Kachní vývar s kapustičkami
Kachní vývar s kapustičkami je skvělá polévka. Na nedělní oběd jak stvořená. Její nezaměnitelná vůně a chuť vás dostane....
Rybí vývar
Tento vývar je populární zejména v zemích, které disponují mořem. Ale ochudit se o něj nemusíme ani u nás. Rybí vývar můž...
Silný hovězí vývar je všelék
Heslo dne zní: Posilte imunitu! Způsobů jak toho dosáhnout existuje celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posi...
Jak na vývar?
Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...
Zeleninový vývar
Vývary ať už z masa či ze zeleniny by měly tvořit základ jídelníčku, protože dodají tělu energii i ho patřičně zahřejí. D...
Hovězí vývar
Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přiv...
Kuřecí vývar se šťovíkem a kopřivami
Jedinečný kuřecí vývar plný vitamínů, který vás postaví na nohy. Tohle prostě musíte zkusit!...
Uvařit poctivý hovězí vývar není žádná velká věda, ale má to svá pravidla.
Pravý hovězí vývar asi tak často doma nevaříme. Není to proto, že by to bylo příliš složité, ale spíše proto, že na to po...
Jídlo jako lék: proč vařit na podzim a v zimě vývar?
Polévky zahřejí organismus, snadno se konzumují i přenášejí a navíc léčí! Hrnek kvalitního vývaru dodá tělu potřebné živi...
Silný kachní vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi
Kdo by odolal silnému kachnímu vývaru se zeleninou a celestýnskými nudlemi? Zahřeje a dodá sílu....
Vývar z králíka
Dopřejte si vývar z králíka se spoustou zeleniny. Chuťově výrazná polévka je ideální na nedělní rodinný oběd....
Bujón čili hovězí vývar
Bujón čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra. Zde vám předkládáme jed...
Nahlédněte s námi pod pokličku kuchařského slovníku…
Vaření není žádná věda, ale občas narazíte na pojem, kterému vůbec nerozumíte. Seznamte se s námi s kulinářskými pojmy, d...
Některé potraviny nám chutnají více, že by v tom byl glutaman sodný?
Nejsou chutě jako chutě..Strava je základ života, jelikož to co do těla s jídlem dostaneme, odrazí se na našem zdraví. Po...
Silný kuřecí vývar
Silný kuřecí vývar je výborná polévka a úplně nejvíc chutná při nemocech z nachlazení. Zahřeje a posiluje....
Kuřecí vývar
Dobrý, silný kuřecí vývar je příjemný společník ,při podzimních večerech. Zahřeje, dodá sílu a při nachlazení přijde více...
Kuřecí vývar s kapustičkami a rýží
Kuřecí vývar s kapustičkami a rýží je skvělá jednoduchá polévka. ...
Jedním ze zimních potěšení je horká a hustá polévka.
Někdo má polévky rád, někdo je miluje a někdo je zas vůbec nemusí. V každém případě my, kteří je milujeme, máme obrovský ...
Leden měsíc polévek. Která vás postaví na nohy?
Polévka je grunt! Tak znělo heslo z dob našich babiček a pravdou je, že hlavně v zimním období umí horká polévka organism...
Zeleninový vývar s nudlemi
Tahle polévka je velmi jednoduchá, a tak se hodí pro příležitosti, kdy bojujeme s časem. Osvědčila se i jako prázdninová ...
Hrachová polévka s mátou
Rychlá a jednoduchá hrachová polévka, která má osvěžující chuť, díky přidané mátě. Můžete také ozvláštnit nastrouhaným tv...
Top recepty pro měsíc březen
Pranostika sice míní březen, za kamna vlezem, ale jaro už opravdu stojí přede dveřmi, a proto je na místě odlehčovat jíde...
Jak uvařit italské risotto
Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík mražené zeleniny a nakrájeli pečené maso, co nám ...
Kuskus s kuřecími kousky, cherry rajčátky a červenou řepou
Kuskus s kuřecími kousky, cherry rajčátky a červenou řepou je lehké jídlo, po kterém určitě nepřiberete....
Vegetariánská Laksa
Láska na první pohled i ochutnání. Tato vydatný polévka z Malajsie je plná chutí připravuje se jak z rýžových, tak z vaj...
Chlebová polévka
Tato úsporná polévka, jejíž základ tvoří chléb a vejce, byla v dřívějších dobách, kdy bylo hluboko do kapsy, velmi populá...
Krůtí guláš
Guláš je v české kuchyni dost oblíbený a tradičně se připravuje z hovězího masa. Dá se ale uvařit i z jiných druhů mas, n...
Dýňová polévka s bylinkovými krutónky
Dýňová polívka je velmi jemná a přesto sytá. Můžeme na ni použít typické podzimní hokaido dýně, anebo méně časté máslové ...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Krémová rybí polévka
Tahle polévka má krásnou krémovou konzistenci a je skvělá pro chladné zimní dny. Hodí se ale i jako sváteční předkrm na š...
Pórková polévka s bramborem
Pórková polévka s bramborem, podávaná s pečivem, nejlépe s čerstvým chlebem, je výbornou variantou svačinových polévek. K...
Italská rajčatová polévka
Italskou rajčatovou polévku podáváme jako lehkou večeři po celý rok, nebo jako svačinu pro zahřátí ve studených zimních d...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Koprová omáčka se smetanou
Máte taky rádi omáčky? V chladnějších měsících si rádi uděláme voňavé, teplé omáčky s přílohou. Co třeba koprovou omáčku ...
Grilované papriky s masovou náplní
Grilované papriky s masovou náplní a rajskou omáčkou jsou skvělou variantou letního obědu. Do hrnce si vyklepneme rajčat...
Srdíčka ve smetanové omáčce s rýží
Srdíčka ve smetanové omáčce s rýží je velmi lahodné jídlo. Zvládne ho každý začátečník....
Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky
Máte chuť na lehké zeleninové jídlo? Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky budou chutnat dětem i d...
Rajská omáčka
Rajskou omáčku milují děti i dospělí. S houskovým knedlíkem a měkoučkým vepřovým nebo hovězím masem tvoří nerozlučnou tro...
Hrachová kaše s cuketou
Luštěniny jsou zdravé. Hrachová kaše je velmi jednoduchá na přípravu a moc dobrá. Má svou nezaměnitelnou chuť a vůni. ...
Pravé italské parmazánové rizoto
Každý z nás, co někdy pokoušel zdánlivě jednoduchý recept na klasické rizoto, tedy tradiční severoitalský rýžový pokrm, n...
Cuketová polévka
Krémová polévka velmi příjemné chuti, inspirovaná italskou kuchyní. Voní po česneku a chuť jí dodá i strouhaný parmazán. ...
Dýně máslová
Tvarem připomíná hrušku a její chuť má lehce oříškovou notu. Máslová dýně rozhodně stojí za vyzkoušení, protože nejen pro...
Pikantní hrachová polévka s krevetami
Hráškovou polévku bych mohla jíst na sto způsobů a nikdy se mi neomrzí. Tento recept překvapí lehce pálivou chutí. O doko...
Smažený kapr
...na modro se vaří z kořenové zeleniny, cibule a bujonu. Vaří se v polévce s trochou octa jen asi 7 minut...
Kuřecí polévka s rýží
Kuřecí polévka s rýží je sytá a zároveň velmi osvěžující. Můžeme k ní zakousnout čerstvé pečivo, nebo si na ní pochutnat ...
Kokosové kari
Kokosové kari je pikantní, chutný a zdravý pokrm vhodný i pro vegetariány. Takový skvělý zeleninový guláš. Do velkého ...
Kuřecí polévka s pórkem a rýží
Snad nikdo z vás není nemocný, snad se doma „jenom“ nudíte kvůli karanténě nebo kvůli nějakému směšnému fitness videu. Mo...
Kuřecí nudlová polévka
Kuřecí nudlovou polévku má rádo stejně lidí, kolik si na ní pochutná, takže téměř každý. Tomu, komu nechutná kuřecí nudl...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vyvar z bujonu recepty