Utopenci nejlepší co známe recept
Poznámka. Recept jsem získala od přítele, který tyto utopence připravil v létě, když jsme jeli na vodu. Nezbylo vůbec nic. Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale pro nás jsou tihle nejlepší a každý kdo ochutnal, byl nadšený!
Podobné recepty jako Utopenci nejlepší co známe
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Poznámka. Recept je z časopisu Vlasta, upraveno. Recept se zdá být složitý, ale není to více práce, než nakládání do soudku a jen o malinko víc, než nakládání do sklenic 0,7l Pokud někdo nemá vhodné prostory na soudek, je toto šikovný způsob a velké sklenice nezaberou tolik místa, jako ty 0,7l.
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Piškotová roláda univerzální
Asi som toho už dosť popísala.Ešte mimo receptu PRE ADMINA:veľmi zle sa mi tu píše.Pri rýchlejšom prstoklade,a to nie som strojopisec,mi chýba v texte veľmi veľa písmen,takže sa musím vracať k textu a opravovať a zatiaľ mi skoro zjedli celú roládu.
Podobné recepty jako Piškotová roláda univerzální
Tradiční italské lasagne
Skvelé, takú pochvalu za večeru som už dávno nezožala ako pri týchto lasagniach! Dávame všetci za 1! A do reštaurácie už na ne netreba chodiť, budem ich robiť takto doma :) Najprv som sa podľa príspevkov bála, koľko toho bude - ale bola toho plná misa z jánskeho skla (cca. 5 vrstiev), vrch som este
Podobné recepty jako Tradiční italské lasagne
Pizza těsto z pizzerie
Teplota ovlivňuje pouze rychlost kybutí a jak jak je v receptu - těsto necháme v teple. Takže v čem je ten nemysl Michale? :)) dokonce mám výborný a ověřený recept na moučník, kde těsto kyne celé ponořené do studené vody :-D za dvě hodiny vyplave a může se péct.. ...
Podobné recepty jako Pizza těsto z pizzerie
Poctivé pečené kuře
Kuře omyjeme a osušíme, aby se udělala kůrčička a vetřeme sůl do kůže i dovnitř. Pečeme v otevřeném pekáčku či ohnivzdorné misce na roštu, případně na 6 zkřížených špejlích (aby se spodní kůže nedotýkala pekáče) 30 minut na 180-200 °C podle trouby.
Podobné recepty jako Poctivé pečené kuře
Staročeský domácí chléb
Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 220 a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-7 minutách stáhnu na 150, ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní "dutě" je
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Míša řezy
Ja robím takúto polevu: u nás predávajú polevu v tvare takých peniažtekov, je čokoládová alebo biela, nasypem do misky,ktorú dám do vodného kúpeľa, nechám roztopiť a prilievam po troche olej, dobre vymiešam, nechám trocha vychladnúť a použijem.Poleva je krásne leská a hladká, pri krájaní sa neláme.
Podobné recepty jako Míša řezy
Sušené maso
Dejte teploměr do trouby a nastavte teplotu na min. 75 °C, kterou musíte udržet cca 40 minut. Tato teplota zaručí že se zahubí potvůrky, jako je například salmonela, nebo colylforní bakterie apod. Po této době teplotu snižte na 55 °C. Při této teplotě dál sušte cca 9-12 hodin, až se maso začne lámat
Podobné recepty jako Sušené maso
Uzené maso
Dále zde hraje roli teplota naložení, když budeme mít teplotu blízkou 2 st. C tak se doba o dost prodlouží, když bude vysoká tj 10 st.C tak je zase nebezpečí tzv. zvrhnutí láku, i když doba se ůměrně zkracuje. Též složení solicích směsí zde neni vyloženo. Překládání masa je nutné. A to 1-2x týdně, n
Podobné recepty jako Uzené maso
Těsto na pizzu z pizzerie recept
Delám neco podobného: 500g mouky, 2 polevkove lžíce oliv oleje, 2 špetky soli, 300ml vody a 10 g sušeného droždí, nechat nejlepe 24 hodin v lednici. těsto by nemělo být lepkavé ale vláčné, pri míchání samozrejme dosypáváme mouku, dokud nebude ta správná konzistence:) a potom do lednice.
Podobné recepty jako Těsto na pizzu z pizzerie
Domácí chleba recept
Kvásek uložte na na nějaké místo v kuchyni, kde není chlad a průvan. Není potřeba ho nějak více temperovat. Ideální teplota je 22-24 st. Dále je nutné kvásek pravidelně krmit stejně tak, jako 2. a další dny. Takto krmený kvásek odpovídá pečení chleba asi 2-3x týdně. Pokud by se peklo více, je potřeb
Podobné recepty jako Domácí chleba
Míša řezy jen dvě vejce!
Pri tomto recepte, keď som klikla na autora, t.j. WeeBear, otvoril sa mi môj profil. Vie mi niekto povedať, ako je to možné? Ja som totiž nezadala vôbec takýto recept a už vôbec nie pod iným menom. A ešte niečo, od autora Recepty, je tu recept na Míša rezy s touto istou fotkou. To sa tu zas niekto i
Podobné recepty jako Míša řezy jen dvě vejce!
Nejlepší nakládaný hermelín recept
Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Nejlepší nakládaný hermelín
Jogurtová bublanina
chybim jiz 30 let z cech,a jogurt byl tehdy ve sklenkach byli a aji s ovocnou marmeladou.Delala jsem recept ktery byl chutove moc dobry,ale nedopeceny uvnitr.nevim jestli to neni tim jogurtem.Jak huste ma byt to testo,a pri kolika stupnich to asi pecete?Pecu casto a jediny problem s troubou mam ze s
Podobné recepty jako Jogurtová bublanina
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Cikánské řezy třené
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Pozor - stejná teplota všech surovin, včetně mouky. Kdyby bylo vejce studené, máslo by se srazilo, pokud by byla studená mouka, bylo by těsto tuhé a nešlo by správně roztírat.
Podobné recepty jako Cikánské řezy třené
Pravé žloutkové věnečky recept
Pri dlouhem mixovani prvniho vajicka se mi testo vubec nespojilo. Tak jsem pridala druhe a to zas uplne zhoustlo a ja uz se tam bala dat treti,aby z toho nebyla guča. I kdyz jse ve finale venecky povedly,bylo videt,ze testo by melo byt o malinko ridsi. Strasne blbe mi to slo totiz plnit na plech ze
Podobné recepty jako Pravé žloutkové věnečky
Zázvorový čaj recept
Dobrý den, jsem pěstitel exotických rostlin. Pokud by jste si chtěli skutečně ulevit od bolesti v krku a nachlazení, je nejlepší uvařit čaj, nechat mírně teplý a poté přidat najemno nastrouhaný zázvor cca 2 čajové lžičky s 1 lžící medu.
Podobné recepty jako Zázvorový čaj
1,2,3 nejlepší dort
Delala jsem z velkych vajec, z polohrube mouky a do mouky jsem pridala pul lzicky prasku do peciva. Dulezite je peceni, nekdy spatna teplota muze zkazit i dobry recept. Pekla jsem 40 minut pri 150 stupnich a pak jeste 15 minut pri 190 stupnich. Mohu vsem doporucit, je to opravdu idealni piskot.
Podobné recepty jako 1,2,3 nejlepší dort
Nanukový dort
Našťastie mala ľahký priebeh, kým sa potvrdilo, že je to salmonela, už bol v poriadku. Hygienička mi povedala, že sa tomu nedá jednoducho zabrániť, aj keby ste sedeli pri sliepke a vajce dali hneď do chladničky. Mimochodom, celé vajcia sa vraj nemajú utierať či umývať, lebo tým sa tie mikróby a osta
Podobné recepty jako Nanukový dort
Pizza na sladko
Samozrejme, že sa to pečie, Monika, to máte pravdu, ale pri receptoch býva dobrým zvykom napísať spôsob a dĺžku tepelnej úpravy. Najmä pri pečení je dôležitá teplota a dĺžka pečenia, nie každý je majster. Zora
Podobné recepty jako Pizza na sladko
Kvásek jako od pekaře
Mísu vložte do mikrotenového sáčku a nechte v klidu při asi 30 °C odpočívat tři dny. Pak kvásek smíchejte s dalšími 300 g žitné mouky a 250 ml teplé vody. Povrch uhlaďte a opět těsto vraťe do sáčku asi na 12 hodin. Teplota už také stačí nižší, kolem 20 °C. Takto vznikne hotový kvas, který se používá
Podobné recepty jako Kvásek jako od pekaře