Gulášová polévka
Servírovat se dá jako příloha, ale i jako hlavní chod. Gulášová polévka je syté jídlo, které má v českých hospůdkách své ...
Kuřecí mini řízečky naložené v jogurtové marinádě
Léto je tu, užívejte si sluníčka a dobrého jídla. Prožijte léto naplno. Dobré jídlo a pití k tomu patří. Kdo by počítal ...
Zvěřinová omáčka
Tato hustá a silná omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. Ke zvěřině se často podávají i omáčk...
Nejlepší domácí kečup
Nejlepší domácí kečup ze zralých rajčat můžeme v chladnu uchovávat až 3 týdny. Je pikantní a na rozdíl od kupovaného keču...
Kuřecí špízy s ananasem
Kuřecí špízy s ananasem jsou v letním grilovacím období skvělou lehkou pochoutkou. Můžeme je servírovat s velkou mísou če...
Sekaná ve slanině
Sekaná ve slanině je krásně šťavnatá a nejlepší bude s bramborovou kaší. A k tomu třeba přidejte naloženou kyselou okurku...
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky je zdravá a hodí se do každého jídelníčku už pro snadnou a rychlou přípravu. ...
Perník s cuketou
Perník s cuketou je vláčný a jemný moučník. Konečné zdobení je na vás, může to být čokoládová nebo bílková poleva, nebo p...
Pečený krocan
Pečený krocan je sváteční vánoční jídlo, kterým nakrmíme celou rodinu. Křehké voňavé maso můžeme podávat třeba s brambore...
Chřest
Chřest je delikátní a jemná pochoutka pro mnohé z nás. Jeho příprava v tomto receptu je jednoduchá a nezabere mnoho času....
Baba Ganoush - lilková pomazánka
Pokud neznáte tuto pochoutku z Orientu je na čase to změnit. Luxusní dip můžete použít také jako pomazánku. Garantuji vám...
Vaječná tlačenka
Tahle klasika studené kuchyně výborně chutná a zároveň řeší problém, co s vejci, která zbyla po Velikonocích. Tlačenka je...
Irské dušené hovězí
Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou ...
Těstoviny s houbovou omáčkou
Těstoviny s houbovou omáčkou je jídlo, které má spousta z nás ve velké oblibě. V houbové sezóně je to to pravé. Na pán...
Nudle s kuřecím masem a a česnekovým dipem
Nudle s kuřecím masem a česnekovým dipem jsou vhodné i pro diabetiky. Je to lehké a zdravé jídlo....
Francouzská cibulačka
Skvělá Cibulačka na francouzský způsub. Tento recept je na 2 porce. Nejdříve si připravíme chlebové krutony. Nakrájíme...
Pikantní pečené filé
Pikantní pečené filé můžeme podávat s bramborovou kaší politou máslem. Nebo s čerstvými zeleninovými saláty....
Hovězí guláš podle Pohlreicha
Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak r...
Vepřová játra na grilu
Vepřová játra na grilu podáváme s pečenými brambory, nebo s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou. Místo tatarské omá...
Sádlové vánoční cukroví
Sádlové vánoční cukroví je ve spoustě rodin jedno z nejoblíbenějších. Přitom je velmi jednoduché a rychlé....
Pečená kachna
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. ...
Těstoviny s vepřovým ragú
Těstoviny s vepřovým ragú mají svůj původ a základ ve vepřové pleci, která je dušená v kuřecím vývaru, celeru a tymiánu, ...
Pečené čočkové karbanátky
Pečené čočkové karbanátky zachutnají nejen těm co nejí maso. I my ostatní si jimi můžeme občas odlehčit svůj jídelníček....
Domácí citronový sirup
Domácí citronový sirup si připravíte snadno sami doma. Když dvě lžíce tohoto sirupu zředíte 250 ml vody, budete mít osvěž...
Guláš z vepřové krkovice
Guláš z vepřové krkovice je krásně šťavnatý a pro milovníky omáček je to vítaná změna. Přílohou může být rýže, houskové k...