Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Řepánky
Řepánky jsou polozapomenuté kynuté buchty s mákem a cukrovou řepou. Řepánky se pekly zejména v oblastech, ve kterých se c...
Jak si vybrat ten správný chléb?
Chléb, nebo hovorově chleba, je něco, co nás provází už od dětství celým našim životem. Je to potravina která vzniká peče...
Jídlem k posílení imunity dětí
Je vaše dítě často nemocné?Pokud ano, určitě stojí za to zamyslet se nad stravou dítěte. Zde totiž často bývá tzv. zakopá...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Připravte se – v roce 2022 bude zřejmě zavedeno nové značení potravin
V novém roce 2022 se plánují změny v označování potravin, které mohou zlepšit orientaci zákazníků, ale také zřejmě změní ...
Top svačiny pro hladové školáky
Prázdniny jsou minulostí a tisícovky dětí v září opět zasedly do školních lavic. Jakým jídlem školáky vybavit, aby během ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zitny klásek recepty