Ceviche
Ačkoli Peruánci prohlašují ceviche jako své národní jídlo toto jídlo najdete v domácnostech a restauracích ve Střední a J...
Ceviche
Ačkoli Peruánci prohlašují ceviche jako své národní jídlo toto jídlo najdete v domácnostech a restauracích ve Střední a J...
Květák zapečený se širokými nudlemi
Květák zapečený se širokými nudlemi je dobrý nápad na skvělé zeleninové jídlo. Podáváme ho teplé, a klidně jako hlavní jí...
Dušená mrkev recept
Dušená mrkev. Skromné a dobré jídlo, na které se zcela zapomnělo. Domácí dušená mrkev se nedá srovnat s nenáviděným jídlem ze školních jídelen. Připravit se dá celoročně, což je veliká výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými brambory, vaječnou omeletou nebo jako přílo
Podobné recepty jako Dušená mrkev
Kuře na zelí recept
Tento recept je hoooodně starý a jak tak koukám, prošel mnoha modifikacemi. Já přidávám ještě na kolečka nakrájenou a následně opečenou klobásu, kterou rozložím společně s cibulí na zelí. Co je ovšem zásadní surovina, která v tomto receptu chybí, je česnek! Kuře se má nejprve potřít česnekem utřeným
Podobné recepty jako Kuře na zelí
Buchta s citronovou polevou
Způsob přípravy. Tato buchta s citronovou polevou je výborná, ale hlavně totálně jednoduchá na přípravu. I začátečník jí zvládne připravit za 15 min. Pečení poté zabere cca 45 min. Takže za hodinu máte hotovo a můžete buchtu servírovat.
Podobné recepty jako Buchta s citronovou polevou
Kvašáky
Kvašáky, neboli rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na 1 l vody potřebujeme 400 g soli. Okurky používáme nejčastěji velké až přerostlé. Okurky důkladně omyjeme. Stejně tak i vinné listy, snítky kopru a kořen křenu. Křen nakrájíme na kolečka.
Podobné recepty jako Kvašáky
Rychlá kakaová poleva
Rychlá kakaová poleva - recept: Máslo rozpustíme, přidáme sypké ingredience a vodu.Vše důkladně promícháme. Chcete-li polít celou buchtu , polevu si udělejte z větší dávky .
Podobné recepty jako Rychlá kakaová poleva
Bramborový guláš
Bramborový guláš - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Bramborový guláš
Poctivá čočková polévka
Give Poctivá čočková polévka 4/4. Hodnoceno: 251x. Není nad poctivou domácí polévku – mezi ty nej se řadí, alespoň podle nás, rozhodně čočková! ;) Čočka je totiž báječná surovina, kterou můžete snadno proměnit ve výtečná jídla, a právě ta klasická česká "čočkovka" je v našich jídelníčcích absolutní
Podobné recepty jako Poctivá čočková polévka
Hrachová polévka
V dostatečně velkém hrnci ho zalijte čerstvou vodou, uveďte do varu a pozvolna vařte, až bude opravdu měkký – povede se to za zhruba hodinu. Ke konci varu vodu osolte. V jiném hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm mouku. Vzniklou jíšku zalijte vychladlým vývarem, uveďte do varu a pak nechte zvolna
Podobné recepty jako Hrachová polévka
Domácí rakytníkový sirup
Rakytníkový sirup není tak pracný, jak se zdá. Nejvíc nepříjemné je otrhávání bobulek rakytníku.
Podobné recepty jako Domácí rakytníkový sirup
Sekaná jako od babičky
Sekaná jako od babičky; foto: Češka z Česka. Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko. Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Sl
Podobné recepty jako Sekaná jako od babičky
Vejce Benedikt
Vejce vařte ve vodě 2–3 minuty a poté ho děrovanou naběračkou vyjměte ven. Stejný postup opakujte se zbylými vejci. Jednotlivé půlky žemle opečte a uložte na servírovací talíř. Na každou polovinu opečené žemle dejte plátek šunky, položte na něj vejce a na závěr je přelejte holandskou omáčkou.
Podobné recepty jako Vejce Benedikt
Poctivá dršťková polévka
Poté slijte dršťky, propláchněte je horkou vodou a opět je vložte do hrnce, zalijte vodou a přidejte už jen jednu hrst majoránky. Vařte dalších 20 minut. To opakujte ještě jednou. Po třetím propláchnutí vařte dršťky s hrstí majoránky doměkka, trvá to asi 2 hodiny. Uvařené dršťky sceďte, vývar si sch
Podobné recepty jako Poctivá dršťková polévka
Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Give Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka 4/4. Hodnoceno: 168x. Save. Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Podobné placky najdete v mnoha světových kuchyních, ale naše české bramboráky voní po česneku a majoránce.
Podobné recepty jako Nejlepší na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...
Suroviny (4 porce) chleba 4–8 krajíců. jemně krájené neb škrábané hovězí maso na tatarák (svíčková, falešná svíčková, zadní, roštěnec) 600 g. kapary 1 lžíce. worcesterská omáčka 1 lžíce. kvalitní kečup 1 lžíce. dijonská hořčice 1 lžíce.
Podobné recepty jako Oblíbený na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...
Holandská omáčka
Holandská omáčka. Základem holandské omáčky jsou máslo a žloutky dochucené pepřem a citronovou šťávou. Navzdory názvu se omáčka uplatňuje především ve francouzské kuchyni. Nejčastěji se podává k rybám a mořským plodům, ale zrovna tak si ji můžete dopřát třeba k drůbežímu masu nebo zelenině.
Podobné recepty jako Holandská omáčka
Perfektní recept na zapečené lasagne s mletým masem ...
Postup. Nejprve připravte směs do lasagní. Na oleji osmahněte cibuli a přidejte mleté maso. Maso nechte zatáhnout, nachystejte si mrkev a petržel, kterou očištěnou nastrouhejte na struhadle nahrubo. Nachystanou zeleninu přidejte do hrnce a ještě chvilku opékejte. Nakonec přidejte sůl, pepř, rajčatov
Podobné recepty jako Perfektní na zapečené lasagne s mletým masem ...
Bramboráky
Bramboráky - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Bramboráky
Nakládaný bůček
Nakládaný bůček - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Nakládaný bůček
Hovězí na česneku recept
Hrnec uzavřeme a dusíme asi 40 minut (do změknutí). Tento čas je pouze orientační, záleží na kvalitě masa. Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, tak přilijeme vroucí vodu a zahustíme tmavou jíškou. Hovězí na česneku podáváme s knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny. Jak skladovat česnek, aby vydržel
Podobné recepty jako Hovězí na česneku
Karlovarský knedlík recept
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít…
Podobné recepty jako Karlovarský knedlík
Karbanátky recept
Karbanátky dělám stejně, jen nedávám petrželku, ale zato víc česneku. Je to klasický český recept a není škoda ho připomenout, samozřejmě dělám také různé pokusy - do dům dal, ale v jednoduchosti je síla a některé recepty když čtu, tak mi připadají příliš překombinové nebo vyrobené za pomoci chemie
Podobné recepty jako Karbanátky