Humr na finský způsob recept
Humr je nejchutnější, když ho živého ponoříme hlavou napřed do vydatně vařící osolené vody, do které jsme přidali kopr. Po 2 - 3 minutách snížíme teplotu a po 5-ti minutách hrnec odstavíme, zakryjeme a humra necháme asi 15 minut dojít. Pak ho vyjmeme z vody, vyrovnáme ocásek a položíme na prkénko.
Podobné recepty jako Humr na finský způsob
Losos marinovaný ve smrkových výhoncích
Krájejte na tenké plátky. Podávejte jako předkrm s citronem a tmavým žitným chlebem, abyste dodrželi severský kolorit, nebo s bramborami vařenými ve slupce a smetanovou koprovou omáčkou jako kompletní oběd. Na obrázku jsou použity výhonky smrku ztepilého, květy šťavele kyselého a hluchavky nachové.
Podobné recepty jako Losos marinovaný ve smrkových výhoncích