Čerstvá broskvová limonáda
Čerstvá broskvová limonáda nám všem svou vůní symbolizuje léto. Je to lahodný osvěžující nápoj a podávaný s ledem, zaruče...
Rebarborové šátečky se smetanovou náplní
Rebarborové šátečky se smetanovou náplní jsou lahodně navinulé kvůli rebarboře a smetanové jemné zároveň. Báječný moučník...
Čerstvá růžová limonáda
Čerstvá růžová limonáda z cironové a hroznové šťávy je v létě osvěžující a krásně nám zažene žízeň. Podávaná s ledem a př...
Ražniči v pomalém hrnci recept
Nastavíme hrnec na high (stupeň II) na 4 hodiny a "pomalíme". Půl hodiny před dokončením zkontrolujeme stav šťávy a můžeme případně zahustit trochou mouky když bude třeba, ještě dochutíme).
Podobné recepty jako Ražniči v pomalém hrnci
Hovězí plátky na zelenině z pomalého hrnce recept ...
Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. Porce na talíři posypeme zelenou petrželkou. Poznámka. Měla jsem velice krásnou hovězí kližku, tak jsem ji použila. Zelenina pustila hodně šťávy a manžel, který moc brambory nemusí, měl rýži. Kuchařka: Anna Kocikova ...
Podobné recepty jako Hovězí plátky na zelenině z pomalého hrnce ...
Egyptské brambory v pomalém hrnci recept
Postup přípravy receptu. Pomalý hrnec lehce vymažeme olejem. Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Do hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané.
Podobné recepty jako Egyptské brambory v pomalém hrnci
Oběd z papiňáku
Na to vložíme oloupané brambory nakrájené na čtvrtky, osolíme, přilijeme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a postavíme na oheň. Od začátku syčení ventilu vaříme 20 minut, potom odstavíme z ohně a necháme, dokud se víko samo neotevře.
Podobné recepty jako Oběd z papiňáku
Dušená játra v pomalém hrnci recept
Na konec jsem játra vyndala, do šťávy vmíchala trochu grilovacího koření, šťávu zahustila asi 3 lžícemi koupené jíšky - tmavá Knorr, povařila, a protože bylo míň šťávy, přilila jsem vařící vodu, zamíchala, přidala zpět játra a ta prohřála.
Podobné recepty jako Dušená játra v pomalém hrnci
Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami parní hrnec recept ...
Na malé pánvi si rozehřejeme kousek másla a na něm orestujeme pokrájený česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Poté přidáme lžičku protlaku, lehce orestujeme a vše přendáme do provařené šťávy v kastrolku. Šťávu dle chuti dosolíme, přidáme pokrájené oregano.
Podobné recepty jako Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami parní hrnec ...
Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce recept ...
Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme II. stupeň a vaříme 4 hodiny. Po této době maso vyndáme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Do šťávy přidáme máslo a na jemných slzičkách nastrouhané okurky.
Podobné recepty jako Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce ...
Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci
Římský hrnec namočíme na 10 min. do studené vody. Připravíme si směs ze šťávy s grepu, mandarinek a limetky (citronu) s medem, zázvorem a sójovou omáčkou a solí.
Podobné recepty jako Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci
Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce ) recept
V kameninové nádobě pomalého hrnce na sporáku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dohněda. Vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, popř. zbytek slaniny. Orestujeme, vrátíme zpět maso a přilijeme lečo, rozmíchané s protlakem. Zalijeme cca 200 ml vývaru, sundáme ze sporáku a z
Podobné recepty jako Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce )
Můj bezinkový likér recept
Do šťávy se dá kilo cukru a vaří se 5 minut, dále přidáme vanilkové cukry a vaříme s nimi ještě 3 minuty. Pak přidáme 2 lžíce kávy a vaříme 2 minuty. Do vychladlého se přidá 1/2 l rumu.
Podobné recepty jako Můj bezinkový likér
Vepřové plátky na rajčatech a červeném pepři (v pomalém ...
Zalijeme vývarem (cca 3 dl, podle toho, kolik chceme šťávy, v nejhorším případě vody s čirým vývarem nebo bujónem) a rozmícháme. Tímto máme základ hotový a jdeme pomalit. Hrnec nastavíme na stupeň I, tak na cca 6 hodin.
Podobné recepty jako Vepřové plátky na rajčatech a červeném pepři (v pomalém ...
Letní kuřecí hrnec recept
Hrnec necháme na spodní mřížce, jak jsme zvyklí péct maso a zapneme gril - tím, že je maso dole, griluje se pomaleji a kůrka je křupavá a hodně voňavá po grilování-pozn. pro ty, co to neznají.
Podobné recepty jako Letní kuřecí hrnec
Lehký levandulový sirup
Levanduli opláchneme a nastříháme na kousky. Vložíme do hrnce nebo mísy a zalijeme 1 l horké vody. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka a 3 lžičky kyseliny citronové.
Podobné recepty jako Lehký levandulový sirup
Filé na zelenině vtlakovém hrnci MICROLINEz mikrovlnky recept ...
Na dno tlakového hrnce dáme brambory, mírně osolíme, poprášíme kmínem a na ně dáme filety včetně puštěné šťávy. Hrnec uzavřeme a ventil na poklici nastavíme do polohy otevřeno. Hrnec vložíme do MW na 6minut a vlníme na 700W.
Podobné recepty jako Filé na zelenině vtlakovém hrnci MICROLINEz mikrovlnky ...
Japonský rýžový hrnec recept
Postup přípravy receptu. Maso omyjeme, osušíme, očistíme ho a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme zázvor a najemno ho pokrájíme.
Podobné recepty jako Japonský rýžový hrnec
Sirup z květů černého bezu za studena recept
Kromě uvedených ingrediencí budeme dále potřebovat 2 třílitrové nebo pětilitrové sklenice, nůž, plastový trychtýř, čisté plátno, 6 litrových lahví (například od Jupí šťávy), nebo 12 x 0,5 l láhev (třeba od piva), 6 kusů (nebo 12 kusů korkových zátek (úplně obyčejné těsní nejlépe) a hrnec na sterilov
Podobné recepty jako Sirup z květů černého bezu za studena
Králík v pomalém hrnci recept
Na povrchu poklademe špekem, slaninou nebo domácím uzeným. Králika v pomalém hrnci zakryjeme poklicí, hrnec nastavíme na 6 hodin pomalého pečení a jdeme spát. Ráno nás vzbudí vůně upečeného králíka a můžeme jenom baštit. Budete udiveni, kolik má v sobě králík šťávy. Tentokrát jsem ještě udělala ke k
Podobné recepty jako Králík v pomalém hrnci
Pikantní hovězí kližka z papiňáku recept
Až začne hrnec hodně syčet, ubereme plamen na minimum a pod tlakem vaříme 55minut. Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, maso a část hustého(slanina a cibule)odebereme a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme. Maso nakrájíme na silnější plátky, které vložíme do rozmixované šťávy společně s odebra
Podobné recepty jako Pikantní hovězí kližka z papiňáku
Domácí šťáva z josty
Následně přisypeme do čisté šťávy cukr a pomalu zahříváme a mícháme na teplotu 80 - 90 stupňů, až se nám cukr zcela rozpustí.
Podobné recepty jako Domácí šťáva z josty
Vepřová kapsa s kapustovo libečkovou náplní parní hrnec recept ...
Na pánvi si rozehřejeme slaninu, přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, orestujeme, vsypeme kapustu, drcený kmín, sůl a podlijeme troškou vody. Přiklopíme pokličkou a necháme pár minut lehce dusit. Kapusta má zůstat křupavá a šťávy by mělo být jen na dně.
Podobné recepty jako Vepřová kapsa s kapustovo libečkovou náplní parní hrnec ...
Ryba (filé) s česneko bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a ...
Po 10 min. přidáme k zelenině osolené kousky brokolice, přidáme na hrnec (nahoru) druhou nádobu s rybami a dáme ještě na 7 - 10 min. pařit. Pařím jen tak dlouho, dokud není ryba i vprostřed pevná. Zůstane tak krásně šťavnatá a není zbytečně přepařená.
Podobné recepty jako Ryba (filé) s česneko bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a ...
Sirup z listů jitrocele kopinatého za studena recept ...
Dále budeme potřebovat 3 sklenice o objemu 0,5 litru (například na zavařování), nůž, plastový trychtýř a cedník, čisté plátno, 1 láhev o objemu 0,5 litru (já používám skleněné lahve s pákovými uzávěry od černého piva) a hrnec na sterilování - stačí obyčejný velký hrnec, nebo se dá sterilovat v troub
Podobné recepty jako Sirup z listů jitrocele kopinatého za studena ...
Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH recept
Na dno nádoby pomalého hrnce dáme zelí i s nálevem, pokud je zelí víc suché - bez šťávy, tak přidáme zhruba 1 dl vody. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na drobnější kostky nakrájenou slaninu, trochu opepříme a promícháme.
Podobné recepty jako Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH
Kuřecí stehna na hořčici a zelenině v parním hrnci recept ...
Do nádoby na vaření rýže dáme 200 g rýže, přidáme 300 ml vody a osolíme. Nad rýži do druhé nádoby dáme marinované maso a na něj rozložíme mraženou zeleninu. Hrnec uzavřeme, zapneme a paříme 40 minut. Poznámka. Pokrm jsem pařila 30 minut, ale kukuřice v zelenině a rýže nebyly dodělané, tak jsem ještě
Podobné recepty jako Kuřecí stehna na hořčici a zelenině v parním hrnci ...
Kuře na paprice z tlakového hrnce recept
Pak hrnec otevřeme a do skleničky odebereme trochu šťávy. Rozkvedláme s ní smetanu se lžící mouky, opatrně vmícháme zpět a chvíli povaříme. Rozkvedláme s ní smetanu se lžící mouky, opatrně vmícháme zpět a chvíli povaříme.
Podobné recepty jako Kuře na paprice z tlakového hrnce
Pravý maďarský guláš recept
Pravý maďarský guláš je pikantní pochoutka, která je oblíbená ve světě. Nezahušťuje se nikdy moukou a má málo šťávy, obsahuje stejný díl cibule a kližky. Recept na klasický hovězí guláš s různými přílohami podle chuti. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Pravý maďarský guláš
Hovězí na česneku recept
Hrnec uzavřeme a dusíme asi 1 hodinu (do změknutí). Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, tak přilijeme vroucí vodu a zahustíme instantní tmavou jíškou. Hovězí na česneku podáváme s knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny.
Podobné recepty jako Hovězí na česneku
Pomalené vepřové ve sladkokyselé omáčce recept
Postup přípravy receptu. Plátky vepřové kýty nasolíme a opepříme, můžeme i naklepat na tenčí plátek (jak kdo má rád). Na dno pečící nádoby PH rozprostřeme mraženou zeleninovou směs, na to položíme plátky masa a zalijeme omáčkou ze skleničky.
Podobné recepty jako Pomalené vepřové ve sladkokyselé omáčce
Maďarský guláš (v tlakovém hrnci) recept
Postup přípravy receptu. Na sádle nebo oleji necháme v širším hrnci (nejlépe s nepřilnavým povrchem) zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, až lehce zezlátne.
Podobné recepty jako Maďarský guláš (v tlakovém hrnci)
Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci) recept
Pak zasypeme mletou paprikou, znova promícháme, 1/2 minutky restujeme, přilijeme 5 dl horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut. Hrnec necháme ochladit, přidáme kostku masoxu, prolisovaný česnek, přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v 1 dl studené vody a za občasného p
Podobné recepty jako Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci)
Vepřová pečeně v papiňáku
Opravdu stačí tak málo vody - aby se v hrnci měla z čeho vytvořit pára, maso také pustí trochu šťávy i když bylo na začátku opečeno, aby se zatáhlo. Čím míň vody se použije, tím více se to bude podobat pečení.
Podobné recepty jako Vepřová pečeně v papiňáku
Králík na smetaně, podle mě recept
Poté králíka vyjmeme a dáme si jej na talíř nebo na desku a necháme vychladnout. Mezitím si scedíme vzniklý vývar, vybereme koření a zbylou mrkev, cibuli, česnek, propasírujeme nebo rozmixujeme do vývaru odlitého dle množství masa, abychom nemuseli moc dohušťovat.
Podobné recepty jako Králík na smetaně, podle mě
Kuře na paprice v tlakovém hrnci recept
Uzavřeme tlakový hrnec a takto vaříme 25-30 minut. Jakmile je kuře hotové, sundáme poklici, vyndáme porce kuřete na talíř. Do kelímku se smetanou přidáme cca 2 lžíce právě uvařené šťávy, promícháme.
Podobné recepty jako Kuře na paprice v tlakovém hrnci
Vejce v kabátku recept
Zahrejeme fritovaci hrnec na teplotu smazeni (tedy 395F=199C. Pri cekani na rozehrati oleje, v hrnci do mekka uvarime brambory. Kazde vajicko v kabatku osmazime cca 5 minut, aby na povrchu zhnedlo a maso udelane a nemelo pru rozkrojeni vajcatove kulicky napul ani trochu naruzovelou barvu.
Podobné recepty jako Vejce v kabátku
Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně ...
Do papiňáku na zbytek podušené zeleninové šťávy dáme nakrájené brambory a promícháme. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 5 minut. Hotové jídlo na talíři posypeme čerstvou nakrájenou bylinkou.
Podobné recepty jako Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně ...