařeného vína startuje. Vyzkoušejte alkoholickou i nealko variantu!
Zahřát zkřehlé tělo teplým voňavým svařeným vínem je prostě lebeda. Tento nápoj patří ve střední Evropě především k obdob...
Vyzkoušejte si vyrobit bylinková vína, jsou skvělá i jako dárek
Bylinková vína se vyrábí již od nepaměti. Alkohol dokáže násobit účinky léčivých rostlin a zvýraznit jeho chuť. Tinktury ...
Svařené víno / svařák
Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou ...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Chilské víno - Viňa Chocalán
...Čr 5,3 tun na hektar zatímco v Chile 25-30 tun. Viňa Chocalán založil Guillermo Toro González, který ... Kvalitní chilské víno, nejen od vinařství Viňa Chocalán, zakoupíte na chilskevino.cz....
Dušičky, první sníh, svatomartinská husa a první letošní vína, to všechno nás čeká v listopadu.
S tím sněhem to možná nebude tak horké, ačkoliv občas se opravdu na svatého Martina, tj. 11. listopadu, první sněhové vlo...
Italské dušené hovězí
Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým ...
Irské dušené hovězí
Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou ...
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky
Jarní zeleninový hrnec s bylinkovými knedlíčky je voňavé zeleninové jídlo, které připravíme v jednom pekáči pro spoustu l...
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
Svatomartinské víno 2017
Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a především pro vinaře, důležitým a s napětím očeká...
Kuřecí maso na víně s shiitake
Kuřecí maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského vína s japonskou houbou shiitake. S kuřecím masem j...
Křupavé marcipánové rohlíčky
Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a...
Bezinkové víno
Patříte-li k milovníkům vína, určitě si nenecháte ujít víno sezónní bezinkové. To si s trochou snahy a jen s minimem potř...
Ďábelské roštěnky
Ďábelské roštěnky jsou především pro milovníky pikantních a kořeněných jídel. Jako přílohu můžete dát dušenou rýži, nebo ...
Játra na čínský způsob
Játra na čínský způsob podáváme samozřejmě s rýží. Nebo klidně jen s čerstvým pečivem....
Těstovinový salát s čočkou
Lehký těstovinový salát s nevšední kombinací chutí čočky a bílého vína. Jednoduchou přípravu salátu můžeme urychlit ještě...
Jablka s ořechy s čokoládovou omáčkou
Jablka s ořechy s čokoládovou omáčkou, to je skvělý podzimní moučník. Můžeme ho podávat teplý i studený....
Pstruh na houbách
Příprava pstruha patří k těm nejjednodušším. Stačí ho jen očistit a vykuchat. Přinášíme delikátní recept na pstruha na ho...
Pražma v papilotě
Toto je to nejlepší co můžete s čerstvou rybou udělat. Stačí vám pár ingrediencí, které se dají také obměňovat a během tř...
Vinné cukroví
Vinné cukroví můžeme upéct třeba o vánocích. Ale jako jemné, rychlé sušenky ke kávě, se nám bude určitě hodit i jindy, že...
Cuketová polévka s parmazánem a bílým vínem
Další z velmi rychlých a delikátních cuketových receptů, který si zamilujete. Jemná krémová polévka s parmazánem a bílým ...
Zapečený toust s drůbežími játry
Zapečený toust s drůbežími játry se hodí třeba na posezení s přáteli u sklenky červeného vína. Nebo to může být jednodu...
Rizoto z pšenice špalda
Lahodné jídlo plné minerálů a vitamínů, které vás uspokojí a zároveň nepřiberete na váze....
Hovězí líčka podle Pohlreicha
Hovězí líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová...
Vepřová líčka
Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušen...
Pečený bůček marinovaný
Pečený bůček marinovaný je nejlepší třeba s bramborovým knedlíkem. Ale s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí vám ...
Daňčí medailonky
Daňčí medailonky jsou rozhodně delikatesou. Podávejte je s jemnou bramborovou kaší nebo pečenými bramborami....
Bezinková polévka
Z květů bezinek se připravuje sirup, ocet, kosmatice a ze zralých plodů můžeme připravit třeba polévku. Vyzkoušejte letní...
Malinový sorbet
Letní prázdniny patří nejen dětem, ale také sezónnímu ovoci, mezi které patří i maliny. Z těchto sladkých bobulek lze při...
Steak s medovou omáčkou
Steak s medovou omáčkou podáváme nejčastěji s pečenými brambory nebo s jemně podušenou zeleninou....
Maďarský tokáň
Tradiční maďarský pokrm z dušeného hovězího masa je hodně podobný našemu klasickému guláši. Výborně chutná nejen s knedlí...
Gaspacho
Gaspacho je krémová studená španělská polévka. Je plná vitamínů, protože ji připravujeme pouze z čerstvé zeleniny....
Taštičky z listového těsta s houbovou náplní
Listové těsto je při přípravě rychlých slaných předkrmů velmi vděčné. Obzvlášť tehdy, když zvolíte mražené nebo již vyvál...
Hovězí po burgundsku
Hovězí po burgundsku je klasika, kterou by měl umět každý kuchař. Kupte si dvě láhve vína, jednu na vaření, druhou k jídl...
Steaky s třešňovou omáčkou
Steaky s třešňovou omáčkou nás osloví tou výtečnou kombinací chutí vína, sladkých třešní a propečeného masa. Steaky může...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Viňa recepty